Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Üreten Kadın, Gelişen Gökçebey Projesi ile Kütükte Mantar Projesi

Gökçebey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında TR81/14/Sosyal/033 sözleşme numarası ile ''Üreten Kadın, Gelişen Gökçebey'' projesi yürütülmektedir.

Gökçebey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sevim KÜÇÜKBEKİR,”Gökçebey’de 50 işsiz kadının köy tavukçuluğu yapmasına ve ürettikleri ürünleri pazarlamasına yönelik fiziki, örgütsel ve eğitsel alt yapıyı oluşturmak, bu sayede ekonomik ve sosyal hayata katılımlarına imkan sağlayacak proje de 20 metrekare alana sahip etrafı çit ile çevrili içinde birer kulübesi olan mini çiftlikler kurulmuştur. Kadınlarımız kurulan bu çiftlikler ile sağlıklı ve verimli üretimin, ürettikleri ürünleri etkin şekilde pazarlamanın kapılarını açacak proje içinde bulunan iyi tarım uygulamaları, besi ve yumurta tavukçuluğu, gıda güvenliği, hijyen ve sanitasyon, hayvan sağlığı, satış-pazarlama teknikleri konularında eğitimler başlamıştır. İki grup halinde yapılan eğitimler 1. grup Dağdemirciler Köyünde, 2. grup Gökçebey Ziraat Odası Başkanlığında devam etmektedir.” Dedi.

Dağdemirciler Köyündeki eğitimlere Gökçebey Kaymakamı Bünyamin BİLGİN, Garnizon Komutanı Onur ŞAHBAZ, Belediye Başkanı Vedat ÖZTÜRK, İlçe Özel İdare Müdürü İzzet TURPÇU ziyaret etti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sevim KÜÇÜKBEKİR’in proje hakkında bilgilendirmesinden sonra Kaymakam Bünyamin BİLGİN yaptığı açıklamada,” ilçenin gelişmesine ve aile ekonomisine katkıda bulunacağı böyle bir projeye sahip çıkmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak katkılarından dolayı eğitime katılan kadınları kutlayarak başarılar diledi.”

Kaymakam Bünyamin BİLGİN Dağdemirciler Köyü ziyaretinden sonra Pazarlıoğlu Köyünde Mayıs 2013 yılında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığının birlikte 28 kişi ile yaptığı kütükte mantar projesini yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aldı.

Gökçebey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sevim KÜÇÜKBEKİR burada yaptığı açıklamada,” 1,5 yıl önce 28 kişiye 15 kütük dağıtılıp, istiridye mantar misellerinin ekim yapılarak projenin uygulamaya başladığını, kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve bakır yönünden zengin olan mantarın şeker, kalp, damar hastalıkları ve anemiye iyi geldiğini, vitamin deposu olduğunu, insan sağlığını koruyucu B vitaminleri (B1, B2, B3, B5, B7), C ve D vitamini yönünden zengin bir besin kaynağı olduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirerek, bünyeyi hastalıklara karşı koruduğu ile ilgili açıklamasının ardından mantar sahası gezilmiştir.” Dedi.

Kaymakam Bünyamin BİLGİN ‘’Bu türlü projelerin ilçenin gelişimi için önemli olduğunu, tarımsal alanı yetersiz ilçede alternatif üretim olacağı ve ailelerin gelir seviyesi artacaktır’’ dedi.

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 11.12.2014 01:52:46  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3411)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 216 | Toplam Ziyaretçi: 11,938,452 | Ip Adresiniz: 3.14.133.148 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.