Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey Nevruz Bayramı Etkinliği

Nevruz Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında 24 Mart 2015 Salı günü Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulunun bahçesinde düzenlendi.

Düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama programına; Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çanakcılar Seramik A.Ş Kurucu Onursal Başkanları Mihtat Çanakcı ve Mehmet Çanakcı, Gökçebey Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Topuz ve daire amirleri katıldı.

Nevruz Bayramı Kutlama etkinlikleri Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlamını içeren konuşmayı Gökçebey Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Topuz yaptı.

Topuz,” Nevruz yeni gün, yrni yılın ilk günü demektir. Bugünlerde doğa da uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri, baharında müjdesidir. Atalarımız yeni bir hayat yeni bir başlangıç demek olan bu tarihi günü bayram olarak kutlamışlardır.

Toplumlar , birlik ve beraberliklerini korudukları sürece yaşama hakkına sahip olurlar. Birlik ve beraberliklerin korunması ise milletleri meydana getiren kültür değerlerine bağlılıkla ve onları yaşatmakla mümkündür.

Kültürse, bir milletin yaşam tarzıdır. Gelenek ve görenekler kültürün çok önemli unsurlarıdır. Dil, edebiyat, sanat, inanç, örf ve adetler bir milletin bütün tarihi boyunca oluşturduğu ve paylaştığı değerlerdir. Bu değerler arasında birer inanç ve örf adetler yumağı konumundaki bayramların ayrı bir yeri vardır. Bizim milletimizin hayatında da hem milli hem de dini bayram günleri vardır. İşte Nevruzda bu bayramlardan biridir.

Bayram, birlikte sevinme, neşelenme ve eğlenmek demektir. Bayramlarımızda karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün, ulurca bir arada kardeşçe, barış içinde yaşama arzusunun, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu, sevinç ve kıvanç dolu günlerimizdir. Nevruz bütün bu güzel duyguların yanında yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram şenlik günüdür.

Yakılacak Nevruz ateşinin Sıçaklığının bütün milletimizin kalplerini ısıtmasını diliyorum. Nevruzun hepimizi birbirimize sevgi bağı ile dostluk ve kardeşlik bağı ile bağlamasını arzu ediyorum. Milli birlik ve beraberliğimizi kuvvetli olmasını, vatan bütünlüğümüzün daim olması temennisiyle hepinizin Nevruz Bayramını kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.

Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çanakcılar Seramik A.Ş Kurucu Onursal Başkanları Mihtat Çanakcı ve Mehmet Çanakcı, Gökçebey Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Topuz Nevru ateşini yaktılar.

Daha sonra ateşin üzerinden yetkililer ve öğrenciler atladılar, Halay çekme, öğrencilerin çeşitli yarışmalarda derece yer alan öğrencilere hediyeler verildi.

Daha sonra pilav ikramıyla nevruz kutlama etkinleri sona erdi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 26.03.2015 01:33:45  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2741)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 432 | Toplam Ziyaretçi: 11,913,722 | Ip Adresiniz: 35.171.22.220 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.