AKIN TBMM’DE MÜLKIYET’I TAKIP EDIYOR

22. Dönem Zonguldak Milletvekili, CHP Zonguldak Milletvekili Adayi ve Zonguldak Sorunlari ve Çözümleri Komisyonu Baskani Harun Akin, bugün TBMM’de Mülkiyet sorunun çözümüyle ilgili gelismeleri yakindan takip ediyor.

Harun Akin, gelismeleri sosyal medya üzerinden söyle duyurdu:

TBMM Yaklasik 10 gün içinde genel seçimler nedeni ile çalismalarini sona erdiriyor. Biliyorsunuz CHP Il Baskanligi olarak kurmus oldugumuz Zonguldak Sorunlari ve Çözümleri Komisyonu Mülkiyet sorunu ile ilgili bir çalisma yürütmüs bu çalisma sonucu bir kanun teklifi hazirlamis olup TBMM CHP Grup Baskanliginin destegini alarak Çalisma Sosyal Güvenlik Bakanligi'nin TBMM çalismalarinin yürütüldügü ilgili komisyona getirilmistir. Komisyon olarak hazirladigimiz çalismalar CHP'nin ilgili komisyon üyesi arkadaslarimizin imzalari ile önerge olarak komisyon baskanligina verilmis olup daha sonra AKP Grubunun da destegi alinarak AKP tarafindan da ayni konuda bir önerge hazirlanmistir.

CHP ve AKP önergeleri alt komisyondan üst komisyona gelmis tüm komisyon üyesi milletvekillerinin destegi ile komisyonda kabul edilmistir. Bu süreç bizleri ve Zonguldak halkini çok memnun etmis olup Zonguldak ilinin 100 yillik bir sorununun çözülecek olmasi kentte büyük bir sevinç ile karsilanmis binlerce insanimizin tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilecek olmasi bizleri çok mutlu etmistir. Bu çalisma yaninda 2981 sayili yasa biliyorsunuz 2015 Mayis sonunda süresini dolduruyor bu konuda yasanin süresinin uzatimi ile ilgili 3 yillik süre uzatimi için CHP Grup baskanligi bir teklif hazirlamis AKP Grubunun da destegi alinarak TBMM' ne sunulmustur. CHP Grup Baskan Vekilimiz Akif Hamzaçebi ile yaptigim görüsmeye dayanarak 2981 sayili yasanin 2015 Mayis sonunda biten süresinin 3 yil uzatildigini bilgilerinize sunuyorum. Asil önemli olan komisyondan geçen mülkiyet yasasinin görüsülmekte olan Torba Kanunu kapsaminda su ana kadar AKP tarafinda getirilmedigini ögrenmis bulunuyorum.

Bugün TBMM ' deyim CHP Grup Baskan Vekilimiz Akif Hamzaçebi ile görüsüyorum ayrica AKP Zonguldak milletvekilimiz Özcan Ulupinar ile ögleden sonra görüsecegiz. Bu hafta içinde mülkiyet kanunu komisyondan geçtigi sekilde TBMM Torba kanunu görüsmelerine ilave edilirse Zonguldak ilinin 100 yillik sorunu çözülecek...

Tüm Zonguldak halkini, konu ile ilgilenen muhtarlarimizi ve sivil toplum kuruluslarimiza bir çagri yapiyorum bu hafta Zonguldak için çok önemli bir hafta AKP CHP MHP ve tüm partiler el ele verelim bu sorunu çözelim.”