Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
BAŞKAN ÇOŞKUN, VERGİ HAFTASINI KUTLADI

Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, 29.Vergi Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Zonguldak Vergi toplamada Türkiye'de 9. sıradadır. Zonguldak’ı kambur olarak göstermeye hakkı yoktur.” dedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Muharrem Coşkun 29.vergi haftasını kutladı.

ÇOK AZ KAZANANDAN AZ VERGİ ALINARAK, VERGİYİ TABANA YAYARAK VERGİNİN DAHA FAZLA TOPLANMASI TALEP EDİYORUZ

Muharrem Coşkun,”Özellikle vergi haftamızın ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. En kutsal kazanç vergilendirilmiş kazançtır. Bu ülkede şu anda huzur ve refah içinde yaşıyorsak toplanan vergilerin sayesindedir. Ne kadar vergi toplayabilirsek şu anlamda söylüyorum çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınarak, vergiyi tabana yayarak verginin daha fazla toplanması talep ediyoruz. Hükümetimizin de şu andaki çalışmaları bu yöndedir. Özellikle Vergiyi Tabana yayarak esnaf ve sanatkarların sayısının artırılarak daha fazla vergi toplamanın yolu budur. Yani ne kadar ekonomik olarak güçlü bir ülke olabilirsek, sosyal devletin şartlarını ve vecibelerini yerine getirebilmesi o kadar kolay olacaktır, Bunu şunun için söylüyorum. Afrin operasyonu 39. gününde. Buradaki her dakika, her saat ekonomi ile ilgilidir. Oradaki askerlerimizin elbisesi, silahı, mühimmatı giysileri, akaryakıtı, uçakları vs. hepsi ekonomi ile ilgilidir. Bunun içinde Özellikle bu vergi haftasını çok önemsiyoruz. Verginin ne kadar verilmesi toplanması kutsal ise bu verginin de amacına uygun olarak harcanması ve takip edilmesi çok önemlidir diye düşünüyorum. Bir kez daha vergi hastamızın ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ZONGULDAK’I KAMBUR OLARAK GÖSTERMEYE HAKKI YOKTUR

Zonguldak’ın aldığından fazlasını veren bir il konumunda olduğunu belirten ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, “Zonguldak olarak tahakkuk eden verginin tahsilatı konusunda gerçekleşme oranı 93. Bu Türkiye sıralamasında 13. sıraya değil arasına sokuyor. Ayrıca aldığından fazlasını veren 9 ilden bir tanesiyiz Türkiye genelinde. Yani kamuoyunda Zonguldak’ı kambur olarak gösterenler var. Türkiye taşkömürü Kurumu süspanse edildiği halde aldığımızdan fazlasını veren 9 ilden birisiyiz Zonguldak olarak. Zonguldak kesinlikle kambur bir il değildir. Verdiğimiz vergilerden başka illere başka yatırım yapılmasına da katkı yapıyoruz. O anlamda söylüyorum. Aldığından fazlasını veren illerden birisiyiz. Üstüne basarak söylüyorum, TTK oradaki süspansiyonda bunun içindedir. Biz kimsenin Zonguldak’ı kambur olarak göstermeye hakkı yoktur. Bizden toplanan vergilerle diğer illere yatırım yapılıyor. Bu Zonguldak'taki esnaf ve sanatkârların iş adamlarının vermiş olduğu vergiler ile yapılıyor” şeklinde konuştu.

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 27.02.2018  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1526)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 690 | Toplam Ziyaretçi: 11,934,977 | Ip Adresiniz: 18.191.216.163 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.