Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’de Devlet Millet El Ele Demokrasiye Sahip Çıktı.

Gökçebey’de protokolün yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı ‘Milli İrade Yürüyüşünde darbeciler ve destekçileri kınandı.

İlçede, Kaymakamlık, Belediye, Ak Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi temsilcileri, Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar hükümet konağının önünde toplandılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“TÜRK MİLLETİ DARBECİLERE GEREKEN CEVABI DÜNYAYA GEREKEN MESAJI VERMİŞTİR. “

Ak Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi temsilcileri, Sivil toplum örgütleri adına ortaklaşa düzenlediği bildiriyi Ali Rıza Yılmaztürk okudu.

Yılmaztürk açıklamasında;” Çok değerli Gökçebeyliler hepinizi siyasi partililer ve Sivil Toplum kuruluşları adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Milletimiz bütün dünyaya örnek olacak şekilde Darbenin karşısında durmuş ve bu kavga darbeyi engellemiştir. Türkiye Cumhuriyetini ve kurumlarını canları bahasına koruyan halkımız Cumhuriyetine, demokrasisine ve devletine sahip çıkmıştır.

Unutulmamalıdır ki; bu aziz millet kurtuluş savaşında da canlarını vererek ülkenin bağımsızlığını savunmuş, Cumhuriyet ve demokrasiye geçişini sağlamıştır.

Ülkemizi yokluk ve yoksuzluktan alıp çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmanın mücadelesini vermiştir.

Milletimiz tek yürek tek vücut olarak büyük bir cesaretle darbeye karşı hassasiyetli bir davranışa girmiştir. Darbecilere gereken cevabı dünyaya gereken mesajı vermiştir. Halkımızın darbecilere karşı gösterdiği kararlılık demokrasinin gelişmesi adına son derece değerlidir.

Herkes bilmelidir ki; bugün olduğu gibi gelecekte de milletime, milli iradeye ve demokrasiye uzatılacak her el karşısında bugün olduğu gibi tek vücut olmuş yüce milleti bulacaktır.

İlçemizde ve Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bu ortak bildirisidir. Siyasi partililer olarak farklı görüşlerimiz olsa da hepimiz halk iradesinin yanındayız. Demokrasiye onun savunucusu olan iradesine sahip çıkıyoruz ve sonuna kadar da sahip çıkacağız. Darbeye direnirken demokrasi şehitlerimiz rahmetle anıyor, yaralı askerlerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun diliyorum.

“BİZLER BU MİLLETİN GÜCÜNÜ TANKTAN DEĞİL HALKTAN ALIYORUZ. “

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk’te bir konuşma yaptı.

Başkan Öztürk konuşmasında; “ saygı değer Gökçebeyli kardeşlerim. Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokakları teslim alan aziz milletimizi ve siz Gökçebey halkımızı yürekten selamlıyor ve kahraman bir milletin evladı olmaktan gurur duyuyorum.

Darbecilere direnen, darbecilerin mermilerine göğüs gereken yüce milletime selam olsun. Allah sizden razı olsun. Görüyorsunuz kardeşlerim ülkemiz hangi badireden geçiyor. Bir yandan paralel terör örgütü diğer yanda bölücü terör örgütü. İşte onlar bu fırsatları değerlendirerek bu necip millete acı çektirebilirler ama asla bu milleti dize getiremezler.

15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur. Tankın gücü halkın gücünü yenememiştir. Bizler bu milletin gücünü tanktan değil halktan alıyoruz.

Darbe gecesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimiz ayağa kalkmıştır. Sayın Cumhurbaşkanım şükranlarımı Gökçebeyliler adına arz ederim. Allah sizden razı olsun.

Şehitlerimizin anne ve babalarının ellerinden öpüyorum. Şehitlerimizin çocuklarını alnından öpüyorum. Bugün buradan sizlere hitap edebiliyorsam bu hiç kuşkusuz aziz şehitlerimizin ve yaralıların sayesindedir. Darbeye katılmayan tüm Silahlı Kuvvetlerin şerefli mensupları, Türk polisi teşkilatı mensupları, sokağa çıkan tankların önünde duran, kurşunlara göğüs geren aziz milletimizin sayesindedir. Bir kez daha sizlere yüreğimizle söylüyorum. Böyle cesur kahraman aziz Türk milletin evladı olmaktan gurur duyuyorum.

15 Temmuz gecesi milletimizin bağımsızlığını namusumuzu korumak için sokağa çıkan tanklarımızın önüne kahramanca dikilen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun. Yaralı kardeşlerimi buradan selamlıyor acil şifalar diliyorum.

Saygı değer kardeşlerim darbe gecesinden bugüne kadar Gökçebeyliler olarak birlikte darbeye mücadele verdik. Bundan sonrada vereceğiz. Bugün beraber olmanın dayanışma içinde olmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Millet konu olunca, milli irade konu olunca, devletimizin bekası konu olunca nasıl kenetlendiğimizi bütün dünya gördü. Bu birlik ve beraberliğimiz Allah bozmasın. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

“BÜYÜK YA DA KÜÇÜK OLAN KAZANMAZ, ALLAH KİMİN YANINDAYSA O KAZANIR”

Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin ise;” Bu gördüğüm kalabalık beni çok duygulandırdı. Keşke buradan kendinizi görebilesiniz. Kıymetli kardeşlerim. 1912’de bir grup çapulcunun imparatorluğa baş kaldırarak ayaklanması gibi 15 Temmuz’da da bir gurup çapulcu memleketimize, devletimize, seçilmiş meşhur iradeye, başkomutanımıza baş kaldırmıştır. Başkomutanımızın canına kastederek milletin direncini kırmak istemişlerdir. Dokuz bin kişilik ölüm listesi yaparak memleketimize yeniden sulh getireceklerini iddia etmişlerdir. Milletimizin kahraman vatan evlatları canlarını feda ederek göğüs göğüse çarpışmış 250 vatan evladı canını vererek şehit olmuş yüzlerce ve binlerce vatan evladımız ise gazi olmuştur. Şehitlerimize Allah-tan rahmet, gazilerimize Allah-tan acil şifalar diliyorum. Kardeşlerim bu tip durumlarda büyük yada küçük olan kazanmaz. Allah kimin yanındaysa o kazanır. 15 yaşındaki bir çocuk tankın namlusunu eğebilir. Bir vatandaşımız ise tankın dişlilerine kaldırım taşı koyarak o tankı durdurabilir. Büyük yada küçük olan kazanmaz. Allah kimin yanındaysa o kazanır. Bu darbeci zihniyet yeni bir zihniyet değildir. Bunlar Sultan üçüncü Selim’e, Sultan ikinci Mahmut’a, genç Osman’a, Sultan Abdülaziz Han’a vb karşıda ayaklandılar.

Kardeşlerim ilçe kaymakamı olarak Gökçebey 25 bin ferdine ayrı ayrı emrediyorum ve diyorum. Olur da bir daha gerçekleşirse Allah fırsat vermesin ama gerçekleşirse etlerimiz lime lime edilene kadar çarpışacağız. Olurda birinizi karşısında değil darbecilerin yanında görürsem bizzat ben karşısında duracağım onun. Devletimiz bu gücü sizden alıyor. Siz olmasanız devletimiz var olmayacaktı. Allah bu necip millete bir vazife vermiştir. Ezelden ve ebediyete kadar devam edecek bir vazife vermiştir. O vazife halen daha devam etmektedir. Vazifenin sebebiyle coğrafyamızda yükselen en Gürsuda milletimizin sedası olacaktır. Bundan emin olun. Devlet olarak biz sizi yaşatacağız ki, devletimiz ilelebet devam etsin. Sesimiz daha gür çıksın. Değerli kardeşlerim milletçe var olasınız. Allah beterinden korusun. Varlığınız, birliğiniz devletimize güç veriyor. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi muhabbetle selamlıyorum.

Kuran-ı Kerim okundu ve dualar yapıldı. Ve daha sonra yürüyüş yapıldı.

 

*

*

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 23.07.2016 16:02:07  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2609)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 805 | Toplam Ziyaretçi: 11,914,095 | Ip Adresiniz: 3.89.163.120 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.