Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
SONGÜL SARAÇ MALKOÇ DEVREK MYO’DA ENGELLİLER KONFERANSI VERDİ

Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Saraç Malkoç BEÜ Devrek MYO’da öğrencilere “ Engelleri Engellilerle Aşıyoruz” konulu bir konferans verdi.

BEÜ Devrek MYO’da öğrencilerini sosyal sorumluluk projesi kapsamında sponsorlar vasıtasıyla temin etmiş oldukları 3 adet tekerlekli engelli sandalyesini Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği aracılığıyla engellilere hediye ettiler.

Proje kapsamında BEÜ Devrek MYO’da bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Dernek Başkanı Songül Saraç Malkoç öğrencilere bir konferans verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sultan Elif Alkaç projelerinin amacını şöyle anlattı;” Okuldaki arkadaşlarımızı engelliler hakkında bilgilendirmek ve ihtiyaç sahibi engel arkadaşlarımız için sponsor olan yardımseverlerin desteği ile temin ettiğimiz tekerlekli sandalyeleri kendilerine hediye etmektir.” Alkaç, kendilerine sponsor olarak destek olan; Sevim Alkaç, Güray Aydoğdu, Serdar Kılınçkaya, Zonguldak Ağız ve Dış Sağlığı Personeline, proje arkadaşları; Dilruba Topuz, Sümeyye Doğuçam ve Büşra Aydın’a teşekkür etti.

“Engelsiz bir yaşam engellilerle birlikte aşılır” diyen ve ailesinde engelli biri olmamasına rağmen engellileri birer aile breyi olarak görüp son 7 yıldan beri onların sorun ve sıkıntılarıyla ilgilendiklerini belirten Songül Saraç Malkoç , konferansta; Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği olarak yapmış oldukları çalışmalardan söz edip;engelliler hakkında istatistik bilgiler verip engellilerin sorun ve sıkıntılarından bahsedip son dönemde engellilerle ilgili yapılan önemli yasal değişikliklerden söz etti.

Songül Saraç Malkoç, duyarlı bir davranış gösterip sosyal sorumluluk projesi kapsamın da engellilere tekerlekli sandalye temin eden MYO’nun öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Verdiği konferansın ardından Songül Saraç Malkoç Devrekli üç engelli annesi; Nazife İncircioğlu, Sitare Gebeş ve Safiye Kabaoğlu'nu kürsüye davet edip engelli bir anne olarak duygu ve düşüncelerini MYO’nun öğrencilerine aktarmalarına imkan sağladı.

Engelli olan Yalçın İncircioğlu’nun sahnede söylediği şarkıdan sonra şehit babası olan ve sakat eşine tekerlekli sandalye temin edilen Muharrem Madenci’de MYO’nun örencilerine teşekkür eden bir konuşma yaptı.

BEÜ Devrek MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Şule Kıycı’ da kısa bir konuşma yaptıktan sonra Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Saraç Malkoç’a ve yönetimine bir teşekkür belgesi takdim etti.

BEÜ Devrek MYO’da düzenlenen etkinlik engellilere temin edilen tekerlekli sandalyelerin verilip ardından hep beraber çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 29.12.2015 20:13:05  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2506)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 772 | Toplam Ziyaretçi: 11,940,834 | Ip Adresiniz: 3.145.183.137 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.