Ugur'suz geçen 22 yil!

CHP Gökçebey Ilçe Baskani Cem Oktay, Gazeteci-Yazar Ugur Mumcu’nun katledilisinin 22. yildönümünde bir anma mesaji yayinladi.

Baskan Oktay mesajinda;” Gazeteci Yazar Ugur Mumcu’nun kaleminin kirilmasinin üzerinden tam 22 yil geçmesine ragmen ne kiralik katilleri ortaya çikarilabildi, ne de hain saldirinin perde arkasindaki karanlik eller. Inandigi degerler isiginda canini veren gazeteci-yazar Mumcu’yu katledenler; vurdular, parçaladilar ancak, her parçasindan onun gibi, onu asacaklarin dogacagini unuttular. Yokluguyla geçen bunca sürede ulusumuzun içindeki Ugur Mumcu sevgisi hiç bitmedigi gibi inandigi degerler ve ona duyulan bu sevgi her geçen gün daha da artti.

Her 24 Ocak’ta Mustafa Kemal’in 'Sakincali piyadesi' Ugur Mumcu’yu sevgi ve özlemle anarken, Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermedigini, gerçekleri ve dogrulari yilmadan savundugunu, cesaretin ve saydamligin simgesi oldugunu, kalemini demokrasi ve dogruluktan yana kullanirken, ellerinin bir an bile titremedigini anlatacagiz.

Cumhuriyetin kazanimlarinin tehdit altinda oldugunu yazdigini, ülkemiz üzerine oynanan oyunlari kalemiyle açiga çikardigini, bugün yasananlarin aksine yolsuzluklarin üzerine gitmekte, belgeleriyle ortaya koymaktan, dillendirmekten hiçbir zaman çekinmedigini, her türlü haksizligin, hukuksuzlugun, adaletsizligin üzerine cesurca gittigini haykiracagiz.

SUSMAYACAGIZ!

“Susmayacagiz! Abdi Ipekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kislali ve diger aydinlarimizin faili meçhule kurban gittigi alçakça cinayetlerin takipçisi oldugumuzu, fikirlerinin, savundugu ve inandigi degerlerin sonsuza dek var olacagini defalarca hatirlatmaktan usanmayacagiz. Bedenen aramizda olmasa bile Ugur Mumcu, laik ve demokratik bir Türkiye için kalemi ile yürüttügü onurlu mücadele bizlere örnek olmakta, yolumuzu aydinlatmaya devam etmektedir.”