Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'ncı yıl dönümü  Gökçebey’de yapılan törenle coşkuyla kutlandı.

Törene; Gökçebey Kaymakamı Mehmet Ali Uzun, Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Arslan, İlçe Emniyet Amiri Hasan Bektaş,  Gökçebey bir önceki Belediye Başkanı İsmet Karcı, Ak Parti Gökçebey İlçe Başkanı Hayrettin Karadağ, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Mithat Arat, CHP Belediye Meclis Üyesi Nermin Bozakli, CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uyan, CHP İl Genel Meclis Üyesi Hasan Tülübaş, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Vedat Tuzcuoğlu,  Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Şükrü Akkaya, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi  Nurşen Yılmaz,  CHP Belediye Meclis Üyesi Aysel  Tavukçu,  Turan –Fatma Demir’in yanı sıra Daire amirleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, Oda ve Dernek Başkanlarının yanı sıra ilçe halkı katıldı.

Gökçebey Kaymakamı Mehmet Ali  Uzun, Belediye Başkanı Vedat Öztürk  Cumhuriyet  Meydanındaki ATATÜRK Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Günün anlamını içeren konuşmayı Jandarma İkmal Astsubay Üstçavuş Tahsin Şimşek yaptı.

Şimşek konuşmasında;"Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos  1922’de kazandığımız  büyük zaferin 97’inci  Ulusça kutlamanın haklı gurur  ve heyecanını yaşıyoruz.

İşgal güçleri girdikleri her yerde  adeta tarihi kinlerini  kusarcasına, kadınımıza, yaşlımıza, çocuklarımıza  dünyada eşine a< rastlanır işkence , zulüm, ve hakaretlerde  bulunmuşlardır.  İşte böylesine Umutsuz görünen, üzerimizde karabulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal ATATÜRK ve  dava arkadaşları  bağımsızlık meşalesini  yakarak YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM parolasıyla  aydınlığa giden yolu aralamışlardır.

Bu bağımsızlık ve  aydınlık mücadelesinin  ilk hedefi  son neferine kadar  düşmanı güzel ve kutsal  vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir. Süregelen  savaşların sonucu olan  Sakarya Meydan Muhaberesi de hedefimize  ulaşmaya  muktedir olduğumuzu  milletimizin İstiklali  uğruna kanının  son damlasına kadar  mücadeleye devam edeceğini  ispatlamışlardır.

Artık dünyanın en kahraman , en savaşçı,  milletine düşen görev  düşmana son darbeyi  vurmak olmuştur.  Mustafa  Kemal’in  baş komutanlığında  Türk kuvvetleri  düşmana beklemediği bir yerden taauruza  geçerek stratejik  sahada düşmana aldatmayı başardı. Avrupalıların  5-6 ayda geçilmez dediği  Afyon mevzilerini 3 günde geçerek 30 Ağustosa  gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümü imha etti. Bu büyük zafer ile düşmana son darbede vuruldu. Ardından  icra edilen  takip harekatıyla da  9 Eylül ‘de düşman İzmir’de denize döküldü. Dünya Tarihçeleri büyük taarruz için şu ifadeyi  kullanmışlardır. Türk ordusu çok  kısa bir sürede  kendisinden üstün düşman kuvvetlerini  büyük bölümünü imha  ve esir etmiştir.  Askeri acısından diğer önemli bir husus  da günün  şartlarında  bir ordunun on günde  500 km’lik  mesafeyi yaya olarak ve savaşarak  kat etmesidir.

30 Ağustos Zaferini  bize armağan eden kahramanlıklarla dolu  tarihimizin  yeni bir çığ açan  Bayrağımız , korkusuzluğun  yurtseverliğin,  bir efsanesi bir destanı olmuştur. Sonsuza dek minnet ve şükranla   anılacaklardır.  Bu kutsal ve tarihi  gün vesilesiyle  ulusça Ulu Önder  ATATÜRK başta olmak üzere  dava arkadaşlarına ve Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları  önünde  bir kez daha saygıyla  eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhlar şad Olsun “

Büyük Zaferin önemini anlatan şiiri Gökçebey Ortaokul 6. sınıf öğrencisi Ecrin Kazlı okunmasıyla 30 Ağustos Zafer Bayramın 97. yıldönümü kutlama etkinliği sona erdi.

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 30.08.2019  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1336)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,050 | Toplam Ziyaretçi: 11,942,486 | Ip Adresiniz: 3.149.250.1 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.