Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Gökçebey’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet meydanında törenlerle kutlandı.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde başlayan törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu.

Törene; Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Şahbaz, Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, daire Amirleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, oda ve dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda ilçe halkı katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk İlkokulu’nda devam etti

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Şahbaz, Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş protokol ve vatandaşlarla selamlaşarak bayramını kutladı.

*

*

*

Günün anlam ve önemine binaen konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş yaptı.

“Millî bayramlar ve anma günleri, hiç şüphesiz, bir milleti oluşturan bireylerin, birlik ve beraberlik duygusunu en yoğun olarak yaşadığı günlerdir. Milleti oluşturan bireyler, bu millî günlerde, millî dayanışma ve birlik ruhu içinde, kendi milletlerine ait olma heyecan ve coşkusunu yaşarlar. Böyle günlerde, gündelik yaşamın kaygılarından uzaklaşılır, geçmişin sağduyulu bir biçimde değerlendirilmesi yapılır. Kısır görüşler bir yana bırakılır; geleceğe daha yüksek bir idealle bakılır. Geleceğe yüksek bir idealle baktığımız bir günü büyük coşku ile yaşıyoruz.

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilişinin 95 ci yılını kutluyoruz.

23 Nisan 1920, -Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk Milletinin ufku açılmıştır. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Milletimize Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.

Konuşmamı Atatürk’ün sözüyle bitirmek istiyorum.“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Tüm milletimizin ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, saygılarımı sunuyorum. Arz ederim”

Atatürk İlkokulda yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına; Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Cumhuriyet Savcısı Faruk Yavuz, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Şahbaz, Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, daire Amirleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, oda ve dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda ilçe halkı katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama şenlikleri yağmur yağışı nedeniyle ertelendi.

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 24.04.2015 05:20:00  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3319)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,486 | Toplam Ziyaretçi: 11,915,764 | Ip Adresiniz: 3.215.79.206 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.