Gökçebey’de Leyla Durdu Çok Amaçli Salon’un Açilisi Yapildi.

Gökçebey Cumhuriyet Anadolu Lise’sine yapilan, Leyla Durdu adi verilen Çok Amaçli Salon’un açilisi törenle yapildi.

Törene; Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin, Belediye Baskani Vedat Öztürk, Ilçe Jandarma Garnizon Komutani Üstegmen Onur Sahbaz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas, Gökçebey Ilçe Emniyet Amiri Murat Karakirik, Ak Parti Ilçe Baskani Lokman Aydin, Gökçebey Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Ali Çetin, Ziraat Odasi Baskani Necmi Pazar, Gökçebey Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Recep Özer, Belediye meclis Üyesi Ismet Karci, Belediye meclis Üyesi Ender Aydemir’in yani sira ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Cumhuriyet Anadolu Lise’sine yapilan, Leyla Durdu adi verilen Çok Amaçli Salon’un açilisi töreni Saygi durusu ve Istiklal marsi okunmasiyla basladi.

Leyla Durdu adi verilen Çok Amaçli Salon’un açilis kurdelesini, ; Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin, Belediye Baskani Vedat Öztürk, Ilçe Jandarma Garnizon Komutani Üstegmen Onur Sahbaz ve Kemal Durdu kesti.

“ ÇOK AMAÇLI SALON OKULUMUZUN VIZYONUDUR”

Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas yaptigi konusmada;” Böyle güzel ve nezih bir salonda bulunmaktan dolayi mutlulugumu ifade etmek istiyorum. Egitim ve Ögretim sadece sinifta olmaz. Sosyal, Kültürel Sanatsal etkinlikler bu tür çok amaçli salonlarda gerçeklesir. Bugün açilisini yaparak kullanima sunulan salon önemli bir kazanimdir.

Bundan böyle Sosyal-Kültürel – Sanatsal faaliyetlerimiz bu salonumuzda gerçeklesecektir.

Ögrencilerimizin kabiliyeti, becerisi özgüveni gelisecek kisiligi burada bu salonda gelisecektir.

Egitim ve Ögretim faaliyetlerinde halk katkisi önemlidir. Ve bizler içinde çok kiymetlidir.

Belediye Baskanimiz Sayin Vedat Öztürk’ten salonumuzun donatimi için yardim talep ettigimizde bizleri Kemal beyi ulastirdi. Kemal’bey de imkânlarini seferber ederek kizi Leyla Durdu adina örnek bir davranis sergileyerek Çok Amaçli Salonumuzun donatimini sagladilar. Tesekkür ediyorum” dedi.

*

Kemal Durdu’nun yazili açiklamasi ise,” Sayin kaymakamim, belediye baskanim, degerli misafirler ve ögrenciler. Kizim adina yaptirdigim etüd merkezinin açilisina katilarak beni onurlandirdiginiz için hepinize sonsuz tesekkürlerimi sunarim. Ben küçük yasta çalismak için Almanya’ya göç etmek zorunda kaldim. O zamanki ekonomik sartlar ve imkânsizliklar nedeniyle egitimimi tamamlayamadim.

Egitimin insanlari nereden nereye getirdigini, nasil degistirdigini, gelistirdigini yurt disinda yasarken gördüm ve sürekli olarak kendimi gelistirmeye çalistim.

Kizim Leyla küçük yasta geçirdigi rahatsizligi nedeniyle egitimini yarim birakmak zorunda kaldi. Kizimin adini yasatmak, birer evladim olan sizlere de yararli olabilmek için bu etüd merkezini yaptirmis bulunmaktayim. Gençlerimize okul ve sonraki hayatlarinda basarilar dilerim.” Dedi.

Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin, Kemal Durdu’ya plaket verdi.

*

Belediye Baskani Vedat Öztürk’te çiçek verdi.

Aygül Adasbay “ Yardimlasma”, Nursima Uyar “ Yardim severlik” Siirler okundu.

*

Müzik Ögretmeni Hasan Kerter esliginde ( Karadir Kaslarin, Dostum ve Su siziyor) türkülerin okunmasiyla tören sona erdi.

*