Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
GÖKÇEBEY’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Gökçebey’de de coşku içinde geçti.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine; Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin’nin makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

Gökçebey Şehir Stadyumda düzenlenen törene; Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen törende; Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Daire amirleri, Siyasi partilerin temsilcileri, Oda ve Dernek başkanları, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin ve Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk tarafından öğrencilerin ve halkın Cumhuriyet Bayramı Kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü kutlama etkinliklerine başlandı.

Burada konuşan Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin,” Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak” sözlerine şöyle devam etti.

“Bugün Cumhuriyetimizin ilan dilişinin 93. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği gün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamanınkinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

Bugün bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenler bakacağız.

Bu son derece anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına seçilmiş meşru devlet otoritesini darbe yapmak suretiyle ortadan kaldırmaya çalışan iç ve dış odaklara da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız.

Bu duygu birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugünde gelecekte de hep koruma gayreti içersindeyiz. Çünkü biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimizi sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız.

Dahası, en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz.

29 Ekim 1923 yılında ilan ettiğimiz Cumhuriyetimiz, bu topraklardaki 1000 yıllık varlığımızı yeni bir heyecanla teyididir. Cumhuriyet, bu topraklarda ki 1000 yıllık varlığımızı, milletimizi ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı verdiğimiz mücadelenin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti 93 yıldan beri yaşadığımız ve inşallah daha asırlarca yaşatacağımız bu necip milletimizin son devletidir. Bu coğrafyada ki varlığımızı her döneminde olduğu gibi ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliğini, devletimizin bekasını şehitlerimizin canları, gazilerimizin veda karlıklarıyla ayakta tutuyoruz.

Kıymetli kardeşlerim “Bizim Cumhuriyetimiz köksüz bir cumhuriyet değildir. Geçmişini bilmeyen, tarihini okumayan, ceddini, atasını tanımayan bir takım kâfirlerin aksine milletimiz sahip olduğu bu eşsiz mirasın gayet iyi farkındadır. Bizim Cumhuriyetimiz, başta Selçuklu ve Osmanlı olmak üzere kadim bir tarihin ve zengin bir medeniyetin mirasını omuzlamış, o köklerin üzerinde inşa edilmiş, büyük bir ruh ve büyük bir medeniyet tasavvuruyla bina edilmiştir. Cumhuriyetimiz, belli bir kesimi, belli bir zümrenin, belli bir etnik kökenin, belli bir inancın üzerinde değil, bu topraklar üzerinde nefes alıp veren her canlıyı kucaklayacak bir anlayışla teşekkür etmiştir. Biz milletimizle birlikte işte bu mirasa sahip çıkmanın, onu yaşatmanın çabası içindeyiz.”

Cumhuru dışarıda bırakan, dışlayan, öteleyen bir idare, ismiyle cumhuriyet olsa bile, muhtevasıyla cumhuriyet olamaz. Cumhuru ya da cumhurun bir kısmını dışarıda bırakan bir anlayış, en başta 23 Nisan ve 29 Ekim’de ortaya konan ruha, en önemlisi de o mirasa ihanet eden bir anlayış olur.

“Devletle millet arasında bilinçli bir şekilde oluşturulan ve sürekli derinleştirilmeye çalışan mesafe yüzünden, ülkemizde sık sık darbecilere ve vesayet odaklarına gün doğdu. Bu yüzden, benzer şartlarda yola çıktığımız ülkelerin çoğu demokraside ve kalkınmada önemli mesafe kat ederken, biz sürekli kendi içimize kapanarak, enerjimizi iç mücadelelere heba ederek geride kaldık. Fakat milletimiz, demokrasi yolundaki kararlılığından, milli iradeyi hâkim kılma mücadelesinden asla vazgeçmemiştir.”

Cumhuriyetimizin çok kıymetli yurttaşları istisnasız her darbe kötüdür, her darbe cinayettir, her darbe milli iradeye karşı ihanettir. Ancak cumhuriyet tarihimize hiçbir darbe girişimi 15 Temmuz’daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hiç bir darbe kökü dışarıda hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe havadan halkına bombalamamıştır, tanklarla insanını ezememiştir. Hiçbir darbe kendi kurumlarına bomba yağdırmamıştır.

Eğer 15 Temmuz darbesi kalkışması onlar adına başarıyla gerçekleşseydi, Türkiye Cumhuriyeti bugün karanlık bir dikta ülkesi olacaktı. Ama darbe kalkışmasını bu necip millet canıyla ve gösterdiği fedakârlıklarla önledi.

Kıymetli kardeşlerim, bu necip millet birlik ve beraberlik içerisinde, Türkiye’yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye cumhuriyeti bugün, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir.

Milletçe bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlikte bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü düzen bozucu tartışmanın üzerine tutmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki bundan sonrada, Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha başarılarla Cumhuriyetimizi taşlandıracağız.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.”

Müzik Korası, şiirler ve çeşitli sportif etkinliklerde derece giren öğrencilere hediyeleri verildi. Tören geçidi ile sona erdi.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 29.10.2016 14:31:09  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1998)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,881 | Toplam Ziyaretçi: 11,916,159 | Ip Adresiniz: 44.200.141.122 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.