Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
ÇAYDEĞİRMENİ’NDE KANSER TARAMASI YAPILDI

Çaydeğirmeni Belediyesi destekleri ile Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘’Mobil Ketem Projesi kapsamında’’ beldede 30-69 yaş arası bayanlar ile 50-70 yaş arası erkeklere kanser taraması yapıldı.Kanser taramasından geçirilen vatandaşlara belediye konferans salonunda kanserde erken teşhisin önemi konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Zonguldak halk sağlığı müdürlüğü KETEM birimi hemşiresi Hanife Akça tarafından vatandaşlara kanserde erken teşhis edilebilen ve tarama yöntemleri ile kanser sıklığı ve ölümlerin azaltılabildiği düşünülen meme ve rahim ağzı (serviks) kanserleri hakkında halkın doğru bilinçlendirilmesi, kanser gelişim sürecinin, henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan erken evrede iken tespit edilmesi, kanserlerden korunma ve erken tanı konusunda farkındalık oluşturarak özellikle kadınların taramalara yönelmelerinin sağlanması konusunda bilgiler verildi. Kanser taramasından geçirilen vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuniyeti projede emeği gecenlere teşekkür ederek bildirdiler.

BAŞKAN GEBEŞ; HALK SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Çaydeğirmeni’nde Zonguldak halk sağlığı KETEM birimi ekipleri tarafından yapılan Mobil Ketem Projesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren belediye başkanı Satılmış Gebeş; Halkımızın daha sağlıklı bir ömür sürdürebilmeleri açısından belediyemiz tarafından gerekli tedbirleri alıyoruz.Bu kapsamda beldemizde bulunan esnaflarımız ve kurulan halk pazarımız zabıta ekiplerimizce sık sık denetlenmektedir.İçme sularımız düzenli olarak sağlık ekiplerince tahlil edilmektedir. Zonguldak Halk Sağlığı ekipleri tarafından Çaydeğirmeni’nde uygulanmaya başlatılan Mobil Ketem Projesine belediye olarak bize düşen gerekli destekleri sağladık.Vatandaşlarımızın bu uygulamaya daha kolay ulaşım sağlamaları adına belediye araçlarımızı sağlık ekiplerimize tahsis ettik. Sağlık taramasından geçmek isteyen vatandaşlar hafta içi Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri 24 Nisan tarihine kadar belediye konferans salonumuzda kendilerini bekleyen sağlık ekiblerine başvuruda bulunabileceklerdir. Halkımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 26.03.2015 00:26:34  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2092)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 121 | Toplam Ziyaretçi: 11,944,570 | Ip Adresiniz: 3.144.17.45 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.