Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Yaşı küçük istekleri büyük Vali

23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Vali Kaban'ın koltuğuna küçük Tuğsem oturdu

Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali Ali Kabanı ziyaret etti. Vali Kaban, ağırladığı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Vali Kaban’ın koltuğuna 7 yaşındaki Tuğsem Turgut oturdu. Küçük vali Turgut, ilk olarak limonata istedi. Tüm dünya çocukları için barış istediğini ifade eden Küçük vali, sonrasında okulların sportif anlamda gelişmesine katkı sağlanmasını talep etti.

Dünya’da çocuklara bayram sunulan tek ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yapan Zonguldak Valisi Ali Kaban, şunları söyledi "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlu olmasını diliyorum. Dünyada çocuklara bayram sunulan tek ülke Türkiye’dir. Ülkemizin kurucu babaları hakikaten birçok şey için çalıştıkları gibi, bu konuda da çocuklarımızı onurlandırmayı düşünmüşler ve hayata geçirmişler. Ülkemizin bir kurtuluş savaşı sonrasında ortaya çıkan dünya manzarası içerisinde verdiği ayakta kalabilme mücadelesi de unutulmamalıdır. Yaşanan iki dünya savaşı ve ardından soğuk savaş dönemi yaşandı. Bu hengame içerisinde Anadolu gibi zor ve önemli bir coğrafyada ayakta kalabilmek için verdiğimiz mücadele, bu günlerde de çok daha iyi bir şekilde devam etmektedir. Minik valimizin temennilerinin çoğu hayata geçiriliyor. Bu anlamda okullarımızın gerek fiziki imkanlarının geliştirilmesi gerekse eğitimim kaliteli hale getirilmesi hususlarında çok daha başarılı noktalara gelinmiştir ve bu alanda da çalışmalar devam etmektedir. Bu anlamda özveri ile çalışan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize de teşekkürü bir borç biliyorum."

Vali Kaban’a “Mangala” oyununu anlattı

7 yaşındaki küçük vali Tuğsem Turgut’a Mangala oyunu oynamanın zor olup olmadığını soran Vali Kaban, Turgut’un elinin altındaki oyunu incelemek istemesi sırasındaki konuşmalar gülüşmelere neden oldu. Küçük vali oyunun nasıl oynandığını Vali Kaban’a anlattı.

“Bana yeni aldılar”

Okul müdürü Tuğsem Turgut’a Vali Kaban’ın oyunu incelediği sırada, " İstersen onu vali amcana hediye et. Ben sana yenisini alayım" demesi üzerine küçük valinin "Bana yeni aldılar" cevabını vermesi kahkahaya neden oldu.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 23.04.2016 01:19:32  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2201)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,586 | Toplam Ziyaretçi: 11,915,864 | Ip Adresiniz: 3.237.31.131 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.