TURPCU, AK PARTI IKTIDARI ZONGULDAK’A NE YAPTI?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Adayi Serafettin Turpcu, Gökçebey’de esnaf ziyareti gerçeklestirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Adayi Serafettin Turpcu’nun Gökçebey’de esnaf ziyaretine Ilçe Baskani Cem Oktay, ilçe yönetimiyle beraber çok sayida partililer katildi.

Ülke genelinde oldugu gibi Zonguldak’ta da issizlik çig gibi büyürken beraberinde de göç artiyor” diyen CHP Zonguldak Milletvekili Adayi Serafettin Turpcu sözlerine söyle devam etti.

AK Parti’nin TTK’nin zararini engellemek yerine satmayi tercih etti. Bilindigi üzere AKP, 2002, 2007, 2011 seçimlerini kazandi, fakat Zonguldak bu 12 yilda ne kazandi? Bu Zonguldak’in esas var olmasinin sebebi kömür ocaklari ve TTK. Buradaki çalisan sayisi ilk defa tarihinde 10 bin sayisinin, hatta 9 bin sayisinin altina düstü. Ayrica ruhsatlari devrediyorlar veya AKP burada tekrar basa gelirse ‘zarar ediyor’ diyerek kapatacak. TTK’da isçi çalistirmiyoruz, kömür çikartmiyoruz da ihtiyacimiz mi yok? Çünkü santraller kuruldu, onlarin hepsi ithal kömürle çalisiyor. Türkiye, ithal kömüre mahkûm edildi. Biz kömürü çikartmiyoruz, ama eski parayla 15 katrilyon para verip Ukrayna, Rusya, Güney Afrika veya Kolombiya’ya istihdam saglayarak, para veriyoruz. Kendi köylümüz issiz, ama o ülkelerden kömür alarak istihdamlarina katki veriyoruz. CHP iktidara geldiginde öncelikle TTK’nin isçi sayisini asgari 14 bin 500’lere alacak. TTK Genel Müdürümüz, su an ise alinsa 3 bin 200 kisiye acilen is verebileceklerini söyledi ve bunu ilk 100 gün içerisinde yapacagiz. Ithal kömür paramizda bizim cebimizde kalacak

“3 DÖNEMDIR FILYOS’A BIRSEY YAPMADILAR”

AK Parti hükümetinin 3 dönemdir Filyos’a bir çivi bile çakmadigini da vurgulayan Turpcu, “Bu yöre Filyos Vadisi içerisinde. Yillardir konustular, ama bunu yapmadilar 3 dönem pes pese konustular, ama hiçbir sey yapamadilar. Ben Dereli Köyü’ndenim, orada da göç veriyor, burada göç veriyor. Burada çalisan isçi sayisi çok düsük… Fabrika yok. Yani CHP, Filyos Projesi’ni etap etap tamamlayarak orda binlerce issize is kapisi olacak. Ayrica Filyos’a yeni üniversite binalari yapma planimiz var. ‘Üniversite’ deyip geçmeyin, orada da binlerce kisi çalisiyor. Diger illerdeki üniversiteler 40-50 bin ögrenci alirken, bizim mevcut üniversitemizi bile canlandiramadilar. Biz hem mevcudu canlandiracagiz, hem de yeni üniversite yapmayla ilgili çalismalarimizi yapacagiz” diye konustu.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*