Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
TURPCU, AK PARTİ İKTİDARI ZONGULDAK’A NE YAPTI?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Adayı Şerafettin Turpcu, Gökçebey’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Şerafettin Turpcu’nun Gökçebey’de esnaf ziyaretine İlçe Başkanı Cem Oktay, ilçe yönetimiyle beraber çok sayıda partililer katıldı.

Ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da işsizlik çığ gibi büyürken beraberinde de göç artıyor” diyen CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Şerafettin Turpcu sözlerine şöyle devam etti.

AK Parti’nin TTK’nın zararını engellemek yerine satmayı tercih etti. Bilindiği üzere AKP, 2002, 2007, 2011 seçimlerini kazandı, fakat Zonguldak bu 12 yılda ne kazandı? Bu Zonguldak’ın esas var olmasının sebebi kömür ocakları ve TTK. Buradaki çalışan sayısı ilk defa tarihinde 10 bin sayısının, hatta 9 bin sayısının altına düştü. Ayrıca ruhsatları devrediyorlar veya AKP burada tekrar başa gelirse ‘zarar ediyor’ diyerek kapatacak. TTK’da işçi çalıştırmıyoruz, kömür çıkartmıyoruz da ihtiyacımız mı yok? Çünkü santraller kuruldu, onların hepsi ithal kömürle çalışıyor. Türkiye, ithal kömüre mahkûm edildi. Biz kömürü çıkartmıyoruz, ama eski parayla 15 katrilyon para verip Ukrayna, Rusya, Güney Afrika veya Kolombiya’ya istihdam sağlayarak, para veriyoruz. Kendi köylümüz işsiz, ama o ülkelerden kömür alarak istihdamlarına katkı veriyoruz. CHP iktidara geldiğinde öncelikle TTK’nın işçi sayısını asgari 14 bin 500’lere alacak. TTK Genel Müdürümüz, şu an işe alınsa 3 bin 200 kişiye acilen iş verebileceklerini söyledi ve bunu ilk 100 gün içerisinde yapacağız. İthal kömür paramızda bizim cebimizde kalacak

“3 DÖNEMDİR FİLYOS’A BİRŞEY YAPMADILAR”

AK Parti hükümetinin 3 dönemdir Filyos’a bir çivi bile çakmadığını da vurgulayan Turpcu, “Bu yöre Filyos Vadisi içerisinde. Yıllardır konuştular, ama bunu yapmadılar 3 dönem peş peşe konuştular, ama hiçbir şey yapamadılar. Ben Dereli Köyü’ndenim, orada da göç veriyor, burada göç veriyor. Burada çalışan işçi sayısı çok düşük… Fabrika yok. Yani CHP, Filyos Projesi’ni etap etap tamamlayarak orda binlerce işsize iş kapısı olacak. Ayrıca Filyos’a yeni üniversite binaları yapma planımız var. ‘Üniversite’ deyip geçmeyin, orada da binlerce kişi çalışıyor. Diğer illerdeki üniversiteler 40-50 bin öğrenci alırken, bizim mevcut üniversitemizi bile canlandıramadılar. Biz hem mevcudu canlandıracağız, hem de yeni üniversite yapmayla ilgili çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 4.05.2015 21:51:05  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2511)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 4 | Toplam Ziyaretçi: 11,941,440 | Ip Adresiniz: 18.224.73.125 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.