ÇAYDEGIRMENI’NDE KANSER TARAMASI YAPILDI

Çaydegirmeni Belediyesi destekleri ile Zonguldak Halk Sagligi Müdürlügü tarafindan ‘’Mobil Ketem Projesi kapsaminda’’ beldede 30-69 yas arasi bayanlar ile 50-70 yas arasi erkeklere kanser taramasi yapildi.Kanser taramasindan geçirilen vatandaslara belediye konferans salonunda kanserde erken teshisin önemi konulu bilgilendirme toplantisi yapildi.

Zonguldak halk sagligi müdürlügü KETEM birimi hemsiresi Hanife Akça tarafindan vatandaslara kanserde erken teshis edilebilen ve tarama yöntemleri ile kanser sikligi ve ölümlerin azaltilabildigi düsünülen meme ve rahim agzi (serviks) kanserleri hakkinda halkin dogru bilinçlendirilmesi, kanser gelisim sürecinin, henüz klinik bulgular ortaya çikmadan erken evrede iken tespit edilmesi, kanserlerden korunma ve erken tani konusunda farkindalik olusturarak özellikle kadinlarin taramalara yönelmelerinin saglanmasi konusunda bilgiler verildi. Kanser taramasindan geçirilen vatandaslar uygulamadan duyduklari memnuniyeti projede emegi gecenlere tesekkür ederek bildirdiler.

BASKAN GEBES; HALK SAGLIGI BIZIM IÇIN ÇOK ÖNEMLIDIR

Çaydegirmeni’nde Zonguldak halk sagligi KETEM birimi ekipleri tarafindan yapilan Mobil Ketem Projesinden duydugu memnuniyeti dile getiren belediye baskani Satilmis Gebes; Halkimizin daha saglikli bir ömür sürdürebilmeleri açisindan belediyemiz tarafindan gerekli tedbirleri aliyoruz.Bu kapsamda beldemizde bulunan esnaflarimiz ve kurulan halk pazarimiz zabita ekiplerimizce sik sik denetlenmektedir.Içme sularimiz düzenli olarak saglik ekiplerince tahlil edilmektedir. Zonguldak Halk Sagligi ekipleri tarafindan Çaydegirmeni’nde uygulanmaya baslatilan Mobil Ketem Projesine belediye olarak bize düsen gerekli destekleri sagladik.Vatandaslarimizin bu uygulamaya daha kolay ulasim saglamalari adina belediye araçlarimizi saglik ekiplerimize tahsis ettik. Saglik taramasindan geçmek isteyen vatandaslar hafta içi Çarsamba-Persembe-Cuma günleri 24 Nisan tarihine kadar belediye konferans salonumuzda kendilerini bekleyen saglik ekiblerine basvuruda bulunabileceklerdir. Halkimizin sagligi bizim için çok önemlidir. Projede emegi geçenlere tesekkür ediyorum.