MADENCI YALCIN’A SON GÖREV

Zonguldak’ta bir maden ocaginda, önceki gün meydana gelen göçükte hayatini kaybeden maden isçisi son yolculuguna ugurlandi

Zonguldak’ta özel bir firmanin islettigi maden ocaginda göçük altinda kalarak hayatini kaybeden 33 yasindaki madencinin yasam öyküsü dikkat çekti. Ilkokul çagindan bu yana babasi Ali Ziya Yalçin ve kardesi Ersoy Yalçin'la marangozluk yapan Selami Yalçin, 2009 yilinda kardesinin maden ocaginda çalismaya baslamasiyla bu ise yöneldi. Yalçin, çalistigi maden ocaginda demir baglarini kaldirmasi sonucu üzerinde olan taslarin kopmasiyla olay yerinden kaçamadi ve göçük altinda kaldi.

“AGABEYIMLE BIRLIKTE BABAMLA MARANGOZLUK YAPTIK”

Hayatini kaybeden isçinin kardesi 32 yasindaki Ersoy Yalçin, agabeyiyle birlikte küçük yaslardan bu yana marangozluk meslegi ile ugrastigini söyledi.

Kendisinin 2009 yilinda madende ise baslamasiyla, agabeyi Selami Yalçin’in erken emeklilik merakiyla özel bir maden ocagina girdigini belirten Yalçin, “Agabeyim 2009 yilinda madene girdi ve 5 yildir madende çalisiyordu. Olayi ben görmedim. Arkadaslarindan duydugumuza göre tamir tarama denilen tünel açma gibi çalisma yapiliyormus. Demir bagini kaldirmislar, üzerine kama sürerken arin gelmis, yanindaki ustasi kaçmis, abim de arkasindaki arabaya çarparak kaçmasina engel olmus ve taslar agabeyimi yakalamis. Bizim duydugumuza göre taslar çarpmamis, altinda kalmis ve olay yerinde hayatini kaybettigi bilgisini aldik. Ilkokul çaglarindan bu yana babamizin yaninda çiraklik ve ustalik yaptik. Dograma, kapi ve pencere gibi her seyi yapiyorduk. Daha sonra ben 2009 yilinda madene girince, agabeyim de merak saldi. Erken emeklilik için madene basladi.

Agabeyim evli ve bir kizi ile bir oglu var. Kizi Miray 7 yasinda, oglu Miraç ise 2 yasinda” dedi

Madenci Selami Yalçin’in cenazesi hastaneden alinarak, Gökçebey ilçesine bagli Üçburgu köyünde bulunan baba evine getirildi.

Kuran-i Kerim okunmasi ve duanin ardindna madencinin yakinlari ve esi, helallik alindigi sirada gözyaslarina hakim olamadi.

Genç madencinin cenazesine Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, AK Parti Çaycuma Ilçe Baskani Adil Düzlü, GMIS Sube yöneticileri, Amelebirligi Üzülmez Sube Baskani Erkan Üstüntas, yakinlari ve çok sayida isçi arkadaslari ile Gökçebey ilçe halki katildi.

Ögle namazinin ardindan kilinan cenaze namazindan sonra Selami Yalçin’in cenazesi, Üçburgu Merkez Mahallesi'nde bulunan aile mezarligina defnedildi.