Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’in Dünyaya açılan kapısı AVRASYAM Derneği geniş katılımla kuruldu

Gökçebey’i bırakın Zonguldak’ı Dünyaya açma girişimleri sonuç verdi. Gurbetteki birikimlerini memleketi Gökçebey’de önemli yatırımlara dönüştüren Cengiz Sarıcık ve ekip arkadaşları Avrasyam isimli Dernek kurdular. Avrasyam Derneği Kurucu Üyeleri; Cengiz SARICIK, Mehmet KÖKTÜRK, Şerafettin SİMİTÇİ, Muharrem YAN, Önder KURT, Erkan KODAMAN ve Ayhan YELLİ ile yüzlerce vatandaş yer aldı. ve yüzlerce vatandaşımızın yoğun desteği ile merkezi Gökçebey’de kurulmuş olup her gecen gün üye sayımız artmaktadır. Avrasyam Derneği Kurucu Başkanı Cengiz SARICIK, ‘Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği’ hakkında Gazetemiz Bölge Temsilcisi Latif AYDEMİR’e derneğin amacı ve kapsamı hakkında bilgiler verdi.

(Röportaj: Latif AYDEMİR-Gökçebey/DENGE)

GÖKÇEBEY AVRUPA ASYA GURBETÇİLER SOSYAL KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİNİ KURDUNUZ. BU DERNEK HANGİ AMAÇLARLA KURULDU?

Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği 30.05.2015 tarihinde kuruldu. Derneğimiz AVRASYAM´ı kurmaktaki amacımız elli yılı aşkın süredir gurbette gecesini gündüzüne katıp çalışıp çabalayıp, memlekete bir faydam olsun diye dişini tırnağına takan, tabiri caizse birer gönüllü asker olan vatan evlatlarına küçükte olsa bir jest olsun istedik. Memleketimize geldiklerinde yardımlaşmak, birlik beraberliği pekiştirmek, sosyal aktivitelerde bulunup kaynaşmayı sağlamak, geziler düzenlemek, kurs, seminer, konferans, panel, kültürel faaliyetlerde bulunmak, kısacası yıllardır gurbette yaşayan çok değerli vatandaşlarımız memleketimize geldiklerinde bize ihtiyaç duydukları her noktada yanlarında olmak. Umarız bu küçük jestimiz gurbette yaşayan tüm vatandaşlarımızı azıcıkta olsa sevindirir.”

PEKİ, BİZE BİRAZ FAALİYETLERİNİZİ ANLATIR MISINIZ?

Öncelikle Dernek tüzüğünün derneklere yüklemiş olduğu ana vazifenin ifası için alt yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Derneklerin kuruluş amaçları genel itibariyle hemşerilerinin toplanabilecekleri mahalli kültürlerini yaşabilecekleri birbirleriyle yardımlaşmayı sağlayabilecekleri Avrasyam Derneği Yönetim binası ve Lokalimizi açmış bulunmaktayız.”

GÖKÇEBEY HEMŞERİLERİMİZ İÇİN GETİRİSİ NE OLACAK?

“Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği 30.05.2015 tarihinde kuruldu. Derneğimiz üye sistemi ile işleyecek valiliğimizin bünyesinde bulunan Dernekler Daire Başkanlığı tarafından rutin denetimleri yapılıp yönetim üyeler tarafından üç yılda bir yeniden seçilecektir. Derneğimiz Avrasyam´a on sekiz yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı gibi yabancı uyruklu kişilerde üye olabilecektir. Her üye seçme ve seçilme hakkına sahip olacak. Derneğimiz Avrasyam siyasi görüşü olamayan ve başka kuruluşlarla bağlantısı olmayan bir dernektir.

Gökçebey hemşerimiz ile Gurbetçilerimizi bir araya gelmesini ekonomik güç ayrımı yapmaksızın devlet büyüklerinin de bu toplantıda bulunmasını sağlayarak bir nevi devlet millet kaynaşması sağlayacağız. Bu da birbirini görmemiş uzun zamandır çeşitli nedenlerle görüşememiş hemşerilerimiz için çok anlamlı bir organizasyon olacaktır. Bu buluşmalara vesile olacağımız için şimdiden çok mutluyuz.

Bunun yanı sıra yurtdışındaki tüm gurbetçilerimiz memleketimize geldiklerinde yardımlaşmak, birlik beraberliği pekiştirmek, sosyal aktivitelerde bulunup kaynaşmayı sağlamak, geziler düzenlemek, kurs, seminer, konferans, panel, kültürel faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz. “

AVRASYAM DERNEĞİNİN SESİNİ NASIL DUYURACAKSINIZ?

“Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneğimizi yeni kurduğumuz için daha çileği burnunda bir dernek. Şimdilik Facebook’ta Derneğimizin adını taşıyan bir sayfa açmış bulunmaktayız. En kısa zamanda derneğimizin adını temsilen web sayfası kuracağız. Daha sonra Avrasyam Derneğimizi Yerel ve Ulusal gazete ve Televizyon aracılığıyla sesini duyuracağız.”

BU YIL İLKİNİ DÜZENLEYECEĞİNİZ BİR ORGANİZASYON VAR?

“Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneğimizi yeni olmasına rağmen, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. Çay Mahallesi ve Çarşı içi Mahalle sakinleriyle esnafların 28 Haziranda 2015 Pazar günü akşam yaklaşık 3 bin kişiye vereceği iftar programı organizasyona Avrasyam Derneği’de maddi ve manevi destek verecektir. Geçtiğimiz günde derneğimizin lokalinde tertip komitesi olarak ilk toplantıyı gerçekleştirdik. Toplantımıza Saygı değer Belediye Başkanımız Sayın Vedat Öztürk’te katılarak bizlere onore etmiştir. Ayrıca Derneğimizi kuruluş aşamasında bizlere her türlü desteğini vermiştir. Şahsım ve Avrasyam Derneği olarak Belediye Başkanımız Sayın Vedat Öztürk’e teşekkür ediyoruz.”

SON OLARAK HEMŞERİLERİMİZE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

“Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneğimizi kurulması aşamasında

Bize destek veren tüm hemşerilerimize, geçici yönetim kurulu olarak cani gönülden çok teşekkür ederim.

Merkezimiz Gökçebey'de bulunan yönetim binamız ve lokalimize bir acı kahvemizi içmeye herkesi bekleriz. Derneğimiz AVRASYAM resmi olarak kurulmuş olup, açılış törenimiz değerli bürokratlarımız ve sevgili halkımızın katılımı ile görkemli bir açılış programı tasarlamaktayız. Açılış tarihi ile ilgili siz değerli arkadaşlarımızı bilgilendirip açılışımıza iştirak edip bizi onore etmenizi temenni ederiz.

Ayrıca, Onbir ayın sultanı ve ayların en faziletlisidir. Ramazan'ın ilk günü ile birlikte nur ve feyiz dolu bir mevsimi yaşamaya başlarız. Kâinat şenlenir, dünya Cennetten süzülen nurânî bir hava ile dolup taşar. Bu ay yardımlaşma ayıdır.

Bu ay mü'minlerin rızkını arttıracak aydır. Bu ayda her kim oruçlu bir mü'mine iftar edecek bir şey verirse, yaptığı bu iş günahlarının bağışlanmasına ve Cehennemden kurtulmasına sebep olur. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmeden onun kadar sevaba kavuşur. Gökçebey Halkının ve Türk-İslam Aleminin Mübarek Ramazan Ayını Kutlar Hayırlara Vesile Olmasını Cenab-ı Allah’ tan Niyaz Ederim.”dedi.

CENGİZ SARICIK KİM?

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’dan emekli madenci Recep Sarıcık’ın 5 çocuğunun en büyüğü. 1971 yılında dünyaya gelen Cengiz Sarıcık, 1990 yılında Aile birleşimiyle Almanya’ya gitti İlkokulu Örmeci Köyünde, Orta Okulu Bakacakkadı’da Liseyi ise dışarıdan bitirdi. 1990 yılında gittiği gurbette Kaynakçı kurslarına katıldı. Kaynak eğitiminin de 7 farklı kaynak ustalığını öğrenci. 10 yıla aşkın zaman Alman firmasında kaynak Ustası olarak çalıştı. 2000 Yılında kendi işletmesini kurdu. Almanya’da devam eden işletmesi halen endüstri firmalarına mal üretmekte. 1997 Yılında Örmeci Köyüne 13 Bin kapasiteli tavuk çiftliği kurdu. İstikrarsız ekonomi nedeniyle bu işletmesini bir süre durdurdu.. 2011 Yılında 110 Bin kapasiteli Etlik Piliç yetiştirme tesisini eski parayla 3 trilyon, bugünkü parayla 3 milyon TL harcayarak yatırım yaptı. Sosyal hayata verdiği önem nedeniyle Almanya’da iki farklı dernekte görev aldı. 500 Üyeli dernekte Halkla İlişkiler ve Yazı İşleri Sorumlusu olarak görev yaptı. Diğer bir Dernekte de 10 yıl çeşitli pozisyonlar da görev yaptı. Aktif görevlerini iş yoğunluğu sebebiyle bıraktı. 1989 Yılında evlenen Cengiz Sarıcık’ın 24 yaşında Serecan, 22 yaşında Serkan ve 18 yaşında Elif isminde üç çocuğu bulunuyor.”

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 18.06.2015 01:16:09  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3381)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 934 | Toplam Ziyaretçi: 11,914,224 | Ip Adresiniz: 3.81.222.152 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.