Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
BAŞKAN BALBALOĞLU: 19 YILDA NE YAPTINIZ

İyi Parti Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr. Evrim Balbaloğlu, AK Parti Zonguldak milletvekillerini 9 Nisan 2021 tarihinde bir arada ve Ereğli’de basın açıklamalarını değerlendirerek açıklama yaptı.

Başkan Balbaloğlu açıklamasında,” AK Parti Zonguldak milletvekillerini 9 Nisan 2021 tarihinde bir arada ve Ereğli’de görmekten mutlu olduk. Yapımı tamamlanan ve takibi yapılan projeler hakkında verdikleri bilgiler için de ayrıca teşekkür ederiz.

Ancak Sayın Milletvekillerinin tekrarlardan öteye gitmeyen söylemleri, Ereğli halkımızın bazı acı gerçeklerle yüz yüze kaldığının adeta göstergesi olmuştur. Konuşmalarda ne yazık ki bilinmeyen, yeni ve iç açıcı hiçbir gelişme yoktur. Bu anlamda nelerin yapılmadığını/yapılamayacağını işaret etmesi açısından çok öğretici olmuştur! 

Bunları; yani gözden kaçırılmak istenen acı gerçekleri, yapılmayan hizmetleri, dahası yapabilme erkinin dahi olmadığını maddeler halinde gözler önüne sermek ve Karadeniz Ereğli halkımızın değerlendirmesine sunmak istiyoruz: 

1-2018 yılında biteceği taahhüt edilen ve maliyeti üstünde müteahhide verilen 56 km.’lik EREĞLİ-DEVREK YOLUNUN daha hala 2023’e kadar bitirileceğini öğreniyoruz.

2-2019 yılında yıkılan ve daha önce projesi bittiği ifade edilen KAYMAKAMLIK VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINDA herhangi bir projenin olmadığını ve TOKİ’ye devir edileceğini öğreniyoruz.

3-2019 yılında projenin tamamlandığı ifade edilen AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ için bir projenin olmadığını, projenin yeni başlayacağını öğreniyoruz.

4-Bölge İktidar Milletvekillerimiz 19 yıllık iktidarlarını unutmuş olacaklar ki; muhalefete 20 yılda ne yaptıklarını sorguladıklarını görmekteyiz. 2011 yılından beri kan ağlayan TERSANELERİMİZ için hala rapor beklediklerini görüyoruz. Muktedir olan bir iktidar ve onun temsilcileri rapor beklemez, gereğini yapar! Bu durum bölgemiz adına büyük üzüntü vericidir!

5-Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Saadet ORUÇ hanımefendinin 2019 yılında bölge iktidar milletvekilleri ile birlikte Fakülte Kampüsü binasının inşa edileceğinin söylemi üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen fakülte binasının başlamadığını ama hala üzerinden siyaset yapıldığını görmekteyiz. Görünen o ki;  Kdz.Ereğli’de Eski Devlet Hastanesi alanına Fakülte Kampüsü inşaatını İYİ Parti olarak biz yapacağız.

6-Erdemir işçi alınımından memnuniyet duyduğumuzu ve bazı öncelikler ve kriterler getirilmesi gerektiğini daha önce açıkladık. Bu aşamada;  Yeni işe alımlarda liyakat ve Ereğli ikametinin önemine, OYPA çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için Sayın OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş ERDEM’le istişare edilmesinin önemine Sayın milletvekillerinin dikkatini tekrar çekmek ve aynı hassasiyeti kendilerinden de beklediğimizi ifade etmek isteriz.

7-Daha önce ısrarla ifade ettiğimiz Zonguldak’ın dışarıdan yatırımcı alabilmesi için yatırım teşvik derecesinin yükseltilmesi yönünde herhangi bir çalışmayı milletvekillerimizden duyamamanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Bu konuda da ivedilikle kendilerinden bir çalışma beklemekteyiz…

8- Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL)’in 2018 yılından bu yana ancak onaylanarak nitelikli okullar kapsamına alınmasını, beklentinin gecikmelide olsa gerçekleşmesini eğitimimiz adına memnuniyet verici bulmaktayız.

Sayın Ak Parti Milletvekillerinin tüm bu açıklamaları ışığında soruyoruz:                                                            

“19 YILDA NE YAPTINIZ? …..”diye sordu.

 

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 10.04.2021  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (904)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 368 | Toplam Ziyaretçi: 11,903,894 | Ip Adresiniz: 3.93.173.205 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.