GÖKÇEBEY’DE 14 KASIM DÜNYA DIYABET GÜNÜ ETKINLIKLERI

14 Kasim Dünya Diyabet günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenleyen Gökçebey Toplum Sagligi Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gözde Çapci, seker hastaliginin zararli etkilerine dikkat çekti.

14 Kasim Diyabet Haftasi dolayisiyla seker hastaligina farkindalik olusturmak için bu tür bir etkinlige imza attiklarini aktaran Dr. Gözde Çapci, diyabet hastaliginin dünyada ve Türkiye’de en yaygin hastaliklardan birisi oldugunu söyledi.

Gökçebey Toplum Sagligi Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gözde Çapci,Yapilan bilimsel çalismalarla ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabetli oldugu, yaklasik 3 milyon kisinin ise diyabetli oldugundan haberdar olmadigi tespit edilmistir. Diyabet hastaliginin görülme sikliginin obezitenin artisina paralel olarak hizla arttigi ve 20 yas üzeri her yedi kisiden birinin diyabetli oldugu ortaya çikmistir. Kisacasi ülkemizde diyabetli hasta sayisinda önemli bir artistan söz etmek mümkündür. Hareketsiz yasam tarzi, sagliksiz beslenme ve obezitedeki (sismanlik) artisin bu sonuca çok önemli katkisi oldugu bilinmektedir.

Diyabet konusunda toplumda farkindaligin arttirilmasi ve konunun öneminin vurgulanmasi amaciyla her yil 14 Kasim 'Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmaktadir. Türkiye Halk Sagligi Kurumu Baskanliginin 14 Kasim Diyabet Günü etkinlikleri kapsaminda Gökçebey Toplum Sagligi Merkezi tarafindan ilçe postanesi önünde stand kurarak halkimiza konuyla ilgili brosür dagitimi ve ücretsiz parmak ucu kan sekeri ölçümü yaptik. Amacimiz halkimiza diyabet hastaligi hakkinda bilgi vermek, bu konudaki farkindaligi arttirmak ve kan sekeri yüksek olan kisilerin bir üst basamaga yönlendirilmesini saglamaktir.”

*

*

*