GÖKÇEBEY’DE 24 KASIM ÖGRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Gökçebey’de Ögretmenler Günü kutlamalari, Cumhuriyet meydaninda Atatürk anitina Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas’in çelenk koymasiyla basladi. Ardindan, saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu.

Yapilan törene; Belediye Baskani Vedat Öztürk, Ilçe Milli egitim Müdürü Fazil Aytas, Gökçebey Ilçe Emniyet Amiri Murat Karakirik, Toplum Sagligi Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gözde Çapci, CHP Ilçe Baskani Cem Oktay, Ziraat Odasi Baskani Necmi Pazar, MHP Ilçe Baskani Ali Gücük, Gökçebey Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Recep Özer, Belediye Meclis Üyesi Ismet Karci, Belediye Meclis Üyesi Ender Aydemir, Malmüdür Vekili Zarife Kadakal, Ilçe Nüfus Müdürü Saban Aygün, Sivil toplum Örgütleri, Muhtarlar, Ögretmenler ve ögrenciler katildi.

*

*

*

*

“ÖZTÜRK ÖGRETMENLERE YEMEK VERDI”

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, 24 Kasim Ögretmenler günü anisina ilçede egitim camiasinda görev yapan ögretmenelere Belediye Aile Çay Bahçesinin dügün salonunda yemek ikram etti.

*

*

Baskan Öztürk’ün ögretmenlere verdigi yemege; Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin, Belediye Baskani Vedat Öztürk, Ilçe Milli egitim Müdürü Fazil Aytas, Gökçebey Ilçe Emniyet Amiri Murat Karakirik, Toplum Sagligi Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gözde Çapci, Ilçe Yazi Isleri Müdürü Nuray Yigit, Ilçe Özel Idare Müdürü Izzet Turpçu, Belediye Meclis Üyesi Ismet Karci ve çok sayida ögretmenler katildi.

SOYDAN 24 KASIM ÖGRETMENLER GÜNÜ ANISINA RESIM SERGISI AÇTI.

Ebru, minyatür, resim ve dogal tasarim ürünleri sanatçisi Ugur Soydan, 24 Kasim Ögretmenler günü anisina Gökçebey Gençlik merkezinde resim sergisi açti.

*

Açilista; Ilçe Kaymakami Bünyamin Bilgin, Belediye Baskani Vedat Öztürk, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas, daire amirleri ve ögretmenler katildi.

*

*

*

Sanatçi Ugur Soydan,”dogal tasarim ürünlerinin hiç birinde kimyasal katki maddesinin bulunmuyor. Serginin 4 ayri bölümden olustugunu bunlarin bitki ve bitki tohumlari, dogaya atilan atil maddelerin islenerek sanata dönüstürülmesi, ebru, minyatür, yagli boya çalismalari ile ayna çalismalari oldugunu belirtti. Serginin hafta sonuna kadar açik olacaktir. Herkes davetlidir. Bu serginin açilmasinda bize her türlü destegi veren Sayin Kaymakamiz Bünyemin Bilgin ve Belediye Baskani Vedat Öztürk’e çok tesekkür ediyorum. Ve ayrica 24 Kasim ögretmenler günü kutlu olsun” dedi.

24 Kasim Ögretmenler günü kutlama etkinlikleri Çok Programli Lisesinin konferans salonunda devam etti.

AYTAS, ANNE BABANIN HAKKI, DIGERIDE ÖGRETMENIN HAKKIDIR

24 Kasim Ögretmenler Günü kutlama etkinliklerde günün anlamini içeren konusmayi Gökçebey Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas bir konusma yapti.

Aytas konusmasinda;” Millet Mektepleri’nin açilisi ve ATATÜRK’ün Basögretmenligi kabul tarihi olan 24 Kasim günü 1981 yilindan beri ögretmenler günü kutlanmaktadir. Bugün tüm ögretmenlerimizin hizmetlerine karsilik unutulmadiklarini gösteren bir gündür.

Bu günümüzde hepinizi sevgi ve saygi ile selamliyorum.

Her meslegin, her sanatin bir görkemli bir erdemi vardir. Bu görkem ve erdemlilige ögretmenle ulasilir. Ögretmenlik bir bahar günesi gibidir. Nasil can verirse günes havaya, suya topraga… Nasil fer verirse bahar için kisin ayazinda donmus dogaya! Ögretmen de can verir bir topluma.

Bu gerçeklerden dolayi, büyük ATATÜRK;

ÖGRETMENLER, YENI NESIL SIZLERIN ESERI OLACAKTIR. ESERINIZIN DEGERI, SIZIN MAHARETINIZ VE FEDAKÂRLIGINIZLA ORANTILI OLACAKTIR. SIZIN BASARINIZ CUMHURIYETIN BASARISI OLACAKTIR!.. HIÇ BIR ZAMAN HATIRINIZDAN ÇIKMASIN KI CUMHURIYET, SIZDEN FIKIR HÜR, VICDAN HÜR, IRFANI HÜR NESILLER ISTER. MILLETLERI KURTARANLAR YALNIZ VE ANCAK ÖGRETMENLERDIR. Derken bu görüs ve düsünceleriyle, sizi hem laik oldugunuz dereceye yükseltmis, hem de sorumlulugunuzun büyüklügünü ve önemini belirtmistir.

Yasadiginiz çag bir degisim cagi. Öyle bir çag ki; toplum, teknoloji, bilgi, ihtiyaçlar, sorunlar sürekli degisiyor ve biz ögretmenler zor kosullar altinda hem degisimleri takip ediyor, hem de bu degisimleri ögrencilerimize aktarmaya çalisiyoruz. Bunun için okuyor, arastiriyor ve kendimizi gelistiriyoruz. Egitimin hangi basamaginda olursak olalim- degisen çaga önce bizlerin ayak uydurmasi gerektigini biliyor, bir insani kurtarmanin, bir toplumu kurtarmak oldugu bilinci ile görevimizi yerine getiriyoruz.

Kalbi sinifta atan tüm ögretmen arkadaslarim. Yeri doldurulamaz ögretici eserine kiymet biçilmeyen varlik, kendini tüketerek etrafini aydinlatan mum, tahammülü seven idealci, her an muhtaç oldugumuz doktor, gerçegin ve idealin üstadi, dünyanin en büyük sorumluluguna sahip insandir- ÖGRETMEN.

Bugünü degil yarini düsünürsek gelecegin sizlerin omuzlarinda yükselecegine inancim tamdir.

Yasamda iki seyin hakki ödenmez. Bunlardan birincisi Anne ve babanin hakki, digeri ise ögretmenin hakkidir.

Ögretmenligin saygin ve hakkinin ödenemeyeceginin anlasildigi nesillere ulasmamiz, dilegiyle; hepinizi sevgi ve saygi ile selamliyor. 24 Kasim ögretmenler günümüzü kutluyor, sahsiniza, ailenize, sevgili ögrencilerime ve tüm sevdiklerinize saglik, mutluluk ve basarilar diliyorum.

Daha sonra siirler okundu. Ve hasta olan ögretmenlere ev ziyaretleri gerçeklestirilirken aramizdan ayrilan rahmetli ögretmenlerin mezarlarina ziyaret ederek dua okundu.