Gökçebey Nevruz Bayrami Etkinligi

Nevruz Bayrami Kutlama etkinlikleri kapsaminda 24 Mart 2015 Sali günü Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakci Meslek Yüksekokulunun bahçesinde düzenlendi.

Düzenlenen Nevruz Bayrami kutlama programina; Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, Çanakcilar Seramik A.S Kurucu Onursal Baskanlari Mihtat Çanakci ve Mehmet Çanakci, Gökçebey Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Topuz ve daire amirleri katildi.

Nevruz Bayrami Kutlama etkinlikleri Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi. Günün anlamini içeren konusmayi Gökçebey Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Topuz yapti.

Topuz,” Nevruz yeni gün, yrni yilin ilk günü demektir. Bugünlerde doga da uyanip canlanmaya basladigindan Nevruz günleri, baharinda müjdesidir. Atalarimiz yeni bir hayat yeni bir baslangiç demek olan bu tarihi günü bayram olarak kutlamislardir.

Toplumlar , birlik ve beraberliklerini koruduklari sürece yasama hakkina sahip olurlar. Birlik ve beraberliklerin korunmasi ise milletleri meydana getiren kültür degerlerine baglilikla ve onlari yasatmakla mümkündür.

Kültürse, bir milletin yasam tarzidir. Gelenek ve görenekler kültürün çok önemli unsurlaridir. Dil, edebiyat, sanat, inanç, örf ve adetler bir milletin bütün tarihi boyunca olusturdugu ve paylastigi degerlerdir. Bu degerler arasinda birer inanç ve örf adetler yumagi konumundaki bayramlarin ayri bir yeri vardir. Bizim milletimizin hayatinda da hem milli hem de dini bayram günleri vardir. Iste Nevruzda bu bayramlardan biridir.

Bayram, birlikte sevinme, neselenme ve eglenmek demektir. Bayramlarimizda karsilikli sevgi, saygi ve hosgörünün, ulurca bir arada kardesçe, baris içinde yasama arzusunun, dayanisma ve yardimlasma duygularinin costugu, sevinç ve kivanç dolu günlerimizdir. Nevruz bütün bu güzel duygularin yaninda yeni ve umut dolu günleri, bahari, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram senlik günüdür.

Yakilacak Nevruz atesinin Siçakliginin bütün milletimizin kalplerini isitmasini diliyorum. Nevruzun hepimizi birbirimize sevgi bagi ile dostluk ve kardeslik bagi ile baglamasini arzu ediyorum. Milli birlik ve beraberligimizi kuvvetli olmasini, vatan bütünlügümüzün daim olmasi temennisiyle hepinizin Nevruz Bayramini kutlar, saygilarimi sunarim” dedi.

Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, Çanakcilar Seramik A.S Kurucu Onursal Baskanlari Mihtat Çanakci ve Mehmet Çanakci, Gökçebey Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Topuz Nevru atesini yaktilar.

Daha sonra atesin üzerinden yetkililer ve ögrenciler atladilar, Halay çekme, ögrencilerin çesitli yarismalarda derece yer alan ögrencilere hediyeler verildi.

Daha sonra pilav ikramiyla nevruz kutlama etkinleri sona erdi.