Gemici, Biz partimizin, teskilatlarimizin emrindeyiz.

XX. XXI. Dönem Zonguldak Milletvekilligi ve Devlet Bakanligi yapan Sayin Hasan Gemici, 10 Agustos’ta yapilacak Cumhurbaskanligi seçim çalismalarina Zonguldak merkez basta olmak üzere ilçeler, beldeler ve köy’lerde devam ediyor.

04.Agustos 2014 Pazartesi Devrek CHP ilçe örgütü ile birlikte merkez ve birkaç köy ziyareti gerçeklestirdikten sonra CHP Gökçebey ilçe örgütüne ziyaret etti.

Zonguldak Milletvekilligi ve Devlet Bakanligi yapan Sayin Gemici’nin Gökçebey CHP Ilçe örgütüne yaptigi ziyaretinde Songül Malkoç’ta katildi.

Sayin Gemici ve ekibini Gökçebey CHP Ilçe örgütünde; CHP Gökçebey Ilçe Baskani Cem Oktay, Eski Belediye Baskani M.Zeki Kilinçarslan, CHP Gökçebey Ilçe Baskanligina Aday Av. Ümit Aydemir, Av.Cengiz Kuyumcu ve ilçe yönetimi karsiladi.

“ BASBAKANIMIZIN YETKILILERI BUGÜN OBAMA’DAN DAHA FAZLADIR.”

XX., XXI. Dönem Zonguldak Milletvekilligi ve Devlet Bakanligi yapan Sayin Hasan Gemici, CHP Gökçebey Ilçe Teskilatinda bir konusma yapti.

Sayin Gemici yaptigi konusmasinda,” Biz CHP’li oldugumuzu onurla, gururla söylüyoruz. Bunu onurla gururla söylerken Türkiye’nin geldigi noktada bizim elimizi tasin altina koymamiz gerekmiyor mu? Illa bir beklenti içerisinde olup olmamasi hiç önemli degil. Siyasette beklenti içinde olunmasi kadar dogal bir sey yoktur. Ama burada kesin kirmiziçizgi insanlarin, kisilerin kisisel beklentileri toplumun ve partinin beklentilerinin, ülkenin beklentilerinin önüne geçmesin. Bunlarin önüne geçmeden sen istedigin beklentinin içerisinde olabilirsin. Bu seçimler öncesinde Sayin Kiliçdaroglu’nun Ankara da bizi onura etmesi ve bizlere görev vermesi gerçekten Türk siyasetinde önemli bir adimdir. Biz bu dogrultuda genel baskanimiza destek verdik. Bizler görev yapabilecegimiz yerleri saydik. Ben bati Karadeniz dedim. Bayram dolayisiyla burada oldugum için ben burada simdilik görev yapiyorum. Böyle bir durumda eski siyasetçiler olarak bize düsen partiye ve ülkeye destek vermektir. Yapilmasi gereken sey yolunu bulmaktir.

Önümüzdeki Cumhurbaskanligi seçimleri gerçekten Türkiye için tarihi önem tasir diye düsünüyorum. Türkiye siyasetinde Osmanli döneminden bugüne kirilmalar var. Onlardan bir tanesi tazminat dönemi Türkiye de bir degisimin dönüsümün baslangicidir. Cumhuriyetin kurulmasi ikinci bir kirilmadir. Türkiye’yi modern bir devlet yapmistir. Suanda geldigimiz noktada Türkiye’nin bütün kazanimlarinin ters düz edilmesi söz konusudur. Baktigimiz zaman basbakanimizin yetkileri bugün Obama’dan daha fazladir. Obama istedigi valiyi atayamaz, istedigi büyükelçiyi atayamaz, istedigi kanunu hemen çikartamaz, bütçeden bu harcamayi buraya degil suraya yapalim diyemez, aylar sürer. Bütün bu söylediklerim bizim basbakanimizin bir talimatina bakar. O zaman niye cumhurbaskanligi istiyor. Amaç Atatürk'ün kurdugu 90 yillik cumhuriyetin rövansinin alinmasidir. Parlamenter demokratik rejimin temelden degistirilmesidir. Onun için bu seçimler son derece önemlidir. Hem Sayin Kiliçdaroglu hem de Sayin Devlet Bahçeli Sayin Ekmelettin Ihsanoglu ismi üzerinde uzlasmis, çati adayi olarak Türkiye’nin karsisina çikartmis olmalarini son derece isabetli buluyorum. Sayin genel baskan Sayin Ihsanoglu ise ülkemizde cumhuriyet degerleri yaninda olan, AKP den hosnut olmayan büyük bir kitleyi iddia sahini yapmistir. Siyaset hem bir uzlasma sanatidir, Hem de sonuç alma sanatidir. Uzlastik insallah sonuç alacagiz.

Bu seçimlerde hükümeti degil cumhurbaskani seçecegiz. Devletin basina. Sürekli kavga eden, toplumu ayristiran, ötekilestiren degil, birlestiren uzlastiran bir insan istiyoruz. Baska ülkelere ey ALMANYA, ey Fransa, ey AB, ey Esed, ey Maliki diye ayar veren degil, diplomatik nezaket ve ülke çikarlari dogrultusundan saglikli iliskiler kuracak tecrübeli, SAYGIN bir insan istiyoruz. En büyük kabadayilik ‘beyefendilik’ tir. Beyefendi bir cumhurbaskanimiz olsun istiyoruz. Cumhuriyet kurulurken, Cumhuriyetin kurulusunun heyecani vardi. Kimseye nerelisin diye sorulmuyordu. Önemli olan T.C vatandasi olmakti. Simdi biz sürekli ötekilestiriliyoruz, ayristiriliyoruz. Son dönemde kimyamiz bozuldu, rejimimizin taslari yerinden oynatildi.

Ben Sayin Ihsanoglu’nun Türkiye Cumhurbaskani olmasiyla ülkenin tekrar fabrika ayarlarina geri dönecegine inaniyorum. Yurttaslarimizin neye evet neye hayir diyeceklerini bilmeleri gerekiyor. Türkiye bütünlügüne, barisa, huzura evet demis olacagiz. Türkiye 13 yildir dezenformasyon altinda. Iktidar kendilerini çok güçlü göstererek, oy vermeyecek insanlar üzerinde algi yönetmeye çalisiyor. Hiç te öyle bir sey yok. Cumhurbaskanligi seçimlerinde Erdogan birinci turda seçilemeyecek ve ikinci turda ayaklari suya erecek ama o moral bozukluguyla hatalar yapacak.

Sayin Ekmelettin Ihsanoglu insallah birinci turda olmasa da ikinci turda devlete bas, millete ana baba olarak görevine devam edecek. Biz partimizin, teskilatlarimizin emrindeyiz. Il baskanimizin, ilçe baskanlarimizin emrindeyiz. Siyaset bir iddia isidir. Siyasetin içinde olan herkesin mutlaka bir beklentisi vardir. Bu son derece dogaldir, mesrudur, insanidir. Kimseye senin beklentin var mi, yok mu sorulmaz. Ama ölçümüz sudur; kisisel beklentilerimiz ülkemizin, partimizin beklentilerinin önüne geçmeyecek. Partili arkadaslarimiz birbirimizi sevecegiz, sayacagiz. Büyük, küçük bilecegiz. Dedikodularla birbirimizi harcamayacagiz. Siz nerede bize görev verir, bize ihtiyaç duyarsaniz orada bilgilerimizi paylasarak partimiz, adayimiz için çalismaya, destek vermeye haziriz."dedi.

*

*

*

*