Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
AKIN; "100 YILLIK MÜLKİYET SORUNU ÇÖZDÜK"

CHP’nin Zonguldak’ta 7 Mart Cumartesi günü gerçekleştireceği önseçim öncesi dün destek turları için Gökçebey’e gelen Milletvekili Aday adayı Harun Akın, Siyasetin iddia işi olduğunu, Zonguldak’ın sorunlarının çözümü adına bu göreve talipli olduğunu söyledi.

23’üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın beraberinde İl Başkan Yardımcısı Osman Kıransoy, Sevcan Özelli, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mocan ve Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman ile birlikte Gökçebey’e İlçe örgütünü ziyarete geldi. Akın ve beraberindekileri İlçe Başkanı Cem Oktay, Gökçebey eski Belediye Başkanı M. Zeki Kılımçarslan, Eski İlçe Başkanı Halit Karademir ve Partililer ile İlçe Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

“NE DÜN NEDE BUGÜN ÖNSEÇİMDEN KAÇMADIM”

Harun Akın İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamada, “Bana bizim içimizden bazı kişiler; ’40 günlük il başkanı’, ‘Başka partiye gitti, geldi’ şeklinde karalama kampanyası yapıyorlar. Mustafa Sarıgül nerede. 30 Mart’ta CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı. Şimdi nerede CHP’den Milletvekili Aday adayı. Ben nereye gitmişim. Ben Gençlik kolları, İlçe ve 31 yaşında bu partide İl Başkanı oldum. Yaşım genç olmasına karşın 28 yıldır bu partide hizmet veriyorum. Partim ve sizler beni bir dönemde Milletvekili yaptınız. Zonguldak’ın sorunları ve çözüm konusunda kitap yazdım. Bu İlin en ücra köşesini dahi bilen kardeşinizim. Tecrübelerimizi hizmet için kullanmaya talibim. Ben İl Başkanlığı kongresi öncesi sizlere; ‘Milletvekili aday adayı olmayacağım’ demedim. Sizlerin olağanüstü şartlar gereği beni bu riskin altına soktunuz bende kabul ettim. Ben o zamanda Milletvekili aday adayı olacağımı söylemiştim. Ben Zonguldak belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinde de önseçime hayır demedim. Önseçime beş gün kala aday adayı oldum. 30-35 oy farkla kaybettim. Belediye Başkanı olsaydım, Milletvekili aday adayı olmayacaktım. Siyaset çamur atma işi değildir.

“100 YILLIK MÜLKİYET SORUNU ÇÖZDÜK”

Bana 40 günlük il başkanı diye çamur atanlara söylüyorum. Siz iki yılda kavgadan başka ne yaptınız. Bizler 40 günde kurduğumuz komite ile Zonguldak’ın 100 yıllık mülkiyet sorunu çözdük. Bu sorunu kısa sürede önce Zonguldak’ın gündemine sonra Ankara’nın gündemine taşıdık. Ve TBMM Komisyonunda da bu talebimizi kabul ettirdik. Simdi Meclisten onaylanmasını bekliyoruz. Bize kendi içimizden muhalefet var. Bize AKP dahi muhalefet dahi edemedi. Zonguldak insanı tapuya kavuşacak. Bundan sonraki düzenlemeler belediyelerimize ait. Biz Milletvekillerinin veya İl Başkanlarının yapması gerekeni çok kısa 40 günlük süreçte yaptık. Benin siyasi hayatımda Gökçebey’in anlamlı yeri vardır. Ben sizlerden destek bekliyorum. Ben Zonguldak’ın hizmetine talibim” diye konuştu.

İlçe Başkanı Cem Oktay, Gökçebey eski Belediye Başkanı M. Zeki Kılınçarslan, Akın’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek kendisine destek olma yolunda başarılar dilediler.

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 5.03.2015 00:52:03  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2249)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 37 | Toplam Ziyaretçi: 11,940,099 | Ip Adresiniz: 3.138.204.208 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.