Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
TURPCU’DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Şerafettin Turpcu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Kadına yönelik şiddet, istismar, taciz ve tecavüzlerin arttığı bir dönemde Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanıyor. AKP iktidarı bu insanlık dışı suçların faillerini bulmak bir yana yasalarda sorumluları koruyan, şiddeti meşrulaştıran hükümleri ısrarla koruyor. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm yetkililer kullandığı eril dille kadına yönelik şiddete zemin hazırlıyor. Uygulanan politikalarla kadın toplumsal yaşamdan dışlanarak, evdeki hizmetçiye, çocuk bakıcısına dönüştürülmek isteniyor. Kadının esnek ve güvencesiz çalışmasının önünü açan yasal düzenlemeler kamuoyuna müjde olarak sunuluyor.

Kadına uyguladığı pozitif ayrımcılıkla siyasette yeni bir dil kuran CHP, halkın iktidarında, kadına yönelik yasalarda var olan ötekileştirici tüm hükümleri kaldıracak, kadının toplumsal yaşamda en az erkekler kadar yer alması için her türlü çabayı harcayacaktır. Kadın örgütlerinin 8 Mart’ın resmi tatil edilmesi yolundaki talebi mutlaka yaşama geçirilecek, kadın emeği üzerindeki her türlü sömürüye son verilecektir. Ülkede cumhuriyet ve demokrasinin kurumsallaşmasını sağlayan CHP bu kazanımlarını daha ileriye taşıyacak, kadına yönelik tüm şiddet girişimlerinin ısrarla karşısında duracaktır. Eşitlik, özgürlük ve barışın kadınların katılımı olmadan sağlanamayacağına inanan bir insan olarak tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, kadına yönelik şiddetin önlenmesi mücadelesinde herkesi birlikte olmaya çağırıyorum.”

Şerafettin TURPCU

CHP Zonguldak Milletvekili Aday adayı

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 8.03.2015 22:19:22  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2264)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 27 | Toplam Ziyaretçi: 11,948,833 | Ip Adresiniz: 3.15.4.244 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.