ÖZTÜRK VE GÖKÇEBEY

Mesleki hayatimin büyük bir bölümünü Gökçebey’e ayirdigimizi bilirsiniz. Her ne kadar kösemizin adi Latif Takipte olsa da bizleri de yakindan takip edenler çok…

1999–2014 Mart ayinin 30 ‘na kadar Gökçebey’de birlik-beraberlik olmayisi ile birikmis sorunlarin neden çözülemedigini yaziyorduk.

Belediyeciligin ekip isi oldugunu vurguluyorduk. 15 yildir yaziyoruz-çiziyoruz ama ne yazik ki derdimizi anlatamiyorduk. Bizler yazmaktan bikmiyorduk, yazdigimiz konularin muhataplari ise okumaktan bikmadilar. Anlayacaginiz 1999–2014 yillarinda ilçemizde; Kaymakam- Belediye Baskani – Siyasi Partilerin Ilçe temsilcileri- Sivil Toplum Örgütleri bir araya geldigini ancak resmi törenler sayesinde görmek mümkündü. Sanki Gökçebey’in üzerine ölü topragi serpilmis görünümündeydi.

Yapilan yerel seçim sürecinde GÖKÇEBEY’DE DEGISIM SART oldugunu yazdik. Sag olasin Gökçebey halki geçte olsa dogru bir karar vererek Vedat ÖZTÜRK baskanliginda ekibine çalisma hakki tanidi.

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk ve çalisma ekibi ilçenin birikmis sorunlarina çözüm bulmak için kollari sivadi ve isin basina geçmislerdi.

Öztürk belediye baskani oldu. Belediye’ye disiplin geldi.

15 yilda bir iki projeden bahsedilmiyordu ancak 30 Mart’tan sonra bugün Öztürk Baskanliginda Belediye birçok yaptigi ve yapacagi hizmet projelerinden bahseder oldu.

Baskan Öztürk yaptigi açiklamalarda birçok hizmet projeleri anlatiyor.

Baskan Öztürk’ün 30 Mart’tan sonra takip ettigi projeler; Toki konumuz Ihale asamasinda, Kanalizasyon ihale asamasinda, Hastane Orman Bakanligindan ve Saglik Bakanligindan yer tahsisi yapildi. Dogalgaz Ihale kuruluna Akmercana, Domuz Ormani Mesire alani Orman Bakanligi oluruna sunuldu. Agusto Deresi Genisletme ve yükseltme projesini 2015 yatirim programina aldirdik. Yarin referandum yapilacak. Terminal Alani Uçburgu dokap mevkiinde 2015 yili sehirlerarasi terminal projesi hazir. Huzur evi 2015 yili proje kapsaminda, Elektrik telleri 2015 yatirim programina alindi. Üniversite 60 dönümlük arazi ayrildi. 2015 yilinda 4 yillik Üniversite için çalismalara baslandi. Su sebekesi proje hazirlaniyor, Tek yön çalismasi yilbasindan itibaren uygulamaya geçilecek. Çukur köyü Referanduma tasidik.” Diye devam ediyordu.

Evet, hayaller gerçek oldu. Çukur köyünde yapilan referandum EVET oyu alarak belediye hudutlarina dâhil edilmis oldu.

Hiçbir belediye baskanin cesaret edemedigini yapti Baskan Öztürk. Birilerinin yaptigi gibi çukur köyünü alirsam seçimi kaybederim diye düsünmedi.

Durup dururken çukur köy halki Gökçebey belediyesine geçmek için evet demedi. Aylardir çukur köyünde mahalle mahalle ve ev ev gezerek insanlari aydinlatan baskan Öztürk basarili oldu.

Baskan Öztürk yine birileri gibi KOLTUK sevdalisi degil, günün 24 saatini Gökçebey’e hangi hizmeti yapabilirim diye mücadele veren ve hizmet aski ile yanip tutusan bir baskanla Gökçebey her geçen gün büyüyor, gelisiyor ve yasanabilir modern bir ilçe konumuna geliyor.

Baskan Öztürk bu hizmetleri yaparken Iktidar partisinin velinimetlerinden yararlanmasini iyi biliyor. Beseri iliskileri çok iyi. En önemlisi belediyeciligi iyi biliyor.

Ak Parti Ilçe Baskani Lokman Aydin ve ilçe teskilatiyla birlikte Il Genel Meclis Üyeleri Kenan Çetinoglu ve Rahmi Albuz’da Baskan Öztürk’ü açiktan destekliyorlar.

Ve görünen o ki Gökçebey, güler yüzlü ve çaliskan belediye baskanini buldu.

Bir Gökçebeyli ve gazeteci olarak 15 yil sonra Gökçebey Belediyesinin birbirinden güzel hizmet çalismalarini yazarken hem benim yüzüm hem de ilçe halkinin yüzünü gülerken görmek insani ne kadar mutlu ettigini yasayanlar bilir. Baskan Öztürk’ü yerel seçimlerde açiktan destek verdigimi herkes iyi bilir. Gökçebey’e birbirinden güzel hizmetler yaptigi sürece hep yaninda olacagim.

Hizmetleri ilmek ilmek dokumus,

Vatandasin yüregine taht kurmus,

Düsküne el verip yoksulu korumus,

Yolun açik olsun baskan Vedat Öztürk.

Kimini uyku tutmaz kimi uyurmus,

Kimi kosar adim kimi dururmus,

Halkini sevenler baska olurmus,

Yigitlik sendedir baskan Vedat Öztürk.

Saglicakla kaliniz.