Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
GÖKÇEBEY’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Gökçebey’de Öğretmenler Günü kutlamaları, Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş’ın çelenk koymasıyla başladı. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Yapılan törene; Belediye Başkanı İsmet Karcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş,Daire amirleri, Siyasi Partililerin ilçe temsilcileri ve belediye başkan aday adayları, sivil toplum örgütlerin temsilcileri katıldı.

24.Kasım Öğretmenler günü kutlama programı Gökçebey Çok Programlı Anadolu Lisesi Şehit Burak Saraçlı salonunda devam etti.

Programa; Gökçebey Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt, Belediye Başkanı İsmet Karcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş,Daire amirleri, Siyasi Partililerin ilçe temsilcileri ve belediye başkan aday adayları, sivil toplum örgütlerin temsilcileri ve çok sayıda öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan öğretmenler günü kutlama programı, mesleğe yeni atanan Gökçebey Çok Programlı Anadolu Lisesi Sanat Tarih Öğretmeni Serpil Albayrak konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliklerde günün anlamını içeren konuşmayı Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş bir konuşma yaptı.

Aytaş konuşmasında;” Öğretmenlik en kutsal ve en önemli mesleklerin başında gelir. Bağımsız bir devlet olmak isteyen her ülke iki alanda daima hazırlıklı ve daima dinamik olmalıdır. Bunların biri askeri cephe biride eğitim kurumlarıdır.

Cephede mücadelesini düşmana karşı, eğitim kurumlarında ise mücadelesini cehalete karşı verecektir. Görünen düşmanı cephede dize getiren bir millet, eğer sinsi düşman olan cehaletle savaşmayı ihmal ederse gün gelir cehalet o milletin sonunu getirir. Bunu çok iyi bile Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, kurtuluş savaşı biter bitmez ülkemizin eğitim sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapmış ve bu çalışmalarını devam ettirme görevini de biz öğretmenlere bırakmıştır.

Saygı değer meslektaşlarım. Her çocuğumuzun her anlamda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Güzel ahlaklı, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği, bilimi, barışı ve bütün güzel şeyleri bir çocuğun davranışlarına yansıtması yıllar süren bir emeğin sonucudur. Ve yetkilerde olacağını, farklı iş alanlarında çalışarak Yüce Türk Milletine karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çalışacağını düşünürsek, gelecekteki izlerimizi bugünden atıldığını anlarız.

Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir.

Bir harf için kırk yıl köle olunuyorsa, elbetteki, bir harfin yükü bir dağa eşdeğerdir.

Harfle sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfle gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harf omuzlarındaysa yine medeniyet bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden sırtımızdaki yük sandığımızdan daha ağırdır, sevgili öğretmen arkadaşlarım. Biliyorum, işimiz çok zor. Ancak bizlerin yetiştiren öğretmenlerimizin de işleri çok zordu, bizlerde o öğretmenlerimizden el aldık. Öğretmenlerimiz gibi azim, sabır ve kararlığımız işimizin anahtarı olduğu bilincinde olduğunuzu biliyorum. Bu nedenle fedakârlıklarınızla birlikte; sizlere olan güvenim ve inancım tamdır. Kalbinizin tüm sıcaklığıyla çıktığınız eğitim yolculuğunda sağlık, mutluluk ve başarılarınızın daim olmasını istiyorum.

Hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Bu kutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan, sürekli desteklerini hissettiğimiz başta Sayın Kaymakamım olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.

Toplumda her bireyin diğer bir bireyin ÖĞRETMENİ olduğu inancı ile hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum.

Şiirler okundu. Öğretmenlik mesleğinde 25 yılını dolduranlara ödülleri verilmesi, Video gösterileri, Tefen İlkokulu sınıf öğretmeni Fırat kılav’dan mini konser, öğretmen marşının söylenmesi ve voleybol –dart –i yarışması video gösterisi ve derece girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 25.11.2018  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1934)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 12 | Toplam Ziyaretçi: 11,949,883 | Ip Adresiniz: 18.119.118.99 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.