Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Okulumuzu istiyoruz, ikili eğitime hayır!

Gökçebey İlçesinde Öğrenci Velilerinden Elif Öztürk, Ayfer Oktay’ın düzenlemiş olduğu ‘Okulumuzu istiyoruz, ikili eğitime hayır!’ yürüyüşü Çamurlu köprüden başlayıp, Cumhuriyet meydanında Atatürk’ün anıtının önünde İstiklal Marşı okundu ve günün anlamını içeren konuşmayı Elif Öztürk yaptı.

Yürüyüşe; CHP Gökçebey İlçe Başkanı Mithat Arat, CHP İl Genel Meclis Üyesi Hasan Tülübaş, CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uyan, CHP Belediye Meclis Üyesi Nermin Pozaklı, Özay Özdemir, Filiz Aydemir, Av. Cengiz Kuyumcu’nun yanı sıra çok sayıda öğrenci velileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Yürüyüş boyunca;’Okulumuzu istiyoruz, Vekiller sesimizi duysun, Okul bizim hakkımız vs ‘ sloganları atıldı.

Günün anlamını içeren konuşmayı Elif Öztürk yaptı.

Öztürk konuşmasında;

“Biz Gökçebey Ortaokulu velileri olarak kendimize ait bir okul binamızın olmasını yetkililerden talep etmek amacıyla  burada toplanmış bulunuyoruz.

Peki, bu binanın aciliyeti nedir?

Yetkililere soruyoruz;  Sabah 06.00’da kalkan, yarı uykulu gözlerle  07.20 ‘de derse giren bir öğrenci derslere ne kadar motive olabilir?

İkili öğretim yüzünden akşam 18.20’de  kışın havalar karardıktan iki saat sonra evlerine gitmek durumda olan  ilkokul öğrencilerine yazık değil mi?

Yine, okulda jeneratör olmadığı için  bir elektrik kesintisi durumunda çocuklarımız karanlıkta kalkıyor.

Yine, bir grup öğrenci çıkıyor, sınıflar yeterince temizlenmeden ve havalandırılmadan diğer grup derse başlıyor.  Bu durum öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin sağlık acısından ne kadar uygundur?

Çocuklarımız okul kurslarına katılamıyor, çünkü binamız yok.  Bu durum liselere giriş sınavlarında başarıyı olumsuz etkilemiştir ve de etkilemeye devam edecektir.

Sözün özü; İkili öğretim başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize ve velilerimize eziyet olmaktan  başka hiçbir işe yaramamaktadır.

Maalesef bu ve buna benzer olumsuz durum nedeniyle bir çok öğrenci çevre ilçelere gitmektedir.  Çözüm yetkilileri de seyretmekle meşguller.

Yetkilileri ellerini  vicdanlarına koyarak  bu durumu acilen düzeltmeye davet ediyoruz ve  okul binamızın  bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 12.09.2019  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1384)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 726 | Toplam Ziyaretçi: 11,914,016 | Ip Adresiniz: 34.203.221.104 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.