Üniversitelilerden Uyusturucu eylemi

Zonguldak’ta sentetik uyusturucu kullanarak hayatini kaybettigi ileri sürülen 18 yasindaki üniversite ögrencisi Miraç Kefeli için ailesi, yakinlari ve arkadaslari tarafindan 'bonzai' karsiti eylem düzenlendi.

Zonguldak Madenci Aniti’nda gerçeklestirilen eylemde aile ve yakinlari adina konusma yapan Cengiz Çaglayan, “Miraç’in ölümüne sebep olanlarla sonuna kadar savasacagiz, gerekirse inlerine girip oradan çikaracagiz. Baska Miraçlarimiz ölmesin. Anneler, babalar evlatlarimiza sahip çikalim. Her seyin basinin sevgi oldugunu unutmayalim” dedi.

Daha sonra grup Gazipasa Caddesi üzerinden valilik binasi önüne sloganlar esliginde yürüyüs gerçeklestirdi. Daha sonra sentetik uyusturucu kurbani Miraç Kefeli için saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Yürüyüse vatandaslar da destek verdi.

ACILI BABA: “KIMSE BENIM ÇOCUGUM BUNU YAPMAZ DEMESIN”

Hayati boyunca uyusturucu saticilarinin pesinde olacagini ifade eden acili baba Erhan Kefeli, “Biz Miraç’imizi kaybettik. Bu saatten sonra baska Miraçlar ölmesin tek niyetimiz bu. Bundan sonraki yasamim Miraç’in katillerini bulmak olacak. Her zaman bu islerin takipçisi olacagiz. Çocuklarimiz ölmesin diye bugün böyle bir organizasyon gerçeklestirdik. Hiçbir aile, 'benim çocugum yapmaz' demesin, ben de 'benim çocugum yapmaz' diyordum” dedi.

Diger çocugunun da Pamukkale Üniversitesi’nde felsefe okudugu ögrenilen anne gençlere seslendi. Anne Özlem Kefeli yaptigi açiklamada, “Söyleyecek çok sey var. Oglum gitti benim. Tek amacimiz artik bu maddeyi gençler kullanmasin. Bunu satanlar cinayet isliyor. Benim çocugum sevgisizlikten ölmedi, benim çocugumu kandirdilar, cebindeki parasi yüzünden öldü. Oglumu, bizi kimse düsünmedi. Amaç oglumun parasini kullanmakti. Gençler cahil onlara ne deseniz yaparlar, kandirmak çok kolay. O kadar akil verdim ben ona. El bebek, gül bebek büyüttük. Bütün herkes sahit. Ama bu çocugu buna nasil alistirdilar, nasil kandirdilar, nasil aklina girdiler bilmiyorum. Miraç belki yasasa sakat olarak yasayacakti. Miraç içen bir çocuk da degildi. Tek nefeste öldü benim çocugum. Bütün gençler duysun kimse bana bir sey olmaz demesin. Hayalleri çoktu Miraç’in okulunu bitirip gemici olacakti, bahriyeli askere gidecekti” seklinde konustu.

Gençler ve Miraç'in ailesi ellerindeki pankartlar ile çevreye mesaj vermeyi ihmal etmedi.