Gökçebey’de 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlandi

Gökçebey’de, 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 92'nci yil dönümü düzenlenen törenle kutlandi.
Törene; Gökçebey Kaymakam Vekili Efecan SAHIN, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Onur SAHBAZ, Belediye Baskani Vedat ÖZTÜRK, Daire amirleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, Oda ve Dernek Baskanlarinin yani sira ilçe halki katildi.

Kutlamalar kapsaminda ilk olarak Gökçebey Kaymakam Vekili Efecan SAHIN, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Onur SAHBAZ ve Belediye Baskani Vedat ÖZTÜRK, ATATÜRK Aniti'na çelenk koydu.

*

*

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan günün anlam ve önemini içeren konusmayi J.Kd. Çvs. Mustafa Akpinar yapti.

Akpinar konusmasinda;” 92 Yil dönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir sey kaybetmeden ayni duygularla kutladigimiz 30 Agustos Zaferi ile ebedi Baskomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliginde yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin isgalci ordularini, anavatan topraklarindan kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bagimsizligina kavusmustur. Bu Zafer bütün otoritelerin tartismasiz bir askeri deha kabul ettigi ulu önder, Baskomutan Mustafa Kemal ATATÜRK tarafindan Anadolu’da saglanan, milli birlik ve beraberligin mutlak bir sonucu olarak kazanilmistir.

Her safhasi tek tek düsünülerek hazirlanan bu zafer, aziz yurduna ve bagimsizligina kasteden isgal kuvvetleri karsisinda Türk ordusunun ortaya koydugu essiz bir eserdir.

Anadolu halki tek bir yumruk olarak, dis ve iç odaklarin ihanetleri karsisinda ve yokluklar içersinde büyük fedakârliklarla verdigi kurtulus savasinda, en son Baskomutanlik Meydan Muharebesini de kazanarak kesin zafere ulasmistir.

19 Mayis 1919’da baslatilan Kurtulus savasiyla istilaci düsman ordusuna üst üste darbeler vurulmus, ancak yurdumuzun içersinde ilerleyen düsmani vatanin bagrindan atilabilmesi için sira kesin sonuçlu bir harekâta gelmistir. YA ISTIKLAL, YA ÖLÜM parolasi ile baslayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bagrina dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenleri dize getirilmesi destanidir.

Basta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder ATATÜRK ve onun silah arkadaslari olmak üzere, Kurtulus savasinin tüm kahramanlarini, mukaddes vatanimiz için cani pahasina görev yapan sehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde sehit olan Türk Silahli Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarimizi ve hayatlarini yitiren vatandaslarimizi saygi ve rahmetle aniyoruz. “dedi.

Yine günün anlam ve önemine yönelik ASKER KOSMASI isimli siiri Gökçebey Ortaokul ögrencisi Seyma KAPAN okumasiyla tören sona erdi.

*

*

*

*

NOT: 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 92'nci yil dönümü düzenlenen törene gelmeyen, Daire amirleri, Sivil Toplum Kurulusu Temsilcileri ve Belediye Meclis Üyeleri hakkinda Gökçebey Kaymakam Vekili Efecan SAHIN tarafindan savuna istendi.

Ak Parti Gökçebey Ilçe Baskani Lokman AYDIN’in katilmayis dikkat çekti.