BASKAN SEZGIN, GÖKÇEBEY’DE BIR DIZI ZIYARETLER GERÇEKLESTIRDI

Zonguldak Hayvan Haklari Dernegi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Baskani Evren Türeci Sezgin, Gökçebey’de bir dizi ziyaretler gerçeklestirdi.

Baskan Türeci, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk’ü makaminda ziyaret etti. Ardindan Gökçebey Bakimevi ve daha sonra Gazeteci Latif Aydemir’i çalisma ofisinde ziyaret etti.

Zonguldak Hayvan Haklari Dernegi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Baskani Evren Türeci Sezgin, Gökçebey’de gerçeklestirdigi ziyaretler üzerine sordugumuz sorulari cevaplandirdi.

GÖKÇEBEY GEÇICI SOKAK HAYVANLARI REHABILATASYON MERKEZINDE YAPTIGINIZ INCELEMELER HAKKINDA NELER SÖYLEMEK ISTERSINIZ?

Baskan Evren Türeci Sezgin,”Evet, sabah ilk olarak hayvan bakimevini ziyaret ettik, bakimevi henüz çok yeni elbette eksikler var, kimse her seyin biranda mükemmel olmasini bekleyemez. Ancak sunu söylemek isterim, Gökçebey Bakimevindeki hayvanlar her gün düzenli olarak bakimevinde pisirilen yemekler ve köpek mamalari ile besleniyorlar, veteriner hekim tarafindan tedavi ve bakimlari yapiliyor. Hayvanlar için adeta bir yuva gibi olmus, köpekler mutlu, hepsi asili, kisirlastirma ameliyatlari yapiliyor.

 

Bizler hayvan haklari savunuculari olarak daha ne isteyebiliriz. Zamanla bakimevi çevresi daha güzel hale gelecektir, belki alan biraz daha büyütülebilir. En çok dikkatimizi çeken sahiplendirme sayisinin oldukça yüksek olmasi, Gökçebey halkinin hayvan satin almak yerine magdur bir hayvani bakimevinden kurtarmasi ve buradan sahiplenme yapmasi her yere örnek olmasi gereken bir durum. Burada neredeyse iki haneden bir tanesinde hayvan var. Dikkat edilmesi gereken tek nokta, hayvan sahiplerinin köpeklerini bilinçsizce sokaga salmamasi, düzenli olarak kendi kontrollerinde gezdirmeleri, bakim ve asilarini düzenli yaptirmalari, üremelerine engel olmak adina kisirlastirma yoluna gitmeleri.

Hatta bugün köylerin bir kismini da gezme vaktimiz oldu, köylerde inekler kediler köpekler koyun koyuna yasiyorlar, insanlar kapilarinin önlerine su kaplari koymuslar,kimse özünden kopmamis,herkes hayvanlarla mutlu ve huzurlu yasiyor.

BELEDIYE BASKANIMIZI ZIYARET ETTINIZ, GÖRÜSMENIZ NASIL GEÇTI?

Baskan Sezgin, “Gökçebey Belediye Baskanimizi daha öncede üç kez ziyaret ettik, her seferinde güler yüzle karsilanmak ve ilgi ile dinlenmis olmak bir Sivil Toplum Kurulusu olarak bizi memnun ediyor.

Baskanimiza bakimevinde yapilan çalismalardan duydugumuz memnuniyeti dile getirdik, yapilmasi gereken eksiklerden söz ettik.

Hayvan Koruma Kanununa göre; sokaklardan bakimevine toplanan köpekler kisirlastirilip asilandiktan ve kayit altina alinip kümelendirdikten sonra alindiklari sokaklara alisik olduklari ortamlara geri birakilmali, bakimevinde sadece hasta, yasli, engelli yani sokakta hayatini sürdüremeyecek olanlar kalmali, bunu artik hepimiz biliyoruz.Gökçebey halkina küpeli köpegin bakimi yapilmis,artik üremeyecek ve bizimle yasamasi gereken canlilar oldugunu anlatmak adina belediye anonslari yapilmasina karar verdik, yakin zamanda sokaklara köpekler için su odaklari yapilacak.”

GEÇTIGIMIZ HAFTA SIZINLE ZONGULDAKTA YAPTIGIMIZ RÖPORTAJ GÖKÇEBEY HALKI TARAFINDAN ÇOK BEGENILDI VE BIZ SIZI TANIMAK ISTIYORUZ.

Baskan Sezgin,”Evet sanirim Gökçebey’den güzel tepkiler aldik çünkü dernegimizi ve beni de bizzat birçok kisi aradi, burada duyarli dostlarimiz olmasi bize ümit veriyor. Ben yaklasik olarak 10 yildan bu yana hayvan haklari adina örgütlü bir mücadelenin içindeyim, Zonguldak Hayvan Haklari Derneginin hem kurucusu hem de Yönetim Kurulu Baskaniyim. 35 Yasimdayim ve 12 yillik evliyim, müzik egitimi aldim, benimde evimde ve bahçemde sokaktan sahiplendigim hayvan dostlarim var. Derdini anlatamayan ve toplumun en zayif halkasi olan hayvanlar,gözümün gördügü ve yüregimin katlanamadigi canlilar oldugundan onlar için gönüllü olarak çalismayi seçtim, herkesin toplumun en az bir sorunu için elini tasin altina koymasi gerektigini ve gönüllü çalismasi gerektigini düsünüyorum çünkü bu hem sorumluluk duygumuzun güçlenmesi demek, hem vicdanimizin sesini duymak demek,hem de sorunlara kayitsiz kalmayip farkindaligimizin yükselmesi demek.

Ayrica yine uygun oldugum zamanlarda Zonguldak Otizmli Bireyler Yardimlasma ve Dayanisma Derneginde gönüllü olarak destek veriyorum, dünyaya nadide bir çiçek misali özel olarak gelmis otizmli çocuklar için yapilmasi gereken çok sey var, onlarla ayni dünyayi paylasiyoruz ve hayatlarini kolaylastirmak zorundayiz, Otizmli Bireyler Derneginde küçücük bir katkim olabilirse bu beni dünyanin en mutlu insani yapar.

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK ISTERSINIZ ?

Baskan Sezgin,”Gökçebey’de hayvanlar adina böyle adimlar atilmasi, baskanimizin iyi niyetli olmasi, veteriner hekimi Fuat Saglam’in isinde basarili olmasi çok önemli, biz bunu burada gördük, bozulmamasi için ne gerekiyorsa yapicagiz, dernegimizin gönüllü destegi her zaman devam edecek ve bir elimizde burada olacak. Lütfen bu hayvanlarin, bizden önce yaratilmis ve dünyanin ilk sahibi olan canlilar oldugunu, yemegimizi, suyumuzu, sokaklarimizi onlarla paylasmamiz gerektigini, Yüce dinimiz Islam’in hayvanlari koruyan gözeten bir din oldugunu, Yaradan’dan dolayi Yaratilani sevmemiz gerektigini unutmayalim.

Çocuklarimiza hayvan sevgisi asilayalim, sokaklara sicak yaz günlerinde bir kap su ve artik yemeklerimizi koyalim, magdur bir hayvan gördügümüzde tedavi edilmesi için destek isteyelim, bu hayvanlar derdini anlatamiyor, neresinin agridigini söyleyemiyor, susadim diyemiyor, bize ihtiyaçlari var, bir de bu sekilde düsünelim, kendimizi onlarin yerine koyalim.

Zonguldak Hayvan Haklari Dernegi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Baskani Evren Türeci Sezgin, Gökçebey’de gerçeklestirdigi ziyaretler üzerine sordugumuz sorulara cevaplandirdigi için tesekkür eder ve basarilari çalismalarinin devaminizi dileriz.

Baskan Sezgin”Ve ben ayrica size çok tesekkür etmek istiyorum, geldiniz dernegimizi ziyaret ettiniz, halkimizi bilgilendirmek adina bize firsat verdiniz, hayvan haklari konusunu gazetece kimliginiz ile önemsediniz, örnek oldunuz.”

*

*

*

*