78 Il Baskanindan CHP Lideri Kiliçdaroglu’na destek

CHP’de 5-6 Eylül’de yapilmasi planlanan olaganüstü kurultay öncesi, Nevsehir’de 78 il baskani bir araya geldi ve yaptigi ortak açiklamada,Genel baskanimizin, partimizin degisim sürecini tamamlamak, tüm Türkiye’yi kucaklamak adina attigi cesur adimlarin il baskanlari olarak arkasinda duruyoruzdenildi.

Gülsehir Kapadokya Kartal Otel’inde yapilan CHP il Baskanlari toplantisinda da alinan karar Istanbul Il Baskani Oguz Kaan Salici tarafindan açiklandi.

Genel Baskan Kiliçdaroglu’nun yerel seçimlerin ve cumhurbaskanligi seçimlerinin hemen ardindan bizzat çagri yaparak, olaganüstü kurultayi toplamasini takdirle karsiladiklarini belirten ve Kurultaydan CHP’nin birlik, beraberlik ve halkin umudu olarak daha da güçlenerek çikacagina inandiklarini açiklayan Salici, “Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu’nun özgürlük, demokrasi, evrensel hukuk, temel insan haklari, baris ve cumhuriyetimizin temel degerleri için vermis oldugu mücadeleyi destekliyoruz. Genel baskanimizin, partimizin degisim sürecini tamamlamak, tüm Türkiye’yi kucaklamak adina attigi cesur adimlarin il baskanlari olarak arkasinda duruyoruz” dedi.

CHP’nin temel unsuru olan örgütlerin ve üyelerin, Genel Baskan Kiliçdaroglu’nun demokratik, katilimci bilgiyi ve liyakati öne çikaran, parti disiplinini saglayan, örgütlerin taleplerine açik bir yönetim anlayisi ve isleyisini daha da güçlendirecegine inandiklarini ifade eden CHP Istanbul Il baskani Oguz Kaan Salici Il Baskanlari adina düzenlenen basin toplantisinda sunlari söyledi;

Içinde bulundugumuz tarihsel süreci de göz önüne alarak, ülkemizde yasanan kutuplasma, ayrisma ve ekonomik yozlasmayi sonlandiracagina, ekonomik refahi, adaleti ve toplumsal bütünlügümüzü saglayacagina, partimizi iktidara, ülkemizi gelecege tasiyacagina inandigimiz sayin genel baskanimiza bu kurultayda destegimiz tamdir. Bizler CHP Il Baskanlari olarak, yükselen özgürlük ve demokrasi taleplerinin yasama geçirilmesi için partimizin, sosyal demokrat ideolojisine ve devrimci yapisina her zaman sahip çikacak ve bu konudaki hassasiyetimizi kararlilikla devam ettirecegiz.

Kurultayimizin partimize ve halkimiza hayirli olmasini diliyor, yurdumuz, halkimiz ve tüm insanlik adina insani ve ahlaki tüm degerlerin yasama geçirilmesi mücadelesinde sayin genel baskanimiza basarilar diliyoruz

Il Baskanlari adina açiklama yapan CHP Istanbul Il baskani Oguz Kaan Salici,” demokrasiyi yesertmek, barisi saglamak, Türkiye’nin önünü açmak adina bir kurultay daha gerçeklestirecegiz. 7 saat süren bir toplantidan sonra kararlar aldik. Bu kararlari metne döktük. Toplantiya katilamayan bu metne imza koymayan Düzce, Yalova ve Isparta il baskanlarimizdir. Onun disinda tüm il baskanlarimiz bu toplantiya katildilar. Ya da vekalet vererek alinan kararin altinda imzalari olduklarini beyan ettiler” dedi.