BASKAN ÖZTÜRK,‘GÖKÇEBEY’IN MAKUS TALIHI DEGISECEK’

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, bir yillik çalismalarini degerlendirdigi basin toplantisinda, Ilçenin “Makus Talihi”nin degisecegini açikladi.

Baskan Öztürk bir yillik icraatlarini anlatti basin toplantisinda 108 yeni projeye imza koyduklarini ifade etti. TOKI Basta olmak üzere, Dogalgaz ve Meslek Yüksek Okulunun gelismesi ve büyümesi adina önemli çalismalar yaptigini anlatti. Borç batagi içersinde devraldigini ancak kisa sürede uyguladiklari mali disiplinle gelirleri artirarak yatirima yöneldiklerini ifade etti.

“YÜKSEK OKULLA BÜYÜYECEGIZ”

Meslek Yüksek Okulunun genisleyip büyümesi adina basta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte çalismalari sürdürdüklerini ifade eden Öztürk, Kaymakam Bünyamin Bilgin ile koordineli olarak önemli çalismalar yaptiklarina vurgu yapti. Öztürk, Yüksek Okulunun kurucusu Çanakci Ailesinin ögrenci sayisinin artirilmasi ve okul binalarinin genislemesi konusunda Ilçeye destek olmayi sürdüreceklerini söyledi. Basin toplantisina gazetecilerin yani sira, Çanakcilar Seramik Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Sezai Çakanci, Il Genel Meclisi Üyesi Kenan Çetinoglu, AKP Ilçe Baskani Lokman Aydin, Belediye Meclis Üyeleriyle beraber Belediyede ki Daire Amirleri ve personel katildi.

‘Gökçebey’i Zonguldak’in cazibe merkezi yapacagiz’

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk düzenledigi basin toplantisinda görevdeki ilk bir yilini degerlendirdi. Göreve geldiginde almis oldugu borç batagini mali disiplinle kontrol altina alan ve kisa sürede belediyenin gelirlerini artirarak yatirima yönelen Öztürk; Gökçebey’i modern bir kent yapma adina gerekli projeleri hazirladiklarini söyledi.

Meslek Yüksek Okulunun genisleyip büyümesi adina basta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte çalismalari sürdürdüklerini ifade eden Öztürk, Kaymakam Bünyamin Bilgin ile koordineli olarak önemli çalismalar yaptiklarina vurgu yapti. Öztürk, Yüksek Okulunun kurucusu Çanakci Ailesinin ögrenci sayisinin artirilmasi ve okul binalarinin genislemesi konusunda Ilçeye destek olmayi sürdüreceklerini söyledi.

Zonguldak’in Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk basin mensuplari, isadamlari ve kalabalik bir davetliye düzenledigi kahvaltili basin toplantisinda göreve geldiginden bu yana hizmetlerini ve projelerini paylasti. Gökçebey Kup Et Mangal Lokantasinda düzenlenen basin toplantisinda davetlilere hitap eden Öztürk, ”Belediyemizin her konuda katkilariyla Gökçebey halkina ve gençlerimize Futbolda U19 Sampiyonlugu yasatilmistir. Yer tahsis edilerek 112 Acil Servis ilçe merkezine getirilmistir. Eski alt geçidin yeniden düzenlenme çalismasi yapilmis ve 1,5 metre yükseltilerek ambulans ve diger araçlarin geçis imkani saglandi. Kapali Pazaryeri için yeni alt geçit yapilmasi saglanmistir. Kahvehane esnafina sigara izmaritlerinin yere atilmasina önlemek amaciyla çöp kutusu dagitiminda toplam 60 adet çöp kutusu dagitilmistir. Hastane yeri tespiti ve devrinin yapilisi gerçeklestirilmistir. Orman Bakanligindan saglik Bakanligina yer tahsisi saglanmistir. Pazar yeri ve pazarci esnafinin denetlenmeleri ve pazar yerine tarti aleti konulmasi saglanmistir.

“ILÇEMIZ DOGALGAZA KAVUSACAK”

Dogalgaz yapim çalismalari kapsaminda Akmercan firmasiyla sözlesme yapilmis ve çok yakinda çalismalara baslanacaktir.

Alo Cenaze Hizmetleri baslatilarak halkimiza ücretsiz defin islemleri hizmeti sunulmustur. Cumhuriyet Meydani yeniden düzenlenmistir.

Hibe 310 adet çöp konteynirlari alinmistir.

Üniversite ögrencileri için ücretsiz servis baslatilmistir.

Küller için özel çöp kovalari yapilmistir.

Çukur Köyü asfaltlama çalismalari yapilmistir.

Çukur Köyü’nün merkeze baglanmasi için referandumda çalismalar düzenlenmis ve Çukur Köyü’nün Ilçemizin 7. mahallesi olmasi saglanmistir.

Domuz Ormani Mevkiinde mesire alani için ön hazirlik çalismalari yapilmis olup bakanliktan onayi çikartilmis ve önümüzdeki günlerde çalismalara baslanacaktir.

Su borularinin yenilenmesi için iller bankasindan 2000 metre hibe borular alinmistir.

Milli Piyango çekilisi ve konser organizasyonu düzenlenmistir.

On Mayis Mahallesi çocuk parki spor aletleri de konularak daha modern bir sekilde yeniden yapilmistir.

Futbol sahasi aydinlatma çalismasi yapilmistir.

Yeni Mahalle Üçburgu Caddesi yol yapimi parke çalismasi baslanilmis olup yaklasik 7000 m2 parke dösemesi yapilmis, yol çalismasi halen devam etmektedir.

“GÖKÇEBEYSPOR’U SAMPIYON YAPTIK”

Gökçebey Spora belediyemizin katkilariyla sampiyonluk yasatilmis ve Süper Amatör Kümeye yükseltilmistir.

Gökçebey Organize Sanayi kurulmasi için is adamlari ile bir araya gelip komisyon kurulmustur.

Agusto deresi genisletme ve islah çalismalari için DSI Genel Müdürü ile birlikte incelemelerde bulunulmus ve 2015 Yili programina alinmistir. Atatürk parkinda peyzaj çalismalari çevre düzenlemeleri baslatilmistir.

Irmak havzasina dökülen çöpler toplanip geri dönüsüm firmasiyla anlasma saglanmistir" dedi.

"GÖKÇEBEY’E ARITMA TESISI KAZANDIRILACAK"

Ilçedeki çalismalari anlatan Belediye Baskani Vedat Öztürk, alt yapi ve kanalizasyon ihalesinin yapildigina dikkat çekerek söyle devam etti:

"TCDD 2.Bölge Müdürlügü ile görüsülüp tren yollu tel örgü içine alinmis ve istinat duvarlari yapilmistir.

Sehir mezarliklarinda çevre düzenleme çalismalari yapilmistir.

Alt yapi kanalizasyon ihalesi yapilmis olup, aritma tesisi Gökçebey’imize kazandirilacaktir. Üçburgu Mahallesindeki çevre yolunda yol çalismasi ve aydinlatilmasi saglanmistir.

On Mayis Mahallesi alt yapi çalismasi baslatilmistir. Irmak sette projesi baslatilmistir.

Çay Mahallesi su hatti yenilenmistir.

Atatürk Caddesi Eski Saglik Ocagi alaninin temizlenmesi ve çevre düzenlemesi yapilmistir. Ambalaj atiklarinin kaynaginda ayri toplanmasi, tasinmasi ve ayristirmasi için sözlesme imzalanmistir.

Yeni itfaiye araci alimi gerçeklestirilmistir.

Yeni makam araci alimi gerçeklestirilmistir.

Yeni cenaze araci alimi gerçeklestirilmistir.

Yeni kanal kazici is makinesi alimi gerçeklestirilmistir.

Belediye Is Merkezindeki isyerlerinin üzerindeki haciz kaldirilarak ihale yoluyla satis islemleri baslatilmistir.

Çay Mahallesindeki birahanelerin ilçemiz disina tasinmasi yönünde çalismalar neticeye kavusturulmustur. Temmuz 2015 tarihine kadar tasinmalari saglanacaktir.

“ILÇEMIZ TOKI ILE TANISACAK”

TOKI binalarinin yerlerini belirme isinden sonra yukaridan çekimlerini yapilmis ve çok hizli bir sekilde TOKI’ ye baslama starti verilmis olup Ihale asamasina gelinmistir. Eski makam araci yeniden düzenlenerek Zabita Komiserliginin hizmetinde kullanmak üzere Zabita Komiserligi emrine verilmistir.

Rögarlarin ve çöp konteynerlerinin ilaçlama çalismasi yapilmistir.

Üçburgu ve Çukur yol genisletme ve temizleme çalismalari yapilmistir.

Çay Mahallesi lise yolunda kanalizasyon ve istinat duvari çalismasi yapilmistir.

Inönü Parkinda çevre temizligi yapilmistir. Çukur mevkiinde refüj ve kavsak çalismasi yapilmistir.

Zabita Komiserligi tarafindan firin denetimleri yapilmistir.

Ilçe girisindeki köprü korkuluklarinin bakim ve onarimi yapilmistir.

Osmanlilar Sokak ve Tulumoglu Sokak üzerinde parke ve kanalizasyon çalismasi yapilmistir. Kahyaoglu Caddesi okul yolunda ögrencilerin güvenli sekilde okula gidip gelmeleri için yol duba çalismasi yapilmistir.

“IMAR YOLLARINI AÇIYORUZ”

Imar Planina göre yeni yol açilmasi çalismalari yapilmistir.

Girislerimiz neticesinde hayirsever vatandasimiz Kemal Durdu’nun katkilari ile Anadolu lisesine Leyla Durdu çok amaçli solonu kazandirilmistir.

Sehir merkezinde daha modern görünüm için aydinlatma çalismalari yapilmistir."

"YÖRESEL YEMEKLERIMIZI TANITTIK”

Gökçebey’in yöresel yemekler ve tanitim organizasyonu düzenlendigini ifade eden Baskan Öztürk açiklamalarini söyle tamamladi:

"Gökçebey yöresel yemekler ve tanitim organizasyonu düzenlenmistir.

Domuz ormaninda kanalizasyon ve yol çalismalari yapilmistir.

Dogal Tasarim Sanatçisi Ugur Soydan’in Gençlik Merkezinde Gökçebeyli bayanlara dogal tasarim kursu vermesi saglanmistir.

Yeni Emniyet Amirligi hizmet ve sosyal tesis binasi için çalismalar baslatilmistir.

Çanakkale Sehitleri anisina sergi düzenlenme çalismasi yapilmistir.

Elektrik hattinin yer altina alinmasi projesi onaylanmis ve önümüzdeki günlerde çalismalara baslanacaktir.

Ögrencilerimize her konuda maddi manevi destek verilmistir.

Kis mevsiminde kar temizleme çalismalari araliksiz sürdürülerek halkimizin magduriyeti önlenmistir.

Belediyemizce oturma banklari yapilarak ihtiyaç olan yerlere dagitimi saglanmistir. Belediyemizce bekleme duraklari yapilarak belli yerlere montaji saglanmistir.

Belediyemizce Anadolu Lisesinde yangin tatbikati düzenlenmistir.

Gaziler Köprüsünün korkuluklari yeniden yapilmistir.

Kurban Bayraminda halkimizin kesecegi kurbanlar için ücretsiz kurban kesimi saglanmistir. Umuma açik olan tuvaletlerin gerekli bakim ve onarimlari yapilarak ücretsiz olarak halkimizin hizmetine sunulmustur.

Ilçemize firmalarin reklamlarini sergilemeleri amaciyla yeni bilbord yapimi konusunda ihale yapilacaktir.

Yeni Caminin altindaki tuvalet sökülerek modern bir tuvalet yapilmasi için çalismalar devam etmektedir.

Sahipsiz köpekler için Köpek Barinagi yapilmis ve bir aracimiz ilçemizdeki basibos köpeklerin toplanarak barinaga naklinin saglanmasinda görevlendirilmistir.

Yeni Terminal projesi çalismalari devam etmektedir.

Mevcut terminalin yeniden düzenlenmesi projesi devam etmektedir.

Terfi Bendi belediyemizin girisimleriyle temizlenmistir.

Ilçemize Huzur Evi yapimi projemiz devam etmektedir.

Ilçemiz girisine ikinci köprü projemiz devam etmektedir.

Kapali Pazaryerinin yanindaki Vakiflara ait 3500 m2 arazinin otopark olarak düzenlenmesi ile ilgili projemiz devam etmektedir.

Imar Isleri Fen Isleri, Harita Isleri ayrilarak ayri servisler olarak çalismalari saglanmistir. Ismetpasa Caddesinde tek yön trafik projemiz devam etmektedir.

Yüklenici firmanin müteahhit karinin % 12’den % 6’ya düsmesi saglanarak daha fazla elaman çalistirma imkani saglanmistir.

Iskur Toplum Yararina Çalisma Programi kapsaminda belediyemizde 15 adet personel çalismasi saglanmistir.

Belediyemizin ihtiyaç duyulan birimlerine personel ihtiyacini karsilamak amaciyla yeni personel alimlari yapilmistir.

Zabita Komiserligi ve Itfaiye Amirliginde çalisan tüm personelin kiyafetleri yenilenerek belediyemize yakisik hale getirilmistir.

Garaj Amirligindeki araçlarimiz için yikama-yaglama yeri yapilmistir.

Meclis karari ile ilçemizde tavuk çiftliklerinin kurulmasi yasaklanmistir.

Afet Evleri ve Imam Hatip Lisesi asfalt yol çalismasinda 1600 M2 Parke yol dösemesi yapilmistir.

Ilçemizin daha fazla yesil alana sahip olmasi amaciyla agaçlandirma ve çiçeklendirme çalismalari yapilmis ve toplam da 500 agaç dikimi gerçeklestirilmistir.

Milletbahçe Caddesinde mevcut köprünün genisletme ve korkuluk çalismasi yapilmistir. Anneler Günü etkinligi düzenlenmistir.

Araç Muayene Istasyonu Çalismasi yapilmistir.

Gökçebey ilçe girisi yol asfaltlama çalismalari yapilmistir.

Atatürk Caddesinde bakim onarim çalismalari yapilmistir.

Kurban Bayrami kutlamalari düzenlenmistir.

Belediye Hizmet Binasinin yenilenmesi çalismalari yapilmistir.

Akilli sayaçlar için Kredili Yükleme Merkezi kurulmustur.

Cadde üzerindeki çöp kutularinin yenilenmesi çalismasi yapilmistir.

Gökçebey girisi çevre düzenlemesi yapilmistir.

Gökçebey merkeze getirilen dag suyu sebekesi yenilenmistir.

Davutoglu, Bozoglu ve Cilgiroglu Sokaklarin yol parke çalismasi yapilmistir.

Gaziler Yolunda genisletme ve asfaltlama çalismasi yapilmistir.

Kilinçarslanlar Caddesinde yol asfaltlama çalismasi yapilmistir.

On Mayis Mahallesi Bahar Sokakta yol çalismasi yapilmistir.

Üç burgu yol asfaltlama çalismasi yapilmistir.

Yilbasi eglenceleri düzenlenmistir.

Bahar aylarinda çevre temizligi, yol yikama ve agaç budama isleri yapilmistir.

8 Mart Dünya Kadinlar Günü için belediye sosyal tesislerimizde eglence düzenlenmistir. Göreve basladigimiz günden itibaren çöp toplama ve temizlik hizmetleri hizlandirilmistir.