Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Güncel Vergi Uygulamaları ve Mükellef Hakları” konulu panel gerçekleştirildi.

27. Vergi Haftası ve 1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında, mükellefler ve mali müşavirleri bilgilendirmek amacıyla, Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu ve Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliği ile “Güncel Vergi Uygulamaları ve Mükellef Hakları” konulu panel gerçekleştirildi.

Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kâzım KARACA tarafından yönetilen panelde; Vergi Denetim Kurulu Zonguldak Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkan Yardımcısı Vergi Müfettişi Ulvi Cantürk KAYA tarafından “Vergi İncelemelerinde Mükellef Hakları ve Ödevleri” hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı.

Yeminli Mali Müşavir Rahmi UYGUN, “Güncel Vergi Uygulamalarıbaşlığı altında, Maliye Bakanlığı (Vergi Denetim Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından son yıllarda uygulamaya konulan teknolojik uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgiler vererek; vergi denetiminde tesadüfî incelemelerin yerini nokta atışlı, somut verilere dayanan denetimlerin aldığını, uygulanan teknolojik yenilikler ve veri madenciliği gibi yöntemler sayesinde mükelleflerin işlemlerinin daha yakından takip edildiği, vergi kayıp ve kaçağına sebep olunan hususların bu sayede kolaylıkla tespit edilebildiği, bu nedenle vergi mükelleflerinin ve mali müşavirlerin bu yenilikleri dikkatle takip ederek kayıt ve beyanlarını zamanında ve doğru yapmalarının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Zonguldak kurumlar vergisi rekortmenlerinden Çanakçılar Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai ÇANAKÇI ise “İş Hayatında Başarının Sırlarıkonulu konuşmasında, şirketlerinin ilk kuruluşundan bugüne gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiğini, ticari hayatta bu başarıyı nasıl elde ettiklerini sistematik bir şekilde açıklayarak, ülkenin refahının üretimden geçtiğini, yenilikleri iyi takip etmek gerektiğini söyledi.

Panele; Zonguldak Vergi Mahkemesi Başkanı Volkan ERDOĞDU, Vergi Mahkemesi Hakimi Ziya ERDOĞAN, Vergi Denetim Kurulu Zonguldak Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkan V. Alptekin GEREKUL, Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Polat SEZGÜN, AK Parti Gökçebey ilçe başkanı Lokman AYDIN, Gökçebey Malmüdürü V. Kadir ÇELİK, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları ve mali müşavirler katıldı.

*

*

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 4.03.2016 21:31:11  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2686)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 921 | Toplam Ziyaretçi: 11,950,792 | Ip Adresiniz: 18.117.216.36 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.