ADD Devrek Sube Baskani Altunok’dan “10 Kasim” Mesaji

“Ulu Önderi, ebediyete intikalinin 76.yilinda minnet ve sükran ile andigini” ifade eden Atatürkçü Düsünce Dernegi Devrek Sube Baskani Murat Altunok sözlerini söyle devam etti.

Atatürkçü Düsünce Dernegi Devrek Sube Baskani Altunok,” Bagimsizlik ve özgürlük mücadelesiyle, isgal altindaki bütün uluslarin umudu ve önderi olmus, yapmis oldugu devrimlerle Anka kusu gibi bir ulusun küllerinden yeniden dogmasini basarmis, içinde bulundugu çagin en çagdas devletini kurarak bizlere emanet etmis olan büyük devrimci Mustafa Kemal ATATÜRK aramizdan ayrilali tam 76 yil oldu…

Bedeni aramizdan ayrilsa da; devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle O bize önderlik etmeye, bizim pusulamiz olmaya devam ediyor. Insanlik var oldukça da devam edecektir. Çünkü insan onurunun ve bütün mazlum uluslarin O’nun düsüncelerine ihtiyaci vardir.

O büyük devrimcinin kurmus oldugu çagdas, laik, demokratik tam bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulusundan bugüne 91 yil geçmesine ragmen emperyalist güçler O’nun düsüncelerine ve kurmus oldugu Türkiye Cumhuriyeti Devletine saldirmaya devam ediyorlar. Ama bütün saldirilarina inat, Kemalizmin bayragi, dogudan batiya, güneyden kuzeye dünyadaki bütün mazlum uluslarin bagimsizlik, özgürlük ve mücadele bayragi olarak dalgalanmaya devam ediyor ve devam edecektir.

Ne yazik ki, Mustafa Kemal’in bize emanet ettigi ülkemiz bugün Cumhuriyet tarihinin en sikintili ve zor sürecinden geçmektedir. Bu süreçte emegimize, gelecegimize, laik demokratik Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizin kazanimlarina, ulusal bagimsizligimiza ve bütünlügümüze, sosyal hukuk devletine ve yargi bagimsizligina yönelik saldirilar kaygi verici boyutlara ulasmistir. 12 yildir ülkemizi ABD, AB ve uluslararasi sermayenin talepleri dogrultusunda yönetenler, devletin bütün kurumlarini ve kaynaklarini onlarin hizmetine sunmaktadir.

O büyük devrimciye ve arkadaslarina karsi alnimiz ak, basimiz dik olsun istiyorsak, ortak sorunlari yasayan, ortak kaygilari tasiyan, ortak umutlari paylasan herkesin bu süreçte yüksek sorumluluk ve görev bilinci içerisinde hareket etmesine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacimiz vardir. Yan yana, omuz omuza dayanisma içerisinde saflarimizi siklastirarak ve çogalarak ülkemizin üzerinde dolasan kara bulutlari dagitmak; insanlarimizin mutlu, özgür, insanca ve kardesçe yasayabilecekleri bir Türkiye ortak hedefimiz olmalidir. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da Cumhuriyet degerlerimizi her türlü siyasal ve toplumsal tartismanin üzerinde tutmaya devam edecegiz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ebediyete ugurladigimiz 10 Kasim günlerini, Onun mücadele heyecanini yasayarak, fikirlerini çok daha iyi anlamaya çalisarak geçirmek en dogru anma biçimidir.

Bugün Onun gösterdigi çagdaslasma hedeflerine her zamankinden daha yakin oldugumuza inaniyor, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve Silah Arkadaslarini minnet ve sükranla aniyoruz.”