MHP LIDERI BAHÇELI, “ZONGULDAK HELAL KAZANCIN KARTAL YUVASIDIR”

7 Haziran 2015 günü gerçeklestirilecek olan genel seçimler öncesinde MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Zonguldak’ta vatandaslarla bulustu. Madenci Aniti önünde gerçeklestirilen mitinge çok sayida vatandas katildi. Sözlerine ‘Zonguldak bir baska güzeldir. Buradan Alapli’ya, Çaycuma’ya, Devrek’e, Karadeniz Eregli’ye, Gökçebey’e, Kilimli ve Kozlu’ya en sicak içten selamlarimi gönderiyorum’ diye baslayan MHP Lideri Devlet Bahçeli "Zonguldak’ta olmaktan ve sizlerle özlem gidermekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Genel seçimlere 25 gün kaldigina dikkat çeken Bahçeli, “25 gün sonra yapilacak 7 Haziran genel seçimlerinin ülkemizin birligine, milletimizin dirligine, insanimizin refahina en üst düzeyde katkilar saglamasini niyaz ediyorum. Seçimlerin baris, huzur, olgunluk, güvenli ve demokratik bir süreç içerisinde geçmesini diliyor, siyasilere ve milletvekili adaylarimiza basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Zonguldak’in emegin ve madenin baskenti oldugunu ifade eden Bahçeli, madenlerde hayatini kaybeden maden sehitlerini de anarak söyle devam etti:

"Zonguldak emegin, alin terinin, fedakarca mücadelenin sehridir. Zonguldak onurlu yasamanin, helal kazancin kartal yuvasidir. Uzun Mehmet’in mirasçilari kömürden ekmek çikarmaktadir. Kömürün karasina özlemlerinizin tertemiz resmini çiziyorsunuz. Yerin yüzlerce metre altinda evlatlariniz için çalisiyorsunuz. Taslara, kayalara, karsiniza dag gibi dikilen engellere indirdiginiz her darbeyle ümitlerinizi diriltiyorsunuz. Buldugunuz kömür damarlarina hayallerinizi katiyorsunuz. Yerin altinda hakkinizi ariyor, haksizliga direniyorsunuz. Namerde avuç açmamak için her türlü tehlikeyi göze alip madene giriyorsunuz. Geride esiniz bekler, arkada yavrulariniz gözler, anneniz, babaniz dualarla yolunuza bakar. Madenciligin zor oldugunu biliyorum. Hangi tehdit ve risklerle karsi karsiya oldugunuzu da görüyor, yakindan takip ediyorum. Zonguldak yer altinda yasanan felaketlerden en çok çekmis illerimizin basinda gelmektedir. 7 Mart 1983’te Armutçuk’ta meydana gelen grizu patlamasinda 103 evladimizi kaybettik. 3 Mart 1992’de Kozlu’da meydana gelen grizu patlamasinda 263 kardesimiz hayatindan oldu. 17 Mayis 2010’da 30, 8 Ocak 2013’te de 8 vatandasimizi hakka ugurladik. Elbette tam bir yil önce, yani 13 Mayis 2014’de, Soma’da 301 madencimizi kara topraga verdik. Görevlerinin basindayken kaybettigimiz tüm madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

“TEDBIR, TEVEKKÜLE MANI DEGILDIR”

Cumhurbaskani ve dönemin Basbakani Recep Tayyip Erdogan’i elestiren Bahçeli, Zonguldak’in aciya havale edildigini söyleyerek, “Insan odakli, firma odakli, devlet kaynakli hatalar, ihmaller ve eksiklikler zinciri madencilerimizi maalesef hayattan kopardi. Bunlara cigerimiz yanarak sahit olduk. Hükümet hep bahaneler aradi. Özel sektör firmalari sorumluluktan kaçti. Erdogan 2010 yilinin Mayis ayinda Zonguldak’a gelip kazalara 'kader' dedi. Ve yüzü kizarmadan abartildigini söyledi. Hükümetin yipratilmak istendigine vurgu yapti. Soma’ya gitti, 'fitrat' dedi. Dünyada yasanmis kazalardan sikilmadan örnekler verdi. 1862’nin Ingiltere’sinden, 1906’nin Fransa’sindan, 1914’ün Japonya’sindan kendisine gerekçeler aradi. Ölümlü kazalarin her yerde oldugunu söyledi. Bir markete girdi, cigeri yanan vatandaslarimiza küfürler savurdu. Müsaviri saga sola çilginlar gibi tekme salladi. Elbette her sey Allah’tandir. Buna itirazimiz, buna diyecegimiz bir sey yoktur. Fakat tedbir tevekküle mani degildir. Hükümet üyeleri kameralar esliginde madenlere indi, isçilerimizle sofralara oturdu. Bu kapsamda gösterilen âlicenaplik facialari önleme konusunda sergilenemedi. Kazalar durmadi, ölümler kesilmedi. Umutlar yine toprak altinda kaldi. Çocuklar yine yetim birakildi. Zonguldak aciya havale edildi. Soma hüzne teslim edildi. Ermenek karanliga ve feryada itildi. Evladi madende kalan Ermenekli Recep’in çigliklarini kimseler duymadi. Soma’da hayatini kaybeden kardeslerimizin kidem tazminati basta olmak üzere, verilmeyen haklarini önemseyen ve mesele edinen görülmedi. Fitrattan bahsediyorlar, kader diyorlar. Fakat çalarken fitrati hatirlamadilar. Haram yerken fitrat demediler. Rüsvet alip verirken, Zonguldak’in hakkini ayakkabi kutularina yigarken kimsenin aklina fitrat da gelmedi. Sizler çalistiniz, Erdogan kaçak ve karanlik saray yaptirdi. Sizler çabaladiniz, havuzcular yagmaladi, vurgun seferleri düzenledi. Sizler madenlerde kömürün karasindan ekmeginizi çikardiniz, onlar zift gibi vicdanlariyla milli kaynaklari zimmetlerine geçirdiler. Sizler helalle sözlestiniz, onlar haramla nikah kiydilar. AKP, yolsuzluk rekoru kirdi, soygunculukta zirve yapti. Sizleri düsünmediler, Zonguldak’in ihtiyaç ve beklentilerini dikkate almadilar. Yediler, içtiler, gezdiler, harcadilar, kasalarini doldurdular. Banka hesaplarini hirsizlikla sisirdiler. Zonguldak, hamd olsun AKP’nin gerçek yüzünü görmüstür. Zonguldak zalimleri, hainleri, haramzadeleri sandiga gömmek için ayaga kalkmistir. Rüsvete ve rüsvetçiye kol kanat gerenleri unutmayin. Sürekli hatirlayin. 1 milyar 370 milyon liraya yapilan kara sarayi unutmayin. Her daim hatirlayin. Oslo görüsmelerini, ihanet pazarliklarini unutmayin. 25 gün daha akilda tutarak sandikta geregini yapin” diye konustu.

“PROPAGANDA MATERYALLERIMIZ KANUNSUZCA TOPLATILMISTIR”

Genel seçimler için hazirladiklari propaganda materyalleri ve afislerinin kanunsuzca toplatildigini öne süren Bahçeli, söyle devam etti:

"Erdogan ve Davutoglu korkudan ne yapacagini sasirmislardir. Partimizin hazirlayip her tarafa dagittigi propaganda amaçli ilan ve materyallerimiz kanunsuzca toplatilmistir. Istanbul’da Büyüksehir Belediyesi zabitalari gece gündüz mesai yapmislardir. Devletin kolluk güçleri 17-25 Aralik’i hatirlatan, AKP’nin kirli çamasirlarini desifre eden afis ve el ilanlarina hayasizca ambargo koymuslardir. Ilçe seçim kurullarindan zorla, baski ve dayatmayla karar çikartmislardir. Ne yaparlarsa yapsinlar, neye basvururlarsa vursunlar; hirsizligi örtemeyecekler, pisligi saklayamayacaklardir. Gerekirse ev ev dolasacagiz, AKP’nin lekeli yüzünü anlatacagiz. Gerekirse uyumayacagiz, yorulmayacagiz, yilmayacagiz; AKP’nin haram ve hiyanetlerini herkesle paylasacagiz. Bizi kimse durduramaz. Milli iradeye kimse engel olamaz. Dogrunun önüne kimse geçemez. Milliyetçi Hareket Partisi korkmaz, inandiklarini haykirmaktan asla kaçinmaz. Ister zabita gücü olsun, ister polis kusatmasi görülsün, isterse de hukuk cinayetleri islensin; karsimizda hiç kimse duramaz. Biz Zonguldak’in hakkini savunuyoruz. Biz Türkiye’nin beka ve huzurunu koruyoruz. Biz Türk milletinin helal kazancini müdafaa ediyoruz. Bosuna ugrasmasinlar, bosuna çirpinmasinlar; ihaneti gizleyemeyecekler, soygunu Zonguldak’in gözünden kaçiramayacaklardir. 17-25 Aralik milletin hafizasina kazinmistir. Çözülme süreci Zonguldak’in gündemine alinmistir. Rüsvet yiyen bakanlar, para eritmekle mesgul olan Basbakan ve evlatlari Zonguldaklinin hatirindan asla çikmayacaktir."

“BU YÜRÜYÜS, MILLI BIR YÜRÜYÜSTÜR”

MHP’nin baslattigi yürüyüsün milli bir yürüyüs, talana ve ahlaksizliga karsi bir yürüyüs oldugunu dile getiren Devlet Bahçeli, AK Parti ve CHP’ye oy veren vatandaslarin yani sira kararsizlara da MHP’ye destek vermeleri konusunda çagrida bulundu. Bahçeli, söyle konustu:

Ya önünüze uzatilmis bir lokma ekmege riza göstereceksiniz, Ya da yeter artik, nerede benim hakkim diyerek ayaga kalkacaksiniz. Ya kalkinma ve zenginlesme hikayelerini dinleyerek suskunluga devam edeceksiniz, ya da hayir karariyla, soyguna, haksizliga ve ahlaksizliga dur diyeceksiniz. Ya zulme, istismara, adaletsizlige ve alçakliga susarak harama göz yumacaksiniz. Ya da Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte yürümeye baslayip kendinize yeni ve aydinlik bir sayfa açacaksiniz. Biz inançli kadrolarimizla yürümeye basladik. Bunun için 'Bizimle Yürü Zonguldak' diyoruz. Bu yürüyüs korkaklara karsi cesurlarin yürüyüsüdür. Bu yürüyüs ahlaksizliga karsi namus timsallerinin yürüyüsüdür. Bu yürüyüs talana ve yalana karsi ahlakin yürüyüsüdür. Bu yürüyüs, hainlere, eli kanli teröriste, onunla müzakere edenlere karsi milli bir yürüyüstür. Bu yürüyüs, en samimi ve saf duygularla mukaddesatimiza sahip çikanlarin irfanli ve inançli bir yürüyüsüdür. Bu yürüyüs saglam adimlarla tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin asalet ve hamiyet yürüyüsüdür. Bu yürüyüs binlerce sene önce Orhun’dan tüm dünyaya meydan okuyan bir milletin baslattigi kudretli bir yürüyüstür. Bu yürüyüs Bizans’i maglup eden, Sögüt’ten filizlenen, Çanakkale’de yükselen, Sakarya’da sahlanan Türk milletinin muzaffer yürüyüsüdür. Biz sadece saflarimizi siklastirdik. Ne kadar melun, ne kadar hirsiz, ne kadar hain, ne kadar alçak varsa önümüzdedir. Her adimimizda biraz daha kaçacaklardir. Her adimimizda saklanacak delik arayacaklardir. Her adimimizda çaldiklarini çikartacaklar ve para kasalarina saklanacaklardir. Gelin bu serefe siz de dahil olunuz. Gelin bu tarihe siz de damga vurunuz. Çolugunuza çocugunuza aktaracaginiz muhtesem bir anin hatirasini birakiniz. Bizimle yürüyün. Hirsiza, arsiza, namussuza, yagmaciya, düzenbaza, istismarciya, isbirlikçiye, soyguncuya, israfa karsi bizimle yürü Zonguldak. AKP’ye destek veren kardesim; ülken için, milletin için, vatanin için, gelecegin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayir yoktur, bunlarla huzur yoktur. CHP’ye oy veren vatandaslarim, gelin bu defa birlikte yürüyelim. Kararsiz duran, henüz tercihini yapmamis kardesim; bosuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanindadir. Zonguldak’in kiminle yürüyecegi, çok sükür belli olmustur. Zonguldak’in talihi açik, gelecegi aydinliktir. Allah hepinizden razi olsun. Biliniz ki, umutlariniz umutlarimiz, talepleriniz hedefimizdir.”

"SEÇIM BEYANNAMESI"

3 Mayis 2015 günü Toplumsal Onarim ve Huzurlu Gelecek adiyla MHP’nin seçim beyannamesini açikladigini hatirlatan Devlet Bahçeli, emekli, çiftçi, madenci, yoksul basta olmak üzere çesitli düzenlemeler yapacaklarini vurguladi. Is sagligi ve isçi güvenliginin çagdas normlarda saglanmasi için her türlü teknik, hukuki ve idari tedbirleri alacaklarini söyleyen Bahçeli, söyle dedi:

3 Mayis’ta, seçim beyannamemizi Toplumsal Onarim ve Huzurlu Gelecek adiyla ilan ettik. Ne mutlu bizlere ki, Türk milleti söz ve hedeflerimizi heyecanla karsilamistir. Bes ana projemizle milletimizin tüm sikintilarini çözmek için yola koyulduk. Diyorum ki, yoksullukla savasacagiz, yolsuzlukla ve terörle mücadele edecegiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçecegiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküsü engelleyecegiz. Üreten Ekonomi Programimizla aç ve açikta kalan milyonlarca masum vatandasimizin sorunlarini giderecegiz. Ekonomi büyüyecek, insanimiz refah ve zenginlige ulasacaktir. Is sagligi ve güvenliginin çagdas normlarda saglanmasi için her türlü teknik, hukuki ve idari tedbirleri alip denetimleri etkinlestirecegiz. Maden ocaklarinin isletmesini çagin teknolojik gelismelerinden yararlanarak yapacagiz, isçi sagligi ve güvenliginden taviz vermeyecegiz. Is kazasi sonucu olusan sakatliklar nedeniyle baglanan sürekli is göremezlik gelirinin belli bir düzeyin altina inmemesi için alt sinir getirecegiz. Is kazalarinin altinda yatan kayirma, denetimin etkin olmayisi ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alinmamasina dönük isletmecilik zafiyetlerini yasal ve idari düzenlemelerle engelleyecegiz. Bu süreçlerde görevlerini ihmal edenlere yönelik caydirici müeyyideleri Türk Ceza Kanunu ve diger kanunlarla temin edecegiz. Isletmelerin is sagligi ve güvenligi konusunda düzenleme ve denetleme yapmak üzere 'Is Güvenligi Düzenleme ve Denetleme Kurulu' olusturacagiz. Bilinen maden rezervlerimize ilave olarak yeni rezervlerin bulunmasi, sanayi ve enerji sektörlerinin hammadde taleplerinin ucuz ve güvenli bir sekilde saglanmasi, islenmis maden ihracatimizin artirilmasi madencilik politikamizin esasini olusturacaktir.”

"BAHÇELI’DEN EMEKLIYE ÇAGRI"

Emeklilerin sikintida ve geçinemedigini söyleyen Bahçeli, “Emekli kardesim biliyorum, sikintidasin, geçinemiyorsun. Zor hayat sartlarina mahkumsun. Hatta karnini doyurmakta güçlük çekiyorsun. Emeklilerimize sesleniyorum, Mart ayinda bin 400, Eylül ayinda bin 400 lira olmak üzere yilda toplam 2 bin 800 lira Emekli Destek Ödenegi almak için bizimle yürüyün. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri, esnafin emekli ayligindan kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldirilmasi için kararli adimlarla yürüyoruz. Sahit olun, takip edin, sözümüz sözdür: Emekli ayliklari arasindaki esitsizligi giderecegiz, emekli ayligi hesabindaki refah payini mutlaka yükseltecegiz. Kamu çalisanlarimiza çesitli isimler altinda ödenen tüm ek ödenekleri emekli ayliklarina aynen yansitacagiz. Emeklilikte yasa ve prim gün sayisina takilan vatandaslarimizin magduriyetlerini kökten giderecegiz. Asgari ücretle çalisan kardeslerim, bunalimdasiniz, sorun yasiyorsunuz, zor hayat sartlarina direniyorsunuz. Bunun farkindayim. Asgari ücreti net bin 400 liraya çikarmak, büyük sehirlerde her ay 100 lira sehir içi ulasim destegi vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardimi yapmak için hevesle yürüyoruz, siz de bize katilmaya var misiniz? Asgari ücretten vergi almayacagiz, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini vergi disi birakacagiz. Imamsiz ve müezzinsiz cami kalmamasi için çalisacagiz” dedi.

"CEMEVLERINE DEVLET YARDIMI"

Cemevlerine devlet yardiminin önünü açacaklarina vurgu yapan Bahçeli, “Cemevi gerçegini siyasi kaygilardan uzak bir sekilde kabul edecek ve devlet yardiminin önünü açacagiz. Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede egitilmesi için ilahiyat fakültelerinde 'Tasavvuf Ilimleri Bölümü' kuracagiz. Köy ve mahalle muhtarlari maaslarinin en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani asgari bin 400 lira olmasi için geregini yapacagiz. Köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alan kardeslerimin her ay 150 lira huzur hakki almasi için lazim gelen tedbirleri alacagiz. Bugün 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’dür. Tüm çiftçilerimizin bu özel gününü kutluyorum. Elleri toprak kokan çiftçi kardesim, Allah’in izniyle yüzünü güldürecegiz. Basta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuzlatacagiz. Zonguldak’in destegiyle; mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldirmak için biz yürüyoruz, bize katilmaya hazir misiniz? Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kurusa çekecegiz. Tarimi canlandirmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan, dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz? Hayvan üreticilerimizin yem ve kepek basta olmak üzere, kullandiklari girdilerdeki KDV’yi yüzde 1’e düsürmek için yürüyüsümüzü hizlandiracagiz, bizimle olmaya var misiniz? Orman köylüsünün magduriyetini gidermek için, 2/B sorununu adil bir sekilde çözmek için hazirlikliyiz. Canli hayvan kaçakçiligini önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için heyecanliyiz” seklinde konustu.

“ESNAFI 5 YIL GELIR VERGISINDEN MUAF TUTACAGIZ”

Yeni isyeri açan esnaf ve sanatkarlari bes yil süreyle gelir vergisinden muaf tutacaklarini ifade eden Bahçeli, Üreten Ekonomi Programiyla da her yil 700 bin insana is saglayacaklarini vadederek, açiklamalarina söyle devam etti:

Esnaf ve sanatkar kardesim, yeni isyeri açtiysan, meraklanma bes yil süreyle gelir vergisinden seni muaf tutacagiz. Ilave olarak, kendi adina ödedigin sigorta primlerinin yarisi bes yil süreyle devlet tarafindan karsilanacaktir. Soför esnafimiz seni ihmal etmedik, aldigin yeni ticari araçtan 10 yil kullanmak kaydiyla KDV ve ÖTV almayacagiz. Hayirli olsun. Kamyon, otobüs, dolmus ve taksi soförlerimiz çalisma sürelerinizin her 4 yili için bir yil fiili hizmet zammi alacaksiniz. Kutlu olsun. Esnaf, Bag-Kur emeklilerimizin ayliklarini iyilestirecegiz. Gerçek manada intibak düzenlemesini yapacagiz. Emekli ayliklari arasindaki esitsizlikleri giderecegiz. Herkesin gözü aydin olsun. Esnaf ve sanatkârimizin emekli ayligindan sosyal güvenlik destek primi kesilmesine son verecegiz. Issiz kardeslerim üzülmeyin, Üreten Ekonomi Programimizla her yil 700 bin insanimiza is saglayacagiz, sorunlarinizi bitirecegiz. Yoksul kardesim, 25 gün daha dayan, senin sorunlarini hepten bitirecegiz. Bugüne kadar kim, hangi ad altinda, hangi tutar ve miktarda yardim alirsa alsin, anasinin ak sütü gibi helali olan sosyal yardim ve desteklerden kesinlikle mahrum birakilmayacaktir. Ve de bu yardimlari refah artisi kapsaminda artirip yüzleri güldürecegiz. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine is verecegiz. Ugurlu olsun. Is saglanana kadar, asgari ücretin yarisi kadar, yani 700 lira 'Aile Destegi' adi altinda ödeme yapacagiz. 65 yasini doldurmus kardeslerim, rahat olun, size ödenen ayligi 300 liraya çikaracagiz. 200 kilowatsaat elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaslarimiza yüzde 75 indirim yapacagiz. Hayirli olmasini diliyorum. Engelli kardesim seni asla unutmayiz. 18 yasini doldurmus ve baskasinin yardimi olmaksizin hayatini devam ettiremeyen engellilerimize 600 lira, 18 yas alti engelli ayligini 400 liraya çikaracagiz. Muhtaç durumdaki ailelere aylik temel ihtiyaçlarini karsilayabilecekleri harcama kartlari, yani Hilalkart uygulamasina geçecegiz. Güle güle harcayiniz. Aylik almayan, annesi ya da babasi veya her ikisi de vefat etmis evlatlarimiz, cebinize her ay 100 lira koyacagiz. Ögretmenlerimizin 3600 ek göstergeden istifade etmelerinin önünü açacagiz. Ek ders ile egitim ve ögretim tazminatlarini yükseltecegiz. Kadrosu olmadan çalisan ögretmenlerimizi kadroya almanin yaninda, atanamayan ögretmen çilesine son verecegiz. Üniversite sinavlarini kaldiracagiz. Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarinda, iki yil vadeli, faizsiz kredi imkani saglayacagiz. Her ögrencimize, basarili olmak kaydiyla, 10 bin liraya kadar yüksekögretim kuponu verecegiz. Emniyet mensuplarimizin çalisma sartlarini ve özlük haklarini iyilestirecek, bu kapsamda polislerimizin ek göstergesini 3600’e çikaracagiz. Hayirli, ugurlu olsun. Astsubaylarimizin intibaklarini yapacak, haklarini verecek, uzman jandarma ve uzman erbaslarin tüm magduriyetlerini giderecegiz. Gelir dagilimindaki adaletsizligi giderecegiz. Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalistirilan taseron isçilere kadro verecegiz. Köleligi andiran isçi çalistirma düzenine son verecegiz. Kapatilan belde belediyeleri, özel idareleri ve köyleri yeniden kuracagiz. Kamuda sözlesmeli, geçici, 4/B’li, 4/C’li, vekil ve benzeri sekilde istihdam edilenlerin alayini kadrolu yapacagiz.

“BÖLÜCÜLÜGÜN VE TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAGIZ”

Bölücülügün ve terörün kökünü kaziyacaklarini söyleyen Bahçeli, “Milli birligimizi ve kardesligimizi güçlendirecek yeni bir anayasayi milletimize hediye edecegiz. Temiz siyaset, dürüst yönetim için bizimle yürü Zonguldak. Dik bas, tok karin, mutlu yarin için bizimle yürü Zonguldak. Genel seçimler, büyük milletimizi tipki asirlar öncesinde oldugu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun baslangici olacaktir. Tek basina iktidarimiz, Türkiye’nin yeniden ayaga kalkmasini saglayacaktir” seklinde sözlerini sonlandirdi.