Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’de CHP’nin 95. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle, CHP Gökçebey İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

CHP İlçe Başkanı Cem Oktay, İlçe teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam içeren konuşmayı CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay Yaptı.

Başkan Oktay konuşmasında;” Cumhuriyet Halk Partisi 95.yıl önce bugün 9 Eylül 1923’de Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün öncülüğünde  ‘ Halk Fıkrası’ adıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisidir.

Kadını, erkeği, çocuğu ve yaşlısıyla bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi verilerek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Tarihi günler yaşadığımız bu dönemde Cumhuriyet’in kazanımlarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz görmekteyiz. Ulu Önder ATATÜRK’ün bizlere emanet etmiş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi  gerek kuruluş felsefesiyle  gerekse altı ok ilkeleriyle  ülkemizin temel değeri olan  Cumhuriyet’in  kurucusu ve koruyucusudur.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan beri yaşamamızın ve, ülkemizin tamamlayıcı  unsurları olan özgürlük, adalet, eşitlik, demokratik, laik ve hukuk devleti  için mücadele etmiş ve bundan sonrada mücadele edecektir. Bizler orta Doğu’nun karanlığından ayrılan  değer Cumhuriyet  kazanımlarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Ülkemizin teminatı olup gelecektir, umuttur, aydınlığın yoludur.

Ulu Önder ATATÜRK’ün ‘ben iki büyük eserim var’ diyerek  bizlere emanet etmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni korumak  ve geleceğe taşımak bizim asil görevimiz olacaktır. Ülkemizin  yaşadığı bu zorlu süreci, ancak ve ancak bize emanet olan Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak   Cumhuriyet Halk Partisi  ile aşabiliriz. Bilmeliyiz ki ,Demokratik  Tam Bağımsız Türkiye’nin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Bu duygularla, ‘ Cumhuriyetçi, Halkçı, Milliyetçi, laik, Devletçi ve Devrimci’ Barışın ve adaletin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 95. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, partimizin  kurucusu ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve bugüne kadar aramızdan ayrılan  tüm partililerimizi  sevgi ve saygı ve özlemle anıyorum”

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 9.09.2018  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1345)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 701 | Toplam Ziyaretçi: 11,942,137 | Ip Adresiniz: 52.14.22.250 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.