AKIN; "100 YILLIK MÜLKIYET SORUNU ÇÖZDÜK"

CHP’nin Zonguldak’ta 7 Mart Cumartesi günü gerçeklestirecegi önseçim öncesi dün destek turlari için Gökçebey’e gelen Milletvekili Aday adayi Harun Akin, Siyasetin iddia isi oldugunu, Zonguldak’in sorunlarinin çözümü adina bu göreve talipli oldugunu söyledi.

23’üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akin beraberinde Il Baskan Yardimcisi Osman Kiransoy, Sevcan Özelli, Il Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mocan ve Muslu Belediye Baskani Sebahattin Adiyaman ile birlikte Gökçebey’e Ilçe örgütünü ziyarete geldi. Akin ve beraberindekileri Ilçe Baskani Cem Oktay, Gökçebey eski Belediye Baskani M. Zeki Kilimçarslan, Eski Ilçe Baskani Halit Karademir ve Partililer ile Ilçe Yönetim Kurulu üyeleri karsiladi.

“NE DÜN NEDE BUGÜN ÖNSEÇIMDEN KAÇMADIM”

Harun Akin Ilçe Baskanliginda yaptigi açiklamada, “Bana bizim içimizden bazi kisiler; ’40 günlük il baskani’, ‘Baska partiye gitti, geldi’ seklinde karalama kampanyasi yapiyorlar. Mustafa Sarigül nerede. 30 Mart’ta CHP’den Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Adayi. Simdi nerede CHP’den Milletvekili Aday adayi. Ben nereye gitmisim. Ben Gençlik kollari, Ilçe ve 31 yasinda bu partide Il Baskani oldum. Yasim genç olmasina karsin 28 yildir bu partide hizmet veriyorum. Partim ve sizler beni bir dönemde Milletvekili yaptiniz. Zonguldak’in sorunlari ve çözüm konusunda kitap yazdim. Bu Ilin en ücra kösesini dahi bilen kardesinizim. Tecrübelerimizi hizmet için kullanmaya talibim. Ben Il Baskanligi kongresi öncesi sizlere; ‘Milletvekili aday adayi olmayacagim’ demedim. Sizlerin olaganüstü sartlar geregi beni bu riskin altina soktunuz bende kabul ettim. Ben o zamanda Milletvekili aday adayi olacagimi söylemistim. Ben Zonguldak belediye Baskanligi aday adayligi sürecinde de önseçime hayir demedim. Önseçime bes gün kala aday adayi oldum. 30-35 oy farkla kaybettim. Belediye Baskani olsaydim, Milletvekili aday adayi olmayacaktim. Siyaset çamur atma isi degildir.

“100 YILLIK MÜLKIYET SORUNU ÇÖZDÜK”

Bana 40 günlük il baskani diye çamur atanlara söylüyorum. Siz iki yilda kavgadan baska ne yaptiniz. Bizler 40 günde kurdugumuz komite ile Zonguldak’in 100 yillik mülkiyet sorunu çözdük. Bu sorunu kisa sürede önce Zonguldak’in gündemine sonra Ankara’nin gündemine tasidik. Ve TBMM Komisyonunda da bu talebimizi kabul ettirdik. Simdi Meclisten onaylanmasini bekliyoruz. Bize kendi içimizden muhalefet var. Bize AKP dahi muhalefet dahi edemedi. Zonguldak insani tapuya kavusacak. Bundan sonraki düzenlemeler belediyelerimize ait. Biz Milletvekillerinin veya Il Baskanlarinin yapmasi gerekeni çok kisa 40 günlük süreçte yaptik. Benin siyasi hayatimda Gökçebey’in anlamli yeri vardir. Ben sizlerden destek bekliyorum. Ben Zonguldak’in hizmetine talibim” diye konustu.

Ilçe Baskani Cem Oktay, Gökçebey eski Belediye Baskani M. Zeki Kilinçarslan, Akin’in ziyaretinden duyduklari memnuniyeti dile getirerek kendisine destek olma yolunda basarilar dilediler.

*

*

*