Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Çocuğun başarısında anne –babanın rolü!

Gökçebey Kaymakamlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün organizesiyle ilçemizde konferans düzenlendi.

Türkiye genelinde sayısız seminer ve konferans veren, bu alanda birçok kitap yazan eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan tarafından 11 Şubat Perşembe günü 2 seans halinde düzenlenen konferansın ilki saat 13.30’da Çok Programlı lise öğrencilerine “Moral, motivasyon ve hedef belirleme” konusundaydı. 200’e yakın öğrencinin katıldığı konferansta öğrencilerin sınavlara hazırlanırken dikkat etmeleri gereken hususlar, hedef belirlemenin önemi, anne-babaya karşı vazifeler ifade edildi.

İnternet oyunları yüzünden yeni nesil çocukların gelişiminin olumsuz etkilendiğini ifade eden Aslanhan şöyle konuştu: "Çocuğa nasılsın diye soruyorsun, cevap veremiyor. Öyle ki evinden çıksa tek başına okuluna gidemeyecek, okuldan çıksa evine gidemeyecek bir nesil yetişiyor. Gecenin üçünde kalkıp bilgisayar oyunundaki atı besleyen çocuktan ne bekliyorsunuz? Bakkala git iki kilo domates al deseniz kabul etmeyecekler ama internet üzerinden tarlalarda vakit geçiriyorlar. Aileler bu konuda dikkatli olmalı. Özellikle de öğretmenlere büyük görev düşüyor.”

Konferansın 2. seansı ise saat 18.30’da Cumhuriyet Anadolu Lise’sinin yetişkinlere idi.

Akşamki seansa ilçe kaymakamı Bünyamin Bilgin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Onur Şahbaz, İlçe Emniyet Amir Vekili Ferdi Kuyu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, Veliler ve ilçe halkı katıldı.

Ardından Sıtkı Aslanhan tarafından “Çocuğun başarısında anne-babanın rolü” hakkında konferans düzenlendi. Velinin çocuğun başarısına etkisi, çocuklara yaklaşım şekilleri, çocuk yetiştirmede yapılan yanlışlar hakkında çarpıcı örnekler verildi.

Programın sonunda konuşmacı Sıtkı Aslanhan’a , Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin tarafından Devrek Baston ve plaket takdim edildi.

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 11.02.2016 20:45:59  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2307)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 868 | Toplam Ziyaretçi: 11,914,158 | Ip Adresiniz: 3.80.131.164 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.