Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey'de Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

Gökçebey ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtının önüne  Saraç Köyü Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Çakıroğlu tarafından çelenk konuldu.

Törene; CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Gökçebey Kaymakamı Mehmet Ali Uzun, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk,   Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz,  İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Arslan, İlçe Emniyet Amiri Hasan Bektaş,   İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, Ak Parti Gökçebey İlçe Başkanı Hayrettin Karadağ,  CHP Zonguldak İl Genel meclis Üyesi Hasan Tülübaş, Ak Parti Zonguldak İl Genel Meclis Üyesi Vedat Tuzcuoğlu,   daire amirleri ile muhtarlar katıldı.

Muhtarlar gününün anlam ve önemini anlatan konuşmayı  Saraçlar Köyü Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Çakıroğlu yaptı.

Muhtarlar derneği başkanı Çakıroğlu yaptığı konuşmasında; “Muhtar:Yerel yönetimlerde seçimle başa gelen toplumun 7/24 hiç çekinmeden kapısını çalabildiği devletle halk arasında köprü vazifesi olan çözüm odaklı bir kurumdur.

Muhtarlık müessesi 1826 yılında Osmanlı zamanında kadılardan, hocalardan mahalle büyüklerinden devlet yöneticileri tarafından seçilen önder kişilerden oluşmakta iken ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğu yıllarda resmilik kazanmış ve halk tarafından seçilmeye başlanmış bir kurumdur.

Muhtarlık:mevcut 81 değişik kanunda 322 maddede görende sorumluluğu olan bütçesi ve yetkisi olmayan çok zor bir meslektir.Buda bizleri üzmektedir.

Yakın tarihe kadar muhtarlık ödeneği adı altında çok cüzi ve gülünç miktarda bir geliri olup Bu tür çalışmaları yürütürken kendi aile bütçemizden fedakarlık yapıp zor durumlarda kalıyorduk.

Ancak yakın zamandaki yapılan düzenlemelerle çoğumuzun sorunu olan belimizi büken sosyal güvenlik brimlerimiz devlet tarafından ödenmeye başlandı muhtarlık ödeneğimiz askeri ücret seviyelerine yükseltildi.Silah ruhsatlarımız ücretsiz ve ömür boyu olmak üzere uzatıldı. Türkiye’deki tüm muhtarlarımıza tek tip muhtarlık kimliği düzenleyip verildi.

Birde bunun üstüne muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi 19 Ekim 2015 tarihinde çıkarılan genelge ile muhtarlar günü olarak kutlanılmasına karar verildi. Dolayısı ile bu yıl muhtarlar gününün 5 sini kutluyoruz.

Bu günün muhtarlık günü ilan edilmesinde başta Cumhur Başkanımıza Hükümetimize Gazi meclisimize, İç işleri bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımı sunuyorum.

Gökçebey İlçesine bağlı mahalle ve köy muhtarı olmak üzere toplam 29 muhtar görev yapmaktadır. Yapmış olduğumuz hizmet ve çalışmalarda bizlere yardım ve desteklerini esirgemeyen bizleri güler yüz ve hoşgörü ile karşılayan başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanlarımıza, İlçe Emniyet  ve Jandarma komutanlarımıza bütün daire  amiri ve personellerine tüm muhtarlarımız adına teşekkür ederiz.

Bu cennet vatanımızın. TC devletimizin kurulma aşamasında ve kuruluşundan bu güne kadar ülke topraklarına göz diken bizleri bölmeye ve parçalamaya çalışan devletlerle ve terör örgütleri ile yılmadan usanmadan savaşan bu uğurda şehit olan aziz şehitlerimize ve şuanda devam etmekte olan Barış Pınarı Harekatında ülkenin huzuru güveni ve bütünlüğü için mücadele eden kahraman Mehmetçiğe üstün başarılar diler bu uğurda şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet gazilerimize şifalar diliyorum.

Gökçebey ilçemize bağlı 29 muhtarımızın ve ülke genelinde 18bin 329 köy 32044 mahalle muhtarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü  kutluyor,  Böylesine anlamlı bir günde siz değerli misafirlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyduğumu belirterek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 19.10.2019  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1395)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,008 | Toplam Ziyaretçi: 11,941,070 | Ip Adresiniz: 3.143.17.128 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.