Gökçebey’den 14 Haci adayi kutsal topraklara gitti.

Diyanet Isleri Baskanligi’nin organizasyonu ile Gökçebey’den 14 haci adayi, düzenlenen törenle kutsal topraklara gitti.

Gökçebey Müftülügü, hacilar için yeni camii önünde ugurlama programi düzenledi.

Gökçebey’e yapilacak hizmet projeleri takip etmek üzere Ankara’da bulunan Belediye Baskani Vedat Öztürk Haci adaylari için yazili açiklama yapti.

Baskan Öztürk,” Ülkemizi her hac mevsiminde tatli bir heyecan sarar. Kâbe yolcularini ugurlamak, onlara güle güle gidin diyerek el sallamak, Resulullah’in (sas) huzurunda kendileri için de bir salât ve selam getirmelerini, Arafat’ta, Mina’da, Müzdelife’de, Safa ve Merve'de, Kâbe'nin yani basinda hayirla yâd edilmek, dualarina kendilerinin de katilmalarini istemek için hacilar gözyasiyla, muhabbetle ugurlanirlar. Gökçebey’den de 14 vatandasimiz hacca gitmektedir. Yollari açik olsun, selametle gitsin saadetle gelsinler. Yunusumuzun dedigi gibi; 'Bir mübarek sefer olsa da gitsek, Kâbe yollarinda kumlara batsak'. Su günlerde Kâbenin yollari bölük bölüktür. Gidenler sevinçli, kalanlarin yürekleri delik deliktir. Yillardir namazimizda, niyazimizda yöneldigimiz Kâbe’ye, Mekke’ye, Medine’ye, o iki essiz hazineye millet olarak sevdigimiz sevdamiz vardir. Mevlâ, bu sevdada bizleri daim eylesin. Gidenlerin yolu açik olsun, kalanlara da mevlâm tez elden oralari görmeyi nasip etsin.” dedi.

*

Gökçebey’den hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden, Haci Osman Ala’nin esi Seher Ala, Usluoglu annesi Hanife Usluoglu ve esi Arife Usluoglu ile birlikte 14 kisi var.

Bizde, Gökçebey’den 14 kisiye hayirli yolculuklar diler, dönüste görüsmek arzusu ve umuduyla.