AKIN “ÖN SEÇIM DIYORUM“

22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akin dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Il Baskanligi’na basin mensuplarina yaptigi açiklamada Il baskanligina aday oldugunu söyledi. Akin, yaptigi konusmada önseçimin altini çizerek “Yerel seçim sürecindeki gibi sonradan ortaya atilan, yandan çarkli önseçim degil, bastan, en bastan önseçim.” dedi.

Kendisinin adaylik noktasina getiren gerçeklerin oldugunu söyleyen Akin, Il Baskanliginda temsiliyet sorunun yasadiklarini belirterek sunlari söyledi: “Bu olaganüstü bir kongredir. Nedenlerini, niçinler ini bilemedigimiz bir süreç, 18 il yöneticisi arkadasimizin istifasi ile sonuçlanmis, sonrasinda ise parti tüzügümüze göre Genel Merkezimizce atanan Geçici Kurul ve yasayacagimiz Il Kongresi noktasina gelinmistir.

Önümüzdeki 2015 Genel Seçimleri nedeni ile çok önem kazanan bir kongre yasayacagiz. CHP’de siyaset yapan herkesin çok hassas olmasi gereken bir süreç bu. Geçmisten bugüne CHP’de yasananlar, yasadiklarimiz 16 Kasim Kongresi’nde alacagimiz tavri çok daha önemli kilmaktadir.

Partimizin Zonguldak’ta geçirdigi travmalari, yasanilan olumsuzluklari atlatabilmemiz için öncelikle ilkesel bir tavirda birlesmek gerekiyordu. Bu düsüncemi bir önceki basin toplantimizda da dile getirmistim ve sizlerle paylasmistim. Bu ilke; önseçim. Partimiz bugün içinde bulundugu kaos durumundan en iyi bu yöntemle kurtulabilir.

Ama ben altini kaim bir çizgiyle çizerek “Önseçim” diyorum. Yerel seçim sürecindeki gibi sonradan ortaya atilan, yandan çarkli önseçim degil, bastan, en bastan önseçim. Beni adaylik noktasina getiren, arkadaslarimla da paylastigim bir gerçek var. Partimizin il baskanliginda temsiliyet sorunu yasiyoruz ve bir sinerjiye ihtiyacimiz var.

Ortaya çikan bu gerçek sonrasinda, arkadaslarimizin taleplerini aldik, tüm ilçeleri, beldeleri ziyaret ettik. Belediye Baskanlarimiz ile görüsmeler yaptik. Hemen hemen herkes, CHP Zonguldak’ta temsiliyet sorununu halletmeli ve 16 Kasim’da ortaya bir vizyon koymalidir, seklinde düsüncelerini dile getirdi.

“EMEGIN BASKENTI EMEKLININ BASKENTI OLMUS”

Zonguldak büyük sorunlari olan bir kent; Emegin baskenti emeklinin baskenti olmus. En, son çikarilan Torba Kanun Zonguldak’i sikintiya sokmus. Soma’da, Karaman’da yasanan aci olaylar dün Zonguldak’ta yasandi, Allah korusun yarin yine yasanabilir. 2005 Yilinda yasadigimiz bir “Maden Kanunu” süreci var. Hepsini masaya yatiran, çözümler üretebilen bir CHP Zonguldak örgütü olusturalim.

“PROJELER HAYAL OLMUS”

Filyos Projesi’ni hayal olmaktan çikaran, Çaycuma Havaalanina tarifeli seferleri baslatan, Filyos’a ikinci üniversitesini kurdurabilen bir Zonguldak örgütü. Denizi, limanlari, ormani, madeni, çeligi, turizmi, findigi, organize sanayi bölgeleri, demiryollari ile bir devlette var olan özellikleri tek basina bünyesinde bulunduran Zonguldak’i ayaga kaldiran bir Zonguldak örgütü.

Basta Il Belediye Baskani olmak üzere 12 Belediye Baskanimiz ile, örgütleri ile, üyeleri ile el ele, kol kola vermis, 2015 hedefimiz Zonguldak’ta birinci parti olmak için belirlemis, ilkesel kararliligi olan bir Zonguldak örgütü olusturacagiz.

Bu süreçte çok yazildi, çizildi. Gruplarin çalismalari, isimleri, ittifaklari, arkadan kurmalar, öne sürülenler. Benim ismim de çok yazildi. Harun Akin sunu destekler, bunu öne sürecek, diye. Tüm bunlari izledik.

Ben buradayim. Sizlerin destegi ile CHP’de çok önemli görevler üstlenmis kardesiniz, evladiniz, arkadasiniz, agabeyiniz Harun Akin burada. Kimseyi öne sürmüyorum. Her türlü riski aliyorum. Sizlere mahcup olmadan partimi Zonguldak’ta birinci parti yapmak için

arkadaslarimla birlikte 16 Kasim CHP Zonguldak Il Kongresi’nde Il Baskanligi’na aday oluyorum.

Benim arkadan kuranim yok, benim de arkadan kurdugum hiç kimse yok. CHP, bizimle birlikte Zonguldak’tan yönetilecek ve CHP’liler tarafindan yönetilecektir. Karsinizda gücünü sadece Zonguldak CHP üyesinden alan, mangal gibi yüregi olan, güçlü, kararli, samimi, içinde insan sevgisi olan Harun Akin ve arkadaslari var. Allah’in izniyle yolumuz açik ve aydinlik olsun."