TURPCU’DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇI KADINLAR GÜNÜ MESAJI

CHP Zonguldak Milletvekili Adayi Serafettin Turpcu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü nedeniyle yazili bir mesaj yayinladi.

Kadina yönelik siddet, istismar, taciz ve tecavüzlerin arttigi bir dönemde Dünya Emekçi Kadinlar Günü kutlaniyor. AKP iktidari bu insanlik disi suçlarin faillerini bulmak bir yana yasalarda sorumlulari koruyan, siddeti mesrulastiran hükümleri israrla koruyor. Basta Cumhurbaskani olmak üzere tüm yetkililer kullandigi eril dille kadina yönelik siddete zemin hazirliyor. Uygulanan politikalarla kadin toplumsal yasamdan dislanarak, evdeki hizmetçiye, çocuk bakicisina dönüstürülmek isteniyor. Kadinin esnek ve güvencesiz çalismasinin önünü açan yasal düzenlemeler kamuoyuna müjde olarak sunuluyor.

Kadina uyguladigi pozitif ayrimcilikla siyasette yeni bir dil kuran CHP, halkin iktidarinda, kadina yönelik yasalarda var olan ötekilestirici tüm hükümleri kaldiracak, kadinin toplumsal yasamda en az erkekler kadar yer almasi için her türlü çabayi harcayacaktir. Kadin örgütlerinin 8 Mart’in resmi tatil edilmesi yolundaki talebi mutlaka yasama geçirilecek, kadin emegi üzerindeki her türlü sömürüye son verilecektir. Ülkede cumhuriyet ve demokrasinin kurumsallasmasini saglayan CHP bu kazanimlarini daha ileriye tasiyacak, kadina yönelik tüm siddet girisimlerinin israrla karsisinda duracaktir. Esitlik, özgürlük ve barisin kadinlarin katilimi olmadan saglanamayacagina inanan bir insan olarak tüm kadinlarin Dünya Kadinlar Gününü kutluyor, kadina yönelik siddetin önlenmesi mücadelesinde herkesi birlikte olmaya çagiriyorum.”

Serafettin TURPCU

CHP Zonguldak Milletvekili Aday adayi