Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 99. YIL DÖNÜMÜ

Bundan 99 yıl önce milletimizin var oluş mücadelesi verdiği, ateşten gömleği giydiği, işgalci düşmanların memleketimize dört bir yandan saldırdığı, vatan evlatlarının maneviyata her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu, sadece edebiyatımızın değil, şanlı tarihimizin de en büyük şahsiyetlerinden olan merhum Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen o muhteşem şiirin TBMM tarafından milli marş olarak 12 Mart 1921’de kabul edildiği günün yıl dönümündeyiz.

İstiklal Marşı canına kastedilen bir milletin dünyanın sömürgeci güçlerine karşı, Türk Milletinin bin yılda eriştiği iman ve ahlak yüceliğinin, irfanının ve fikir olgunluğunun bir başkaldırı destanıdır.

Akif, İstiklal Marşında haykırdığı üzere zaferden ve kurtuluştan çok emindir. Çünkü o çok iyi bilmektedir ki mücadele için gereken azim sebat vatan sevgisi ve tahakküm gibi melekeleri başka milletler mekteplerde öğrenirken, biz ecdadımızdan ve Kuran'ın ruhundan öğrendik. İşte bu ruhtur ki Türk Milletine Çanakkale ve İstiklal Savaşını kazandırmış ve Anadolu'yu ebedi vatan yapmıştır.

Dünden bugüne Türk devlet ve milletine, Türk vatanına, Türk kültür ve medeniyetine teri, kanı ve kalemiyle hizmet edenlere vatanımızın imarı, milletimizin mutluluğu için çalışanlara gönülden teşekkür ediyor, vefatının 84'üncü,  İstiklal Marşımızın kabulünün 99’uncu yıldönümünde bizlere bu gücü ve inanı miras bırakan büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle anıyoruz

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 12.03.2020  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1024)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,401 | Toplam Ziyaretçi: 11,947,521 | Ip Adresiniz: 3.141.8.247 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.