Gökçebey’de, Gaziler Günü Gururla Kutlandi

Gökçebey’de, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törenlerde askerlerle birlikte ayni safta duran gaziler büyük bir gurur yasadi.

Gaziler Günü kutlamalari çerçevesinde Gökçebey’de tören düzenlendi.

Hükümet Konaginin önünde düzenlenen törene; Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin, Garnizon Komutani Vekili Astsb. Kd. Bçvs Çetin Aydemir, Belediye Baskani Vedat Öztürk, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Oda ve Dernek Baskanlarin yani sira askeri ve sivil erkan katildi.

Gaziler Günü Anma Töreni Hükümet konaginda Atatürk Aniti’na çelenklerin sunulmasiyla basladi. Daha sonra Saygi Durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okundu.

 

Günün anlamini içeren konusmayi Jandarma Astsubay Çavus Elvan Terzi yapti.

Terzi yaptigi konusmasinda; Bayragimiz altinda huzurlu mutlu ve özgürce yasam elde edebilmek için, Gazilerimiz özgürlük adina, Kore’ye, Kibris’a, Bosna’ya, Someli’ye, Afganistan’a ve Güneydoguya giderek Demokrasi tarlalarini kanlari ile suladilar. Ülkemizin bölünmez bütünlügüne yönelik saldirilarda vücutlarini siper edip zaferler kazanarak geldiler.

Bizi bugünlerimize getiren yasanan olaylari hatirlatan savaslara ait canli tek kanitimiz, suanda aramizda bulunan gazilerimizdir. Gazilerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dedigi gibi yasayan tarihimizdir.

Geçmisinden ders almayan topluluklarin yikilmaya mahkûm oldugu, herkes tarafindan kabul edildigine göre; bizlerde yasayan tarihten ders alip, daha çok çalismak ve güçlü olmak zorundayiz. Ancak bu sekilde bize emanet edilen sehitlerimizin ve gazilerimizin, kanlari pahasina elde ettigi topraklarda hür ve özgürce yasayabiliriz.

Savaslarini biçimi ve sekli ne olursa olsun büyük bir yikim ve aci gözyasi biraktigi bir gerçektir. Bu nedenle tüm olumsuzluklara ragmen vücutlarini siper ederek savaslara katilip bizi bugünlerimize getiren gazilerimizi yilda bir kere hatirlamak degil, onlara her zaman kalbimizde yer verdigimiz takdirde bir nebze dahi olsa minnet borcumuzu ödeyebiliriz.

Kanlarini bu vatan için akitan basta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle aniyoruz. “dedi.

Daha sonra Ilçe Jandarma Garnizon komutanliginda gazilerle birlikte toplu fotograf çekildi.

*

*

*

*

*