Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
GMİS “TTK özelleştirilemez”

Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yaparak TTK Karadon Müessesesi’nin özelleştirme çalışmalarına yönelik Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, TTK’nın hiçbir müessesesinin özelleştirilmesine izin verilmeyeceği, 27 Haziran’da toplanacak olan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda da, özelleştirme girişimlerine karşı eylem planı hazırlanacağına vurgu yapıldı.

GMİS’in açıklamasında, toplantıya katılanlarla ilgili olarak “Emniyet Müdürü Sayın Osman Ak’ın orada bulunmasının ve özelleştirmeyi savunur söylemlerinin son derece yanlış olduğunu burada bir kez daha ifade ediyoruz. Aynı şekilde ZTSO Başkanı Sayın Metin Demir’in de orada bulunmasının ve taraf olmasının doğru olmadığını belirtiyoruz” denildi.

GMİS Yönetimi, Karadon’da maden işçileri tarafından saldırıya uğrayan ve dövülen basın mensuplarından da özür diledi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu, TTK Karadon Müessesesi’nin özelleştirme çalışmaları noktasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli ile yaptıkları görüşme sonrasında yazılı bir açıklama yaptı.

GMİS’ten yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “23 Haziran 2016 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Zafer Benli, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Demirci’yi telefonla arayarak toplantıya davet etti.

Aynı gün için daha önceden planlanmış olan, Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay, iktidar partisi Zonguldak Milletvekilleri ve Yönetim Kurulumuzun katılacağı bir iftar programı da olduğundan Yönetim Kurulu olarak Ankara’ya hareket ettik.

Genel Başkanımız ile birlikte Yönetim olarak önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na gittik.

Bakanlığa gittiğimizde Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Bakanlık Müsteşarı Fatih Dönmez, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, TTK Genel Müdür Vekili Sayın Ercan Gebeş, Amelebirliği Başkanı Sayın Osman Balamir ve iktidar partisi Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir vardı.

Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, toplantıya Genel Başkanımız Sayın Ahmet Demirci’yi davet ettiğini hatırlatınca Genel Başkan Yardımcımız Sayın İsa Mutlu’nun da toplantıya katılacağını ifade ettik.

“İZİN VERMEYECEĞİZ”

Toplantıda, TTK’nın yeniden yapılandırılmasını tartışmaya açtılar.

Daha önce kamuoyuna her fırsatta anlattığımız gibi, son olarak Karadon Müessesesi’nde işçi arkadaşlarımıza söylediğimiz gibi ve işçi arkadaşlarımızın Madenci Anıtı önünde sloganlarıyla haykırdıkları gibi TTK’nın hiçbir müessesesinin özelleştirilmesine izin vermeyeceğimizi belirttik.

Zonguldak’taki taşeron kazalarını, rödevanslı sahalardaki uygulamaları, Türkiye’deki özel sektör madenciliğini ve Zonguldak madenlerinin kendine özgü yapısını tüm detaylarıyla bir kez daha anlattık.

“DOĞRU BULMUYORUZ”

Zonguldak Emniyet Müdürü Sayın Osman Ak’ın orada bulunmasının ve özelleştirmeyi savunur söylemlerinin son derece yanlış olduğunu burada bir kez daha ifade ediyoruz.

Aynı şekilde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Metin Demir’in de orada bulunmasının ve taraf olmasının doğru olmadığını belirtiyoruz.

Bundan sonra yapılacak herhangi bir toplantıda Bakanlık, TTK ve siyasi temsilciler dışında hiç kimseyi kabul etmeyeceğimizi de belirtiyoruz.

27 Haziran 2016 Pazartesi günü, özelleştirme girişimlerine karşı Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzu toplayarak eylem planımızı belirleyeceğiz.

“TTK’YA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Başta madenciler olmak üzere tüm Zonguldak ve bölge halkı olarak tek yürek, tek ses olacak, TTK’ya sahip çıkacağız.

Zonguldak Havzamızdaki taşkömürü, enerji santrallerinde tüketilecek bir kömür değildir. Sadece bölgemizde bulunan bu kömür koklaşabilir özelliğiyle ülkemiz demir-çelik sanayisinin ve diğer sanayinin güvencesidir.

ÇATES’in kuruluş sebebi ise düşük kalorili atık kömürü değerlendirmektir.

Aslında bu gerçeği tüm muhataplar biliyor ama madenlerimizi özelleştirebilmek için enerji konusunu kılıf olarak kullanmak istiyorlar. Bu sürecin sonu bu kurumun kapanmasına varacaktır.

Biz; TTK, Zonguldak ve ülkemiz adına çok yanlış olan bu uygulamaya şiddetle karşı çıkıyoruz.

Zonguldak Halkını birbirine düşürmek, madencileri bölmek, Sendikamızı yıpratmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.

“BASIN MENSUPLARINDAN ÖZÜR DİLİYORUZ”

“Önceki gün Karadon’da basın emekçilerine yapılan saldırıyı doğru bulmadığımızı bir kez daha belirtiyor, basın emekçisi arkadaşlarımızdan özür diliyoruz.

Bu vesileyle başta madenci arkadaşlarımız olmak üzere tüm halkımızdan, mücadelemize zarar verecek, Zonguldak’ı bölecek davranışlardan uzak durmalarını ve mücadelemize katkı sağlamalarını istiyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz”

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 26.06.2016 03:49:00  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1988)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 889 | Toplam Ziyaretçi: 11,914,179 | Ip Adresiniz: 44.210.107.64 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.