Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Uğur'suz geçen 22 yıl!

CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 22. yıldönümünde bir anma mesajı yayınladı.

Başkan Oktay mesajında;” Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun kaleminin kırılmasının üzerinden tam 22 yıl geçmesine rağmen ne kiralık katilleri ortaya çıkarılabildi, ne de hain saldırının perde arkasındaki karanlık eller. İnandığı değerler ışığında canını veren gazeteci-yazar Mumcu’yu katledenler; vurdular, parçaladılar ancak, her parçasından onun gibi, onu aşacakların doğacağını unuttular. Yokluğuyla geçen bunca sürede ulusumuzun içindeki Uğur Mumcu sevgisi hiç bitmediği gibi inandığı değerler ve ona duyulan bu sevgi her geçen gün daha da arttı.

Her 24 Ocak’ta Mustafa Kemal’in 'Sakıncalı piyadesi' Uğur Mumcu’yu sevgi ve özlemle anarken, Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermediğini, gerçekleri ve doğruları yılmadan savunduğunu, cesaretin ve saydamlığın simgesi olduğunu, kalemini demokrasi ve doğruluktan yana kullanırken, ellerinin bir an bile titremediğini anlatacağız.

Cumhuriyetin kazanımlarının tehdit altında olduğunu yazdığını, ülkemiz üzerine oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkardığını, bugün yaşananların aksine yolsuzlukların üzerine gitmekte, belgeleriyle ortaya koymaktan, dillendirmekten hiçbir zaman çekinmediğini, her türlü haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin üzerine cesurca gittiğini haykıracağız.

SUSMAYACAĞIZ!

“Susmayacağız! Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğer aydınlarımızın faili meçhule kurban gittiği alçakça cinayetlerin takipçisi olduğumuzu, fikirlerinin, savunduğu ve inandığı değerlerin sonsuza dek var olacağını defalarca hatırlatmaktan usanmayacağız. Bedenen aramızda olmasa bile Uğur Mumcu, laik ve demokratik bir Türkiye için kalemi ile yürüttüğü onurlu mücadele bizlere örnek olmakta, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.”

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 24.01.2015 10:47:47  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2364)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,903 | Toplam Ziyaretçi: 11,916,181 | Ip Adresiniz: 54.160.245.243 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.