Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
UYAR, SINIR UYUŞMAZLIĞINA SON NOKTAYI KOYDU

Gökçebey Yerel tarih Araştırmacısı Sayın Sadi Uyar, Belediye Başkanı Sayın Vedat Öztürk’ün makamında ziyaret ederek ilçenin sınır uyuşmazlığını konusunda bilgi verdi.

Yerel tarih Araştırmacısı Sayın Uyar,”  Belediye sınırları içerisine aldığımız Çukur Mahallesi ile komşu ilçe sınırları tam olarak belirlenmemiştir. . Bilindiği gibi hala eski sınır çizgileri geçerli olmaktadır. Dereler, arklar, ırmaklar gibi. İlçemiz ile komşu ilçe arasında bulunan sarıkaş mevkiinde sınır belirsizliği bulunmakta olup sınırların dere, tepe, yol gibi belirli ve sabit noktalardan geçirmek esas olduğuna göre sarıkaş mevkiinde de böyle bir nokta bulunmamaktadır.

Gökçebey İlçesine bağlı Çukur mahallesinin doğal sınırlarını belirlemek için 1932 yılın da çizilen 1960 yılında tasdik olunan köy sınır haritalarını esas almak gerekir neden mi 1932 yılından bugüne kadar bir sınır ittifakı olmamış demek ki hala eski sınırlar geçerli.  İlgili bakanlığa müracaat edip “ Sınır tespit Kararı’nı resmi gazetede yayınlatmamız lazım, bunları yaptığımız zaman karayollarının diktiği Gökçebey belediyesinin sınır bitiş tabelalarının yeri değişecektir ve Çukur mahallesi Belediye sınırları içerisindeki bir mahalle statüsüne dönüşecektir.

Çukur Köyünün sınırları kabalaklı deresine kadar gidiyor il Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızın bu konuda da araştırması gerekiyor burada da eski sınırlarımızı belirlemeliyiz.

Devlet demir yolları ilçe merkezimizin tam ortasından geçiyor,  bir tarafta Hastane Emniyet Toki konutları bir tarafta ilçe merkezi var.  DDY bu geçişleri halkın en rahat şekilde kullanabileceği gibi düzenlemesi lazım, halkımızın bu konuda çok sıkıntıları var.”dedi.

Gökçebey Belediye Başkanı Sayın Vedat Öztürk, Yerel Tarih Araştımacısı Sayın Sadi Uyar’a verdiği geniş bilgilerden dolayı teşekkür ederek bu konuda gereken ne varsa yapılacaktır.” Dedi.

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 23.01.2020  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1125)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 178 | Toplam Ziyaretçi: 11,946,298 | Ip Adresiniz: 18.223.32.230 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.