Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’de CHP ve ADD'den Alternatif Tören

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gökçebey’de, CHP ve ADD üyeleri, resmi törenin ardından alternatif bir tören düzenleyerek Atatürk anıtına çelenk koydu.


Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önüne çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene; CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay, ADD Gökçebey Şube Başkanı Halit Karademir, Eski Belediye Başkanı M.Zeki Kılınçarslan’ın yanı sıra partili partisiz çok sayıda vatandaşlar katıldı.


Günün anlamını içeren konuşmayı CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay yaptı.


Başkan Oktay konuşmasında; “Bugün ülkemizin her köşesinde Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü ulus olarak coşkuyla kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.


19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başlatıp,  29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.
 Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Atatürk’ün de sıklıkla vurguladığı gibi: “Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi esasına dayanan bir devlettir.”


 Türkiye Cumhuriyeti, halkçı karakterinin yanı sıra demokratik bir cumhuriyettir. Çağdaş demokratik bir cumhuriyet; halkın yönetime katılımını, halkın hak ve özgürlüklerinin güvencesini esas alır.  Hak ve özgürlüklerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir.


 Hak, adalet ve özgürlükler, sadece anayasa ve yasalarda yazılı olmakla kalmayıp, vatandaşlar tarafından kullanılabiliyorsa bir anlam ifade  eder. İnsanlar düşüncelerini özgürce yazıp söyleyebiliyorlarsa,  hakları için örgütlenebiliyorlarsa, hakları için demokratik eylemleri engellenmeden gerçekleştirebiliyorlarsa, yönetenler; halkın taleplerini dinliyor ve karşılamak için çaba sarf ediyorsa; işte o zaman Cumhuriyetimiz, demokratik ve halkçı bir cumhuriyet olur.  

Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu cumhuriyet; olmuş, bitmiş bir süreç değildir. Tam tersine onun “Devrimcilik ilkesi” gereği: sürekli olarak yeniliklere, değişimlere açık bir süreçtir. En ilerici kurumlar bile, koşullar içinde eskir. En ileri bir devrimin bekçiliği ile yetinenler, günün birinde değişen koşulların gerisinde kalmaktan, tutuculaşmaktan kurtulamazlar. Kemalizm’in sürekli devrimcilik anlayışının temel sebebi budur.     

Bu nedenle,  eğitimcilere düşen en önemli görev; Cumhuriyetimizi daima ileriye doğru geliştirmek için hak ve özgürlüklerinin bilincinde nesiller yetiştirmektir.

94 yıl önce büyük mücadelenin başarılmasında ve Cumhuriyetin kurulmasında başta büyük Atatürk’e ve bu uğurda canla, başla çalışan, hayatlarını kaybeden, kahramanlarımızı bugün bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”dedi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 28.10.2017 20:21:54  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1623)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 489 | Toplam Ziyaretçi: 11,904,015 | Ip Adresiniz: 54.157.61.194 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.