Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’de ATATÜRK Özlem ve Saygıyla Anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin 82.yılı tüm yurtta olduğu gibi Gökçebey’de de özlem ve saygıyla anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yılı dolayısıyla Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Gökçebey Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende saatin 09.05'i göstermesiyle beraber hayat 2 dakika boyunca durdu.

Saat: 08.55’de ATATÜRK Anıtı’na Gökçebey Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu ve Belediye Başkanı Vedat Öztürk çelenklerini sunumuyla başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, bayraklar yarıya indi, sirenler çalmaya başladı. İstiklal Marşı'nın okundu.

Günün anlamını içeren konuşmayı Ortaokul  Öğretmeni  Betül Nur Yalcın yaptı.

Öğretmen Yalcın konuşmasında;” Bugün   Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölümün 82 .yıl dönümünü anmak için toplanmış bulunmaktayız.

Büyük Önder Atatürk’ün 10Kasım  1938’de  ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk Milletini derin bir üzüntüye boğmuştur.  O’nun ani ve apansız  ayrılışı bütün Türk haklarını da  derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır.

Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında  büyük bir komutandır. Aynı zamanda Türk kurtuluş savaşına yön vermiş, millet ile birlikte ‘ya istiklal ya ölüm’ parolası ile hareket ederek ,zaferin kazanılmasında  en büyük pay sahibi olmuştur.  Hayatın en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan ‘benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel   üzerinde akıl ve ilim rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar.’demek suretiyle kurduğu  Cumhuriyete sahip olunmasını  ve çokçalışarak  bilimde ileri bir seviyeye  çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.

İşte 10 kasım’lar  bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu  her zamankinden daha iyi anlayarak düşüncelerinden  daha iyi istifade ederek, bilim  ışığında ülkemiz  ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız.

Her 10 Kasım’ın üzerinde oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen anlam ve önemi bakımından büyük bir gün olduğunu anlıyor, biliyor ve hissediyoruz. Atatürk’ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileri götürebilecek bir kuvvetin varlığını  damarlarında hisseden  Türk  gençliği  kendisine yakışan başarıyı elde etmekte  ve etmeye devam edecektir.

Büyük kurtarıcımız  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.

Sen ebedi istirahatgahında  rahat uyu! Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyet’ine her zamanki  gibi gönülden sahip çıkarak, sana layık bir millet olmaya devam edeceğiz.  

Daha sonra öğrencilerin şiirlerin okunmasıyla tören sona erdi.

Yapılan törene; Gökçebey Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu , Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz,  Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri, Siyasi Partililerin temsilcileri, Öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 10.11.2020  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1183)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 241 | Toplam Ziyaretçi: 11,940,303 | Ip Adresiniz: 18.226.187.24 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.